Το Loving Vincent έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μια ταινία μεγάλου μήκους αφιερωμένη στον σπουδαίο καλλιτέχνη μέχρι 1 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό επίτευγμα, μια ταινία ολόκληρη ζωγραφισμένη στο χέρι. Αποτελείται από 65.000 ελαιογραφίες από 125 διεθνείς ζωγράφους.

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Επίσης η Βουλή, το Υπουργείο Πολιτισμού, o ΟΠΑΝΔΑ, η Ολλανδική Πρεσβεία, η Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας, το Βρετανικό Συμβούλιο βρίσκονται ανάμεσα στους υποστηρικτές της ταινίας.

Η υπόθεση της ταινίας ξεκινά με τον Αρμάν Ρουλέν, τον γιο ενός ταχυδρόμου, ο οποίος αναζητά τον Τεό, αδερφό του διάσημου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Ο Αρμάν έχει στα χέρια του την τελευταία επιστολή που έγραψε ο Βίνσεντ, πριν αυτοκτονήσει. Όταν ανακαλύπτει ότι ο Τεό έχει πεθάνει, προσπαθεί να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για την εκπληκτική, παθιασμένη ζωή του Βίνσεντ και να ανακαλύψει την αλήθεια για τον μυστηριώδη θάνατό του.

Το Loving Vincent γυρίστηκε πρώτα ως ταινία δράσης. Έπειτα, ζωγράφοι ανέλαβαν να αποτυπώσουν κάθε καρέ της ταινίας πάνω σε καμβά ακολουθώντας την τεχνοτροπία του Βαν Γκογκ. Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ του έργου είναι μια ελαιογραφία ζωγραφισμένη με το χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους, που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να πάρουν μέρος στην παραγωγή.

Για τη ζωγραφική της ταινίας κατασκευάστηκαν ειδικοί σταθμοί ζωγραφικής, τα PAWS – Paint Animation Working Station. Οι ζωγράφοι αποτύπωναν στον καμβά το κάθε καρέ. Ένα από τα στούντιο παραγωγής είχε εγκατασταθεί στην Ελλάδα όπου 25 Έλληνες επαγγελματίες ζωγράφοι συμμετείχαν στη δημιουργία της. Ένα τέτοιος σταθμός εργασίας θα  φιλοξενηθεί  στους χώρους του Ιδρύματος  Μιχάλης Κακογιάννης, ώστε οι θεατές να γνωρίσουν από κοντά  την τεχνική της «κινούμενης ελαιογραφίας».

H εταιρεία διανομής ταινιών Filmcenter Τριανόν κυκλοφορεί την ταινία Loving Vincent στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η ταινία ήδη κυκλοφορεί στις ΗΠΑ με μεγάλη επιτυχία και θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε Ην. Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία,  Ιρλανδία, Σουηδία, Φινλανδία, Ελβετία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Πολωνία και Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του έτους ακολουθούν Γερμανία, Δανία, Σιγκαπούρη, Κίνα, Ιαπωνία  και άλλες χώρες.

Πληροφορίες έκθεσης Loving Vincent στο ΙΜΚ

  • Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,
  • Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78,
  • Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579
  • Ημέρες παραστάσεων: 26 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2017 στις 20:00 στην αίθουσα του Κινηματογράφου.
  • Διάρκεια: 94’
  • Τιμή εισιτηρίων: Γενική είσοδος 7 ευρώ
  • Site ΙΜΚ
Δείτε περισσότερα εικαστικά νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΟ Στέλιος Γιαννακός και ο Θανάσης Ισιδώρου θα περιμένουν τον Γκοντό
Επόμενο άρθροBooknotes στο Jazz Point /19th: Ούρσουλα Φωσκόλου