Oι εκδόσεις Κέδρος εγκαινιάζουν δύο λέσχες ανάγνωσης,με υπεύθυνο τον συγγραφέα Γιώργο Ξενάριο.Η πρώτη είναι λέσχη ανάγνωσης αστυνομικού μυθιστορήματος με συντονιστή το Δημήτρη Μαμαλούκα.Η δεύτερη είναι λέσχη ανάγνωσης πεζογραφίας με συντονίστρια τη Βιβή Γεωργαντοπούλου.
 Λέσχες ανάγνωσης
  • Λέσχη ανάγνωσης αστυνομικού μυθιστορήματος,με συντονιστή το Δημήτρη Μαμαλούκα,θα πραγματοποιείται κάθε 3η Τετάρτη του μήνα στις 7μ.μ.Η πρώτη συνάντηση είναι τη Τετάρτη 17/2/16.
  • Λέσχη ανάγνωσης πεζογραφίας,με συντονίστρια τη Βιβή Γεωργαντοπούλου,θα πραγματοποιείται κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα στις 7μ.μ.Η πρώτη συνάντηση είναι τη Τετάρτη 24/2/16.
Γιώργος Ξενάριος
Ο Γιώργος Ξενάριος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Εχει εκδώσει δύο πεζογραφήματα και ένα μυθιστόρημα.Ασχολείται με την κριτική λογοτεχνίας,ενώ παράλληλα αρθρογραφεί περιστασιακά σε εφημερίδες και περιοδικά και μεταφράζει γαλλική λογοτεχνία.Διδάσκει δημιουργική γραφή από το 2003. Εχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων (2007-2010)
Δημήτρης Μαμαλούκας
Ο Δημήτρης Μαμαλούκας γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα όπου και κατοικεί. Εχει γράψει τα αστυνομικά μυθιστορήματα «Ο Μεγάλος Θάνατος του Βοτανικού»,«Η απαγωγή του εκδότη»,«Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα», που ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ – ΕΡΤ 2007),«Η μοναξιά της ασφάλτου» καθώς και τα «Κοπέλα που σε λένε Φίνι» και «Κράτα μου το χέρι».Το πρώτο του βιβλίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη ενώ διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες όπως «Είσοδος Κινδύνου»,«Το τελευταίο ταξίδι»,«Ελληνικά Εγκλήματα»,«Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα» κ.ά.Εχει γράψει επίσης το τετράτομο έργο παιδικής λογοτεχνίας «Κρις Πινόκιο & Νοεμί Αστράκη»,«Τα Παιδιά του Χρόνου».«Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών» είναι το
πέμπτο του αστυνομικό μυθιστόρημα.Διατηρεί και το προσωπικό του ιστολόγιο http://mamaloukas.blogspot.gr/.
Βιβή Γεωργαντοπούλου
Η Βιβή Γεωργαντοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.Σπούδασε στη Νομική,όμως επαγγελματικά ασχολήθηκε με την αργυροχρυσοχοΐα (ως το 2004) και το εικαστικό βιβλιοπωλείο «Degas» (ως το 2012). Εχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια σχετικά με την τέχνη του βιβλίου και την Λογοτεχνία (με σημαντικότερα εκείνα στο ΕΚΕΒΙ για την επιμέλεια και διόρθωση κειμένου και την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία)και αρκετές ημερίδες με θέμα την Λογοτεχνία και την Ιστορία,τα λογοτεχνικά ρεύματα,την γενιά του ’30 κ.ά.Διατηρεί το μπλογκ http://lesxianagnosisbiblioudegas.blogspot.gr/ και την ομώνυμη λέσχη Ανάγνωσης από το 2008 μέχρι τώρα.Το ενδιαφέρον και η συνεχής προσέλευση μελών /αναγνωστών που πλαισίωσαν και συνεχίζουν να παρακολουθούν την λέσχη την έκανε να πιστέψει πολύ στην λογική που τις διέπει και να διαπιστώσει στην πράξη την αναγκαιότητα και την συμβολή τους στην διάδοση της φιλαναγνωσίας.Αυτό έφερε την δημιουργία και τον συντονισμό τριών ακόμα λεσχών ανάγνωσης,μια λέσχη ανάγνωσης στην συλλογικότητα «Μεσοποταμία» (η οποία έχει σταματήσει) στο Μοσχάτο,εκείνην που φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια στον πολυχώρο των εκδόσεων Καλέντη στο Ελληνικό και μια Τρίτη,πιο πρόσφατη (Σεπτέμβριος του 2015 ) που φιλοξενείται στον χώρο των εκδόσεων Εύμαρος στη Δάφνη.
Από τις αρχές του 2016 ξεκίνησε την δημιουργία ενός μη θεσμικού πανελλαδικού και παγκυπριακού δικτύου λεσχών ανάγνωσης ώστε να υπάρχει δυνατότητα και τρόπος επικοινωνίας και συνεργασίας των λεσχών.Γράφει δια-κριτικά κείμενα, πάντα δηλαδή με την ματιά τής αναγνώστριας, για τα βιβλία που διαβάζει και τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται στο προσωπικό της ιστολόγιο,σε βιβλιοφιλικά και πολιτιστικά ηλεκτρονικά έντυπα (Fractal, Amagi, Cantus Firmus κ.ά) και στην Βιβλιονέτ.
Πληροφορίες
  • Ημέρα και ώρα:Λέσχη ανάγνωσης αστνομικού μυθιστορήματος κάθε 3η Τετάρτη του μήνα στις 7μ.μ. , Λέσχη ανάγνωσης πεζογραφίας κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα στις 7μ.μ
  • Τοποθεσία:Βιβλιοπωλείο εκδόσεων Κέδρος
  • Διεύθυνση:Γ. Γενναδίου 3
  • Είσοδος:Ελεύθερη
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας:2103809712
  • Social Media:http://www.kedros.gr/index.php
Προηγούμενο άρθροΚυκλοφορεί:Το κουκλόσπιτο-Χένρικ Ίψεν από την Κάπα Εκδοτική
Επόμενο άρθροΜπΑΤσος – Παράταση παραστάσεων στον Πολυχώρο Vault