Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επόμενος Σταθμός το παιδικό βιβλίο «Η Λούνα και το γαλάζιο δωμάτιο» των Magdalena Guirao Jullien – Christine Davenier σε μετάφραση της Εύης Γεροκώστα.

Η Λούνα και το γαλάζιο δωμάτιο

Η Λούνα είναι ένα ήρεμο κοριτσάκι. Αγαπάει την ησυχία. Κανένας δεν φαντάζεται πως η Λούνα κοιτάει τα σύννεφα και μία ολόκληρη ιστορία ξετυλίγεται μπροστά της κι αυτή ταξιδεύει μαζί τους ζώντας την περιπέτεια. Βέβαια το “κανένας” ίσως είναι υπερβολικό, ίσως η γιαγιά καταλαβαίνει…

Μια ωδή στη διαφορετικότητα και στη φαντασία των παιδιών.

Εύη Γεροκώστα

Η Εύη Γεροκώστα γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετάφραση στο Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου. Εργάστηκε σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος (Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία), στο ΕΚΕΜΕΛ – Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου, ενώ από το 2004 είναι υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Παράλληλα μεταφράζει λογοτεχνία από τα γαλλικά.

Ασχολείται επίσης με το θέατρο και το τραγούδι. Το 2002, μια κόκκινη κλωστή την έφερε στο δρόμο των παραμυθιών. Αφηγείται επαγγελματικά από το 2003 σε σχολεία, μουσικές σκηνές, βιβλιοθήκες, φεστιβάλ κ.α., για μικρούς και μεγάλους, ιστορίες από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου που άκουσε, διάβασε, έγραψε ή μετέφρασε, κυρίως όμως ιστορίες που τη «διάλεξαν». Το βιβλίο της «Αστέρια στον πάτο της λίμνης» τιμήθηκε με το βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός

Ο «Επόμενος Σταθμός», εκδίδει βιβλία για παιδιά με αφετηρία τα θεατρικά έργα της Στέλλας Μιχαηλίδου και συνεχίζει με νέους Έλληνες συγγραφείς και μεταφρασμένη παιδική λογοτεχνία με επιλεγμένα σύγχρονα θέματα. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση εκτός από την ποιότητα των κειμένων, στην εκδοτική και καλλιτεχνική επιμέλεια των βιβλίων, τα οποία έχουν βραβευτεί για τον σχεδιασμό και την εικονογράφησή τους. Σε μία προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης του λόγου αλλά και της σχέσης του με τις άλλες τέχνες, ο «Επόμενος Σταθμός» εμπλουτίζει τις εκδόσεις του με μουσική, διηγήσεις και ηχητικά τοπία που συνοδεύουν τα βιβλία σε μορφή cd.

Πληροφορίες για το βιβλίο:

  • Τίτλος: «Η Λούνα και το γαλάζιο δωμάτιο»
  • Συγγραφέας: Magdalena Guirao Jullien – Christine Davenier
  • Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
  • Εκδόσεις: Επόμενος Σταθμός
  • Είδος: Παιδική λογοτεχνία
  • ISBN: 978-960-8259-33-1
  • Διάσταση: 21,7×30 εκ.
  • Σελίδες: 40
  • Τιμή: 13,00 € + ΦΠΑ 6%
  • Ηλικία: 3+
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος Μαργαρίτης στη σκηνή του Kremlino για δύο Σάββατα!
Επόμενο άρθροΚλειστή οντισιόν από την ομάδα χορού Αμάλγαμα