Η αγαπημένη ηθοποιός του θεατρόφιλου κοινού, η Λένα Παπαληγούρα, ετοιμάζεται για έναν ακόμη θεατρικό μαραθώνιο. Αυτό το διάστημα περιοδεύει ανά την Ελλάδα με την παράσταση Ιφιγένεια Εν Αυλίδι σε σκηνοθεσία Δούνια-Χειλάκη, όπου κρατάει τον ομώνυμο ρόλο. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Η παράσταση επιστρέφει στην Αθήνα τέλη Αυγούστου για τις τελευταίες της παραστάσεις: 30/8 Ηλιούπολη (Δημοτικό θέατρο του Άλσους), 31/8 Μενίδι (Δημοτικό Θέατρο Μ. Θεοδωράκη), 2/9 Κορυδαλλός (Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος), 6/9 Βριλήσσια (Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη), 18/9 Αιγάλεω (Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής”)

Περισσότερα: Ιφιγένεια Εν Αυλίδι: Κριτική της παράστασης

Mon Petit Prince από 28/9 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την Λένα Παπαληγούρα

Η παράσταση παρουσιάστηκε μ’ επιτυχία την περσινή σεζόν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου με την Παπαληγούρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Επιστρέφει για έναν περιορισμένο κύκλο παραστάσεων από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Mon Petit Prince
Η Λένα Παπαληγούρα στην παράσταση Mon Petit Prince Πειραιά
Η Κατερίνα «βγαίνει ξανά από το βιβλίο της» για ορισμένα Δευτερότριτα

Η παράσταση που μονοπώλησε το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού σε Ελλάδα κι εξωτερικό, θα επιστρέψει για λίγες ακόμη παραστάσεις στην Αθήνα το φθινόπωρο. Την σκηνοθεσία υπογράφει –επί σκηνής- ο Γιώργος Νανούρης και μουσικός της παράστασης είναι ο Λόλεκ.

Ο Γάμος της Μαρίας Μπράουν του Φασμπίντερ από το Νοέμβριο στο Κυκλάδων

Ο Γιώργος Σκεύας μετά το sold out Κουκλόσπιτο του Ίψεν με την Αμαλία Μουτούση στον κεντρικό ρόλο και συμπρωταγωνιστή τον Άρη Λεμπεσόπουλο, επιστρέφει με τη νέα του σκηνοθεσία και την Παπαληγούρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Μαρίας Μπράουν. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων και θα παιχτεί για πλήρη σεζόν ως την Κυριακή των Βαΐων.

Η ταινία του 1978 εκτόξευσε την καριέρα του Φασμπίντερ.

Υπόθεση: Η Μαρία και ο Χέρμαν παντρεύονται βιαστικά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Περνούν τη νύχτα μαζί και την επόμενη μέρα ο Χέρμαν φεύγει για τον πόλεμο. Η Μαρία πληροφορείται ότι ο Χέρμαν έχει σκοτωθεί, όμως επιστρέφει ξαφνικά και βρίσκει τη Μαρία στην αγκαλιά ενός Αμερικάνου στρατιώτη….

Τα σκηνικά και τα κοστούμια στον «Γάμο της Μαρίας Μπράουν» θ’ αναλάβει ο Άγγελος Μέντης, τη μουσική η Σήμη Τσιλαλή, τους φωτισμούς η Κατερίνα Μαραγκουδάκη και τα βίντεο ο σκηνοθέτης. Η παραγωγή θα είναι της «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου. Στη διανομή, επίσης, οι Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Νίκος Γεωργάκης, Μάξιμος Μουμούρης, Γιάννης Νταλιάνης, Γιώργος Συμεωνίδης.
*Η παράσταση είναι επιχορηγούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού

Ιφιγένεια εν Αυλίδι
Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι σε καλοκαιρινή περιοδεία, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη – Μανώλη Δούνια
Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι από τον Νίκο Διαμαντή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Νίκος Διαμαντής σκηνοθετεί ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας Λογοτεχνίας μ’ ένα all star cast, τον Ηλίθιο του Ντοστογιέφσκι. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα τέλη Απριλίου και θα παιχτεί ως τον Ιούνιο. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Πέτρο Φιλιππίδη –που φέτος υπογράφει 3 σκηνοθετικές δουλειές- ενώ δίπλα του θα δούμε τους Μαρία Κίτσου (Ναστάζια), Λένα Παπαληγούρα (Αγλαΐα), Γιάννη Στάνκογλου, Χάρη Τζωρτζάκη και Ιωάννη Παπαζήση. Τα σκηνικά θα είναι του Γιώργου Πάτσα.

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη συμμετοχή της Παπαληγούρα σε παράσταση με βάση έργο του Ντοστογιέφσκι μετά τους sold out Αδερφούς Καραμάζοφ που σκηνοθέτησε η Νατάσσα Τριανταφύλλη στο Θέατρο Τέχνης το 2015.

Προηγούμενο άρθροΟ δικός μου μπαμπάς από τις εκδόσεις Πατάκη
Επόμενο άρθρο«Τοξικομανία δι΄ηρωίνης» του Δημήτρη Γ. Υφαντή από τις εκδόσεις Άγρα
Αναστάσιος Πινακουλάκης
Απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών -Erasmus στο Limburg Katholieke University College. Είναι τελειόφοιτος στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Ασχολείται με τη συγγραφή θεατρικών έργων, ποιημάτων και παραμυθιών. Το μεγαλύτερό του όνειρο είναι να συνθέσει μία νέα δραματουργία και να συστήνει έργα στο κοινό.