Η Κατερίνα Κυρμιζή και ο Νίκος Γρηγοριάδης παρουσιάζουν τη δεύτερη κοινή τους δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Λάρβα». Το νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει σύντομα, θα περιλαμβάνεται στην Κόκκινη Καρφίτσα, ένθετη έκδοση στο φύλλο του Σαββάτου της εφημερίδας Αυγή στις 28 Μαρτίου.

 

 

 


Η πεταλούδα είναι το πιο όμορφο σύμβολο μεταμόρφωσης. Από αυγό, λάρβα, χρυσαλίδα και τέλος στην ωριμότητά της η πεταλούδα, που στον κύκλο της ζωής της αλλάζει με τόσο δραστικό τρόπο και γεννιέται τρεις φορές, είναι ζωντανή απόδειξη της αέναης αλλαγής. Αυτό ακριβώς το μήνυμα θέλουν να δώσουν η Κατερίνα Κυρμιζή κι ο Νίκος Γρηγοριάδης στη νέα δισκογραφική δουλειά: την υπόσχεση της μεταμόρφωσης, ότι δηλαδή ο άνθρωπος δεν είναι καθορισμένος, μια για πάντα, είναι κάτι εν εξελίξει, ένας υπαινιγμός του μέλλοντος, η νοσταλγία και η αναζήτηση για νέες μορφές βούλησης και δυνατότητες πραγμάτωσης.

Τα δέκα τραγούδια που περιέχονται στο νέο άλμπουμ ανιχνεύουν πιο σκοτεινά μουσικά τοπία. Ο συνθέτης και στιχουργός Νίκος Γρηγοριάδης περιγράφει μια σκληρή πραγματικότητα -προσωπική και κοινωνική με δυναμικές μελωδικές γραμμές, ανεπιτήδευτα και κατασταλαγμένα. Υπογράφει τους στίχους, με εξαίρεση τα τραγούδια «Ψάχνω για σένα» και «Λουλούδι της ερήμου», όπου συνεργάζεται με τον πρωτοεμφανιζόμενο στιχουργό Χρήστο Γαβρήλο και το τραγούδι «Δεύτερη ευκαιρία» στο οποίο στιχουργός είναι η Κατερίνα Κυρμιζή.

Σε αυτόν τον κύκλο τραγουδιών η κιθάρα σε κάθε της μορφή, ηλεκτρική κι ακουστική υπερισχύει. Τύμπανα και μπάσο δυναμικά δίνουν το παρόν. Το charago και το ukulele προσθέτουν έναν τόνο ανεμελιάς ενώ αντιστικτικά μια πιο δραματική χροιά δίνουν το τσέλο, το βιολί, η ηλεκτρική κιθάρα και τα φωνητικά της Κατερίνας Κυρμιζή, η οποία πιο ώριμη από ποτέ, ερμηνεύει με απλότητα κι ευαισθησία.

Οι δυο καλλιτέχνες επιμελούνται τον προγραμματισμό, την ενορχήστρωση και τη μουσική παραγωγή, σηκώνοντας το μεγαλύτερο βάρος της εκτέλεσης με την Κατερίνα στα φωνητικά, στην κλασσική κιθάρα, στα κρουστά και στο charago, και τον Νίκο στην ακουστική, στην ηλεκτρική κιθάρα και στο ukulele, ενώ συνδράμουν οι: Δημήτρης Αντωνιάδης, Γιάννης Γρηγορίου, Δημήτρης Μπέλλος, Οδυσσέας Γαλανάκης, Άρης Παπαδόπουλος, Αλέκος Ορφανός, Ελευθερία Χανδακάρη, Αλίκη Σιφναίου. Την παραγωγή υπογράφει ο Νίκος Γρηγοριάδης κι ο Ηλίας Λάκκας.

 

Κατερίνα Κυρμιζή – Είμαι καλά


 

 

Προηγούμενο άρθροΝέο τρέιλερ για το “Mission: Impossible – Rogue Nation”
Επόμενο άρθροYasujiro Ozu: Η ομορφιά της απλότητας