Krampus: Ο Δαίμονας των Χριστουγέννων μέσα από 2 graphic novels

Krampus: Ο Δαίμονας των Χριστουγέννων μέσα από 2 graphic novels

Krampus
Ο Krampus αποτελεί μια διαδεδομένη φιγούρα των Χριστουγέννων κυρίως στην Αυστρία και την Γερμανία.

Ποιος είναι ο Krampus; Κυρίως στην Αυστρία, αλλά και στην Γερμανία, η δαιμονική φιγούρα του Krampus αποτελεί σημαντικό μέρος της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, ήδη από τον 17ο αιώνα. Παραδοσιακά παρουσιάζεται ως ένας δαίμονας με μακριά κέρατα και μούσι τράγου, μοιάζοντας αρκετά με τις τυπικές αναπαραστάσεις του Σατανά. Ο ρόλος του δεν είναι άλλος από το να τιμωρεί τα άτακτα παιδιά, ενώ ο Άγιος Νικόλαος ανταμείβει τα φρόνιμα. Με λίγα λόγια, αποτελεί την πιο σκοτεινή φιγούρα των Χριστουγέννων.

Η φιγούρα του φυσικά δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον κόσμο των κόμικς, και αποτελεί συχνά μια εναλλακτική λύση για εορταστικά τεύχη, και graphic novels. Στο παρόν άρθρο θα παρουσιαστούν 2 αρκετά ετερόκλητες, αλλά εξίσου καλές απεικονίσεις του βγαλμένες από τις σελίδες των κόμικς.

Krampus: Shadow of Saint Nicholas

Krampus
To εξώφυλλο του Krampus: Shadow of Saint Nicholas

Σε σενάριο του Michael Dougherty, και εικονογράφηση των Christian Diari, Fiona Staples, Maan House, και Stuart Sayger, κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου του 2015 από την Legendary Comics το “Krampus: Shadow of Saint Nicholas”, ως πρίκουελ της ομώνυμης ταινίας. Περιλαμβάνει 4 αυτοτελείς ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Krampus. Όλες λαμβάνουν χώρα παραμονή Χριστουγέννων σε μια μικρή Αμερικάνικη πόλη, όπου ο Krampus και οι βοηθοί του φτάνουν έτοιμοι να τιμωρήσουν όσους δεν υπήρξαν πολύ φρόνιμοι εκείνη τη χρονιά.

Στην πρώτη ιστορία, σε εικονογράφηση του Christian Dibari, βλέπουμε τι συμβαίνει όταν ένας μεθυσμένος και κακός Άγιος Βασίλης βρίσκεται παγιδευμένος σε ένα μαγαζί λόγω χιονοθύελλας με μια ομάδα παιδιών που μισεί. Η επόμενη ιστορία, δια χειρός των Maan House και Guy Major είναι η πιο συναισθηματική απ’ όλες. Μια γυναίκα δεν μπορεί να ξεπεράσει το τραγικό της λάθος που κόστισε τη ζωή της αδερφής της πριν από δώδεκα χρόνια. Η τρίτη, σε σχέδιο των Stuart Sayger και Guy Major ακολουθεί πιο παραδοσιακά μονοπάτια, όντας μια διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» του Καρόλου Ντίκενς, και η τελευταία έρχεται για να ενώσει όλες τις ιστορίες μεταξύ τους.

Krampus
Σκηνή από την πρώτη ιστορία.

Ο Krampus και στις τέσσερεις ιστορίες παρουσιάζεται πιο σκοτεινός και επιβλητικός, συχνά έως και τρομακτικός. Όλες οι ιστορίες βέβαια αποτελούν ένα συνονθύλευμα τρόμου και κωμωδίας, εστιάζοντας όμως κυρίως σε πιο σκοτεινές πτυχές απ΄ ό,τι έχουμε συνηθίσει.

KRAMPUS!

Krampus
Από το εξώφυλλο του KRAMPUS!

Το KRAMPUS!, αποτελείται συνολικά από 5 τεύχη, το πρώτο εκ των οποίων κυκλοφόρησε στις 11 Δεκεμβρίου του 2013 από την Image Comics. Το σενάριο της ιστορίας επιμελήθηκε ο Brian Joines, και την εικονογράφηση ο Dean Kotz. Ο Krampus είναι ο απροσδόκητος ήρωας της σειράς, αφού καλείται να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης των κόκκαλων του Άγιου Νικόλαου, μαζί με τον Stutgaard, τον ιπτάμενο λύκο του.

Krampus
Ο Krampus βλέπει Downton Abbey

Το συμβούλιο της μυστικής κοινότητας Άγιων Βασίληδων, απελευθερώνουν διστακτικά τον Krampus από την φυλακή, διακόπτοντάς τον ενώ παρακολουθεί ένα επεισόδιο της αγαπημένης του σειράς, το Downton Abbey. Αν καταφέρει να πάρει πίσω τα κόκαλα και να λύσει το μυστήριο, θα κερδίσει την ελευθερία του. Βέβαια, για να είναι σίγουρο πως δεν θα δραπετεύσει, αναγκάζεται να φορέσει μια Naughty Bomb, η οποία θα εκραγεί αν ο Krampus είναι κακός δαίμονας.

Krampus
Η Naughty Bomb

Η εικονογράφηση είναι ευχάριστη και πολύχρωμη, και το σενάριο έξυπνο με ξεκαρδιστκούς διαλόγους και γεμάτο με εντελώς παράξενα και απροσδόκητα γεγονότα. Το κόμικ συνολικά αποτελεί μια Χριστουγεννιάτικη υπερπαραγωγή με μοχθηρές νεράιδες, αντιπάλους που μοιάζουν με στρίπερ, ιπτάμενα άλογα, τον και φυσικά, μονομαχία με τον Καρυοθραύστη.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά άρθρα εδώ

 

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply