lithiΗ νέα παραγωγή του καλλιτεχνικού συνόλου «Θέατρο της Εμπειρίας» με τίτλο «Λήθη: Ένας κινηματογραφικός μύθος», το οποίο στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου στην εργαστηριακή σκηνική έρευνα του συνόλου αυτού, παρουσιάζεται για τρεις παραστάσεις στο Φουγάρο του Ναυπλίου στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

Η ιδέα, το κείμενο και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Νίκο Φυτά, τα σκηνικά στην Κωνσταντίνα Μαρδίκη, τα κοστούμια είναι του Παναγιώτη Ανδριανού, ενώ την πρωτότυπη μουσική της παράστασης έχουν συνθέσει οι Γιώργος Κορδαλής και Νίκος Χρόνης. Η συγκεκριμένη παράσταση πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή του καλλιτεχνικού συνόλου «Θέατρο της Εμπειρίας» με το Φουγάρο και το Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου. Την οργάνωση της παραγωγής ανέλαβε η Εταιρεία Δημιουργίας Τέχνης ΑΜΚΕ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: «Η παράσταση εξετάζει την έννοια της «αλήθειας» και, για τις ανάγκες του εγχειρήματος αυτού, η ομάδα μεταχειρίζεται κείμενα φιλοσοφίας, λογικής, σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας, ευρωπαϊκής ποίησης, άρθρα εφημερίδων δοκιμιακού χαρακτήρα, επαναστατικά μανιφέστα ανεξαρτησίας ανά τους αιώνες αλλά και σκηνές από ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Στο εργαστηριακό περιβάλλον των προβών οι ερμηνευτές της παράστασης εργάζονται πάνω στα στοιχεία αυτά μέσα από αυτοσχεδιασμούς, σχηματίζοντας το τελικό κείμενο της παράστασης, δημιουργώντας ραφές ανάμεσα στο φαινομενικά ετερόκλιτο υλικό και μεταμορφώνοντας τη θεατρική σκηνή σε μια πλατφόρμα μοντάζ πάνω στην οποία συντελείται ένα απροσδόκητο κινηματογραφικό πείραμα».

Στην παράσταση παίζουν οι: Νάλια Ζήκου, Κωνσταντίνος Αμαραντίδης, Ντίνος Αγγελόπουλος, Χριστίνα Αθανασοπούλου, Αντρέας Γαρουνιάτης, Φαίδρα Γκούβερη, Βίκυ Διαμαντοπούλου, Αρρήτη Κεχαγιά, Νίκη Κύρκα, Μανώλης Μαμαλάκης, Κώστας Μαρκόπουλος, Γεωργία Μήκου, Νατάσσα Μούγιου, Αμαλία Πασχαλίδη, Τζένη Πετρίδη και Σπυριδούλα Φρειδερίκου.

 

Πληροφορίες:


  • Χώρος: Φουγάρο, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο, 21100
  • http://www.fougaro.gr/
  • https://www.facebook.com/To.Fougaro 

Ημερομηνίες & Ώρες Παραστάσεων:


  • 19, 20, 21 Σεπτεμβρίου 2014 στις 21.30

 

 

Προηγούμενο άρθροΒιτόλντ Γκομπρόβιτς: «Διαθήκη. Συνομιλίες με τον Ντομινίκ ντε Ρου»
Επόμενο άρθροΈρχεται το «Kapo» του Gillo Pontecorvo…