Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης

Εκδόσεις Γαβριηλίδης
Εκδόσεις Γαβριηλίδης

Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορούν το Μικρό λευκό κοχύλι της Κατερίνας Χλωροκώστα και οι Υδράργυροι media luz του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Μικρό λευκό κοχύλι

Η ιστορία μιας μαμάς και της κόρης της. Ένας εσωτερικός μονόλογος μιας αγωνιώδους διαδρομής.Η προσπάθεια επαφής με ένα παιδί που χάθηκε για πάντα.Η μαμά της Στέλλας κάνει ένα μακρύ εσωτερικό ταξίδι, αναλύοντας την ίδια και τη στάση της απέναντι στη ζωή της και στον μητρικό της ρόλο. Μέσα από ενοχές, θλίψη, σκληρό πόνο και απόγνωση, βρίσκει επιτέλους τις απαντήσεις που ζητά.Η θλίψη δεν θα σβηστεί ποτέ και το ξέρει, μα μιλώντας στο νεκρό παιδί της, βρίσκει εσωτερική γαλήνη και ουσιαστικά μας δείχνει τον δρόμο, επενδύοντας στην απλότητα των σχέσεων.Στην απλότητα της ίδιας της ζωής.Μια σκληρή ιστορία με επίκεντρο την ουσία των ανθρώπινων σχέσεων και την αντίσταση στην περιπλοκότητα της καθημερινότητας.

Μικρό λευκό κοχύλι-Κατερίνα Χλωροκώστα
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης το πρώτο βιβλίο της Κατερίνας Χλωροκώστα «Μικρό λευκό κοχύλι»
Η συγγραφέας

Η Κατερίνα Χλωροκώστα γεννήθηκε στο Σίντελφιγκεν της Γερμανίας.Έζησε τα παιδικά της χρόνια στην Κατερίνη και την περίοδο της εφηβείας ξαναγύρισε στη Γερμανία,όπου φοίτησε στο Λύκειο του Τύμπιγκεν.Έκανε σπουδές Κοινωνικών και Συμπεριφορικών Επιστημών με εξειδίκευση στην Ψυχολογία και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Δραματοθεραπεία.Εργάσθηκε δεκαέξι χρόνια στο ΚΕΘΕΑ όπου μετεκπαιδεύτηκε ως Σύμβουλος εξαρτήσεων και διετέλεσε Διευθύντρια σε διάφορες μονάδες του,μεταξύ τον οποίων και στη Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ.Έχει δημιουργήσει τους «Κύκλους Ζωής», μια εναλλακτική δομή μέσα από την οποία δραστηριοποιείται οργανώνοντας σεμινάρια,συναντήσεις και ομάδες αυτοβοήθειας και προσωπικής ανάπτυξης. Ζει στην Περαία Θεσσαλονίκης με τον σύντροφο της και τα δυο αγόρια τους.Από το 2011 διατηρεί την ιστοσελίδα Kapaworld και το Μικρό Λευκό Κοχύλι είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια.

Κατερίνα Χλωροκώστα
Κατερίνα Χλωροκώστα
Πληροφορίες βιβλίου
 • Όνομα συγγραφέα:Κατερίνα Χλωροκώστα
 • Τίτλος:Μικρό λευκό κοχύλι
 • Εκδοτικός οίκος:εκδόσεις Γαβριηλίδης
 • Είδος:Ελληνική πεζογραφία
 • Σελίδες:119
 • ISBN:978-960-576-433-3
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας:2015
 • Social Media:http://www.gavrielidesbooks.gr/
Υδράργυροι media luz

Το πρωί κατέβηκα στο Μοναστηράκι. Είχε συννεφιά. Συννεφιασμένη Κυριακή. Αγόρασα ένα πράγμα που έμοιαζε με μπιστόλι. Μου είπαν πως παλιά πέταγε φωτοβολίδες. Ήταν από αλουμίνιο. Αργότερα κατεβήκαμε στην παραλία, στο κεντράκι που είχε τα υπόστεγα με τα καλάμια. Το αεροπλάνο της PANAMERICAN το άκουγα που ερχόταν. Την ώρα που έβγαινε μέσα από τα καλάμια, το είδα και το σημάδεψα. Για μια στιγμή μου φάνηκε σα να σταμάτησε, μα δεν το πίστεψα. Μες στη συννεφιά φαινόνταν τώρα πολύ καθαρά τα παραθυράκια κόκκινα. Σε κοιτούσα στα μάτια να μην καταλάβει κανείς τίποτα. Σε λίγο, στο άσπρο τραπεζομάντηλο, έπεφτε αργά ένας σταυρός από κληματόβεργες.

Υδράργυροι media luz-Λουκιανός Κηλαηδόνης
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης το βιβλίο Υδράργυροι media luz του Λουκιανού Κηλαηδόνη
Ο συγγραφέας

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης είναι ένας σύγχρονος Έλληνας τραγουδοποιός (αρχικά συνθέτης και στη συνέχεια στιχουργός και ερμηνευτής). Γεννήθηκε στην Κυψέλη (Αθήνα) στις 15 Ιουλίου 1943. Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και κατόπιν Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Αθήνας), χωρίς ποτέ να ασκήσει αυτό το επάγγελμα. Είναι παντρεμένος με την Άννα Βαγενά και έχουν δύο κόρες.
Η καλλιτεχνική καριέρα του Λουκιανού Κηλαηδόνη ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν γράφει τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου Η Πόλη μας. Τα τραγούδια, στον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησε, ερμηνεύουν η Βίκυ Μοσχολιού και ο Μανώλης Μητσιάς. Συνεχίζει παραγωγικότατος με πολλά τραγούδια και περισσότερη μουσική (προσωπικοί δίσκοι, συμμετοχές και συνεργασίες, μουσική ή/και στίχους για θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, για τηλεοπτικές εκπομπές, κ.α.). Πολλά από τα τραγούδια του αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν πολύ («Είμαι ένας φτωχός και μόνος κάουμποϋ», «Μια μέρα μιας Μαίρης», «Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών», «Ντίσκο», κ.α.). Έχει κάνει (και συνεχίζει να κάνει) πάρα πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο.

Λουκιανός Κηλαηδόνης
Λουκιανός Κηλαηδόνης
Πληροφορίες βιβλίου
 • Όνομα συγγραφέα:Λουκιανός Κηλαηδόνης
 • Τίτλος:Υδράργυροι media luz
 • Εκδοτικός οίκος: εκδόσεις Γαβριηλίδης
 • Είδος:Διηγήμα
 • Σελίδες:41
 • ISBN:978-960-576-442-5
 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2015
 • Social Media:http://www.gavrielidesbooks.gr/

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply