Η Luminita Macavei και ο πιανίστας Μάρκος Κώτσιας έρχονται στο πολυχώρο «Διέλευσις» για μια μοναδική εμφάνιση στις 25/11!

Η Luminita Macavei και ο Μάρκος Κώτσιας σε μία μοναδική μουσική παράσταση!

Η βιολίστρια Luminita Macavei και ο πιανίστας Μάρκος Κώτσιας ενώνουν την κοινή τους αγάπη και ενθουσιασμό για την Μεγάλη Μουσική ανά τους αιώνες και μας παρουσιάζουν, σε μια σειρά συναυλιών, που θα γίνονται κάθε μήνα, μικρά και αγαπημένα κομμάτια, διαφορετικά κάθε φορά. Μας μιλούν για αυτά με σύγχρονο και άμεσο λόγο, τόσο από την οπτική γωνία του συνθέτη όσο και από αυτή του μουσικού εκτελεστή. Μας μιλούν για το πρωταρχικό state of mind του συνθέτη, για την ανόθευτη προσωπική και κοινωνική ατμόσφαιρα μέσα στην οποία γεννήθηκαν αυτά τα έργα, για το τί σημαίνουν για τον μουσικό επί σκηνής. Είναι μια προσπάθεια να καταργηθεί η συγκινησιακή αποστασιοποίηση που προκύπτει με το πέρασμα του χρόνου και, κυρίως, με τη «συμμόρφωση» των βαθύτερων νοημάτων του προσωπικού κόσμου του συνθέτη σε επιφανειακότερες προσεγγίσεις συναυλιακών προγραμμάτων.

Η επιλογή των κομματιών κυμαίνεται από το μπαρόκ και τον κλασσικισμό ως τον ρομαντισμό και τις εθνικές σχολές των αρχών του 20ού αιώνα, που εξέφρασαν τις δονήσεις της σκληρής τους εποχής αντλώντας από τους ηχητικούς κόσμους των λαών ανά την υφήλιο.

Luminita Macavei

Η βιολονίστρια Luminita Anca Macavei γεννήθηκε στο Γαλάτσι της Ρουμανίας. Η μητέρα της είναι η πρώτη που την εισάγει στον κόσμο της μουσικής, όπου και ξεκινά να παίρνει μαθήματα βιολιού στην ηλικία των έξι ετών. Στα δεκατρία της μετακομίζει στο Βουκουρέστι για να συνεχίσει τις σπουδές της σαν μαθήτρια του George Manoliu. Το 1986 παίρνει το Μάστερ του βιολιού και της Μουσικής Δωματίου από την Ακαδημία Τεχνών «George Enescu», όπου μαθήτευσε με τον φημισμένο καθηγητή Leonid Popovici. Την ίδια χρονιά, μαζί με δύο άλλους νέους και ενθουσιώδεις μουσικούς, ξεκινά την πρώτη μουσική σχολή στην Tecuci της Ρουμανίας.

Luminita Macavei
Η βιολονίστρια Luminita Anca Macavei

Το 1991 μετακομίζει στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση της Καμεράτας Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής, όπου ακολούθως παίρνει τη θέση της κορυφαίας στα δεύτερα βιολιά. Το 1992 ιδρύει το Κουαρτέτο Εγχόρδων Arcadea, με το οποίο έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ, έχει συμμετοχές σε Φεστιβάλ αλλά και ηχογραφήσεις. Το 1995 το Κουαρτέτο Arcadea ξεκινά τη συνεργασία του με το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής, με μαέστρο τον Θεόδωρο Αντωνίου. Μία ενεργή σολίστ καθόλη την καριέρα της, συνεχίζει να δίνει ρεσιτάλ και να συμμετέχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Ρουμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία κ.τ.λ.). Εκτός από τη σολιστική της καριέρα διατηρεί ένα πολύ δυνατό ενδιαφέρον στην καλλιέργεια νέων μουσικών ταλέντων ως καθηγήτρια. Μέλος του πιάνο τρίο «Trautmann»στο Βερολίνο.

Μάρκος Κώτσιας

Ο Μάρκος Κώτσιας γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Ξεκίνησε το πιάνο το 1999 με δάσκαλο τον αείμνηστο Γιώργο Ιωαννίδη. Εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. και ολοκλήρωσε τις θεωρητικές και πιανιστικές του σπουδές στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας πλάι στην Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. 2008 έλαβε το Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί Α’ Βραβείο. Τον ίδιο χρόνο συμμετείχε στον διαγωνισμό πιάνου της Yamaha Music Foundation of Europe αποσπώντας Α’ Βραβείο, και εισήχθη στη Μουσική Ακαδημία της Στουτγκάρδης, (τάξη André Marchand). Από το 2011 είναι διπλωματούχος Κ.Α. Klavier (Diplom). Συμπράττει με ταλαντούχους μουσικούς από όλη την Ευρώπη σε σχήματα μουσικής δωματίου (Cello & Piano Duo) με εμφανίσεις μεταξύ άλλων σε Musikhochschule Stuttgart Konzertsaal, Μουσείο Μπενάκη, Φ.Σ. Παρνασσός.

Luminita Macavei
Ο πιανίστας Μάρκος Κώτσιας

Συνεργάστηκε δισκογραφικώς με Έλληνες μουσικούς και συνθέτες της διασποράς, όπως επίσης και με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου σε πολυάριθμες συναυλίες της σε Ελλάδα και εξωτερικό (ως συνοδός πιανίστας μα και ως μέλος της orchestra mobile). Εργάσθηκε ως πιανίστας στη Melissa Art School της Έλντας Πανοπούλου και είναι καθηγητής πιάνου στο ωδείο Amadeus. Εμφανίζεται τακτικά στο πλάι νέων Ελλήνων τραγουδιστών σε μουσικές σκηνές, περιοδείες και διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Από το 2015 προσλαμβάνεται κατόπιν audition ως πιανίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, και συμμετέχει σε μεγάλες παραγωγές της ΕΛΣ ως μουσικός πληκτροφόρων ορχήστρας, εκγυμναστής μπαλέτου.

Πληροφορίες για το μουσικό γεγονός:

  • Ημέρα: Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
  • Ώρα έναρξης: 20:30
  • Χώρος: Πολυχώρος Διέλευσις
  • Διεύθυνση: Λέσβου 15 και Πόρου, 11256, Κυψέλη
  • Γενική είσοδος: 8 €, άνεργοι, Viva 7 €
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2108613739
  • E-mail: dieleusis@gmail.com
  • Site
  • Facebook
  • Κρατήσεις θέσεων: Παρακαλούμε, λόγω περιορισμένων θέσεων, επικοινωνήστε μαζί μας για κράτηση στο dieleusis@gmail.com, δηλώνοντας την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει, όνομα, τον αριθμό ατόμων και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ή στο τηλέφωνο 210 8613739.
Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΚυκλοφορούν τα «Μάθε πώς–500 πρακτικές κατασκευές και ιδέες», «Μεγάλες Προσδοκίες» και «Ανθολογία χιούμορ» από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Επόμενο άρθρο«Λάθε Βιώσας» την Παρασκευή στις 24/ 11 στο Jazzpoint