Το ντοκιμαντέρ Λόγος Καθρέφτης που καταγράφει την πορεία των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και αναδεικνύει τον διεκδικητικό τους λόγο, προβάλλει με ελεύθερη είσοδο ο ιστορικός κινηματογράφος τέχνης ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema, αποκλειστικά στις 24,25 & 26 Οκτωβρίου, στις 18.00.

Λίγα λόγια για την ταινία Λόγος Καθρέφτης

Στην ταινία επιχειρείται, μέσα από την καταγραφή της πορείας των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, η ανάδειξη του διεκδικητικού λόγου ως θεμελιώδους στοιχείου αφύπνισης. Διεκδίκηση και Αλληλεγγύη γίνονται ο αληθινός καθρέφτης των αγωνιζόμενων γυναικών, κάθε εργαζόμενου αλλά και κάθε ανθρώπου που καλείται, στο δρόμο της αυτογνωσίας και των συλλογικών αγώνων, να συμπορευτεί μαζί τους.

Λόγος Καθρέφτης με Ελεύθερη Είσοδο στο Αλκυονίς
Το ντοκιμαντέρ του Διαμαντή Παπαδόπουλου, Λόγος Καθρέφτης, καταγράφει τον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών

Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η καταγραφή στη συλλογική μνήμη ενός εργατικού αγώνα που εμπνέει και αφυπνίζει σε καιρούς δύσκολους για τα εργασιακά κεκτημένα αλλά κυρίως για το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία. Η παρακαταθήκη  που άφησε ο διεκδικητικός Λόγος τους γίνεται ο Καθρέφτης κάθε εργαζόμενου που αγωνίζεται αλλά και κάθε ανθρώπου που δεν έχει ακόμη ακούσει τον αντίλαλο της φωνής του στο δρόμο.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη της ταινίας Λόγος Καθρέφτης

Ο Διαμαντής Παπαδόπουλος σπούδασε Φωτογραφία Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου. Εργάζεται ως εικονολήπτης επικαίρων από το 1992. Συνεργάστηκε ως Διευθυντής Φωτογραφίας στην ταινία «Κλειστοί Δρόμοι», 2000. Πρώτη σκηνοθετική δουλειά «Ελεύθεροι Χαρταετοί», 2012 , συμμετοχή στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας. Δεύτερη Σκηνοθετική δουλειά «Λόγος Καθρέφτης», 2015, συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.

 

Προηγούμενο άρθροΒίκυ Θαλασσινού: «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον φόβο»
Επόμενο άρθροΜπολερό, ένας Λαβύρινθος του Χρόνου
Άννα Μεντζελοπούλου
Κατοικεί στην Αθήνα. Αγαπά τα ηλιόλουστα πρωινά και τα ταξίδια. Της αρέσει να ακούει ιστορίες, να κάνει βόλτες και να φωτογραφίζει.