Το Κυριακάτικο Πρωινό «Cinema Magico» της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μια μουσική – κινηματογραφική παράσταση. Tο ντούο για βιολί και πιάνο των Άκη Αρχοντή και Θανάση Μπιλιλή αντίστοιχα, ερμηνεύει, αυτοσχεδιάζει και διασκευάζει με κέφι.

Η μουσική παράσταση αφορά κλασικές και αγαπημένες συνθέσεις της παγκόσμιας κινηματογραφικής ανθολογίας, από χώρες όπως η Ιταλία, οι Η.Π.Α, η Γαλλία, η Ισπανία, η Αργεντινή, η Ρωσία και η Ελλάδα.

Επίσης, το κοινό θα έχει τη χαρά να παρακολουθήσει ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο, από τον βωβό κινηματογράφο έως τις μέρες μας. Οι δύο καλλιτέχνες θα επιχειρήσουν να ανασύρουν μνήμες και νοσταλγία από variete και παλιά, ζεστή και φιλόξενη κινηματογραφική αίθουσα, ενώ δεν θα λείπουν και απρόσμενα «happenings».

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα και πλούσιο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο, από την ίδρυση της, το 1959, έως και σήμερα.

Το ρεπερτόριο της ορχήστρας καλύπτει το σύνολο των μουσικών εξελίξεων, από τη μουσική μπαρόκ ως και τις πρωτοποριακές συνθέσεις του 21ου αιώνα, ενώ το φάσμα των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνει και ένα ευρύτερο πλαίσιο μουσικών ειδών, όπως παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, συνοδεία βωβού κινηματογράφου και συναυλίες συμφωνικού ροκ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από την Κ.Ο.Θ. στον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, αναπτύσσοντας ποικίλες δράσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις συχνές επισκέψεις της σε σχολεία για την πραγματοποίηση συναυλιών με παράλληλη ενημέρωση, το θεσμό της Ανοιχτής Πρόβας για τους μαθητές και τη δωρεάν είσοδο φοιτητών σε παραγωγές της.

Παράλληλα η Κ.Ο.Θ. βοηθά ουσιαστικά τους νέους Έλληνες μουσικούς, είτε μέσω των διαγωνισμών νέων καλλιτεχνών, είτε μέσω συναυλιών με συμμετοχή στην ορχήστρα σπουδαστών των ωδείων, είτε με την πραγματοποίηση εργαστηρίων σε μουσικά σχολεία.

Την τελευταία δεκαετία έχει αναπτύξει μία έντονη δισκογραφική δραστηριότητα που περιλαμβάνει ηχογραφήσεις με διεθνούς κύρους δισκογραφικές εταιρείες.

Κυριακάτικο Πρωινό «Cinema Magico» – Μουσικοί Συντελεστές

  • Βιολί Άκης Αρχοντής
  • Πιάνο Θανάσης Μπιλιλής
Περισσότερες Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018
  • Ώρα: 12:00
  • Τοποθεσία: Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ.
  • Διεύθυνση: Λ. Νίκης 73
  • Τιμές εισιτηρίων: 10€, Μειωμένο: 5 € (ισχύει για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων)
  • Προπώληση εισιτηρίων: από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73,
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 236990 (Δευτέρα-Πέμπτη 9:00-17:00, Παρασκευή 9:00-14:00)
  • www.tsso.gr
  • Facebook
Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΦθινοπωρινή Σονάτα σε σκηνοθεσία Α. Τρουπάκη στην Οδό Κεφαλληνίας
Επόμενο άρθροΑπόστολος Κίτσος και Μιχάλης Καλογεράκης στο ΚΕΤ για δύο βραδιές