Ο Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Θανάσης Σάλτας είναι δυο χαρισματικοί και εμπνευσμένοι δημιουργοί της νέας γενιάς, με ξεχωριστό έργο και αξιόλογη πορεία ο καθένας τους, στο πολιτιστικό μονοπάτι του τόπου μας. Διαβάστε παρακάτω την κριτική του νέου δίσκου Ανάμεσα στο φως και στη βροχή, που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι μουσικοσυνθέτης και κιθαριστής, γεννημένος το 1971 στην Πάτρα και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Έκανε ανώτερες μουσικές σπουδές,στην κιθάρα και στα θεωρητικά και εργάστηκε σε ωδεία και μουσικές σχολές. Συμμετείχε επίσης σε μουσικά σχήματα, συναυλίες και παρουσιάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και σε φεστιβάλ και μουσικές εκδηλώσεις. Έργα του έχουν εκδοθεί στην βιβλιογραφία και επίσης κυκλοφορήσει στην δισκογραφία. Πήρε μέρος σε διαγωνισμούς με διακρίσεις και βραβεία σε συνθέσεις του καθώς και σαν κιθαριστής. Επίσης έχει παρουσιάσει τις συνθέσεις του σε συναυλίες στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών.

Ο Θανάσης Σάλτας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976, είναι λογοτέχνης με θαυμάσιο ποιητικό και συγγραφικό έργο στο βιογραφικό του, καθώς και δημοσιεύσεις άρθρων για πολιτιστικά θέματα. Έχει κερδίσει βραβεία και διακρίσεις για την πολύπλευρη πολιτιστική του ενασχόληση στον Ελλαδικό αλλά και παγκόσμιο χώρο.Έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς συλλόγους και καλλιτεχνικές ομάδες.

Όταν ο ποιητικός λόγος του στιχουργού και η ερμηνευτική ικανότητα των τραγουδιστών συναντιούνται με τον θεόπνευστο οίστρο του μουσικοσυνθέτη και σέβονται ο ένας τον άλλον, σε μια αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία, τότε το αποτέλεσμα είναι μια καλλιτεχνική έκρηξη και ένας ισόρροπος δρόμος για να φτάσει στα αφτιά του κοινού η πολιτιστική δημιουργία και να ανυψώσει τον άνθρωπο. Σε όλες τις δυτικές κοινωνίες πριν από χιλιάδες ακόμα χρόνια, η μουσική ήταν ταυτισμένη απόλυτα με τον λόγο και την κίνηση, με την ποίηση και τον χορό. Με αυτόν τον τρόπο εκφραζόταν οι άνθρωποι. Η ελληνική λέξη «μουσική» περιἐγραφε την «τέχνη των μουσών» που περιελάμβανε την μουσική την ποίηση και τον χορό. Παραδείγματα τέτοιας αρχέγονης σχέσης είναι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια όπου οι ραψωδοί δεν απήγγειλαν απλώς αλλά τραγουδούσαν με την συνοδεία λύρας η άλλου μουσικού οργάνου.

Το αντάμωμα, λοιπόν, αυτό σφράγισε μια συνεργασία και γέννησε την νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Παπαδόπουλου και Θανάση Σάλτα με τίτλο «Ανάμεσα στο φως και τη βροχή». Ένας δίσκος γεμάτος συναίσθημα, λυρισμό και μοναδική ευαισθησία από τα πρώτα κιόλας ακούσματα…είναι τόλμη στους καιρούς μας να βαστούν κάποιοι νέοι δημιουργοί την ποιότητα και τις αξίες της ζωής σε υψηλά επίπεδα και να παραθέτουν ένα ποιητικό-μουσικό αριστούργημα μέσα από τέτοιες εσωτερικές διαδρομές και καταθέσεις ψυχής. Είναι χαρά και ευλογία για όλους εμάς να ρεμβάζουμε στο παραθύρι της ζωής με τέτοια τραγούδια και μελωδίες!εύχομαι ολόψυχα «καλό απόπλους» στο μουσικό σας ταξίδι.

 

Πληροφορίες

Tracklisting:

1. Χρώματα 3.51
2. Κόρη του Μαγιού 3.37
3. Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή 4.15
4. Στην αγκαλιά σου 2.47
5. Χορός στον καθρέπτη 2.20
6. Φονικό 5.14
7. Όλα Άνεμος 2.27
8. Αναγεννεσις 3.35

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι «Χρώματα» εδώ και το ομώνυμο τραγούδι «Ανάμεσα στο Φως και στη Βροχή» εδώ.

To cd κυκλοφορεί από την FM Records και διανέμεται πανελλαδικά σε όλα τα δισκοπωλεία, σε Public, Ιανό καθώς και ψηφιακά σε όλα τα ηλεκτρονικά δισκοπωλεία.

 

 

Προηγούμενο άρθροΔιήμερο Φεστιβάλ Αυτοσχεδιασμού στο ΚΕΤ
Επόμενο άρθροPulsar, μία σόλο performance στο Bios