«Κλιματική Αλλαγή» της Εμμανουέλας Δούση κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και ανήκει στη σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ. Πρόκειται για ένα βιβλίο που μας δίνει όλες οι απαντήσεις και όσα θα θέλαμε να μάθουμε για την Κλιματική Αλλαγή.

Κλιματική Αλλαγή

Ανεβαίνει –και πόσο– η θερμοκρασία της Γης; Αυξάνονται οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου; Υπάρχει –και πόσο αποτελεσματική είναι τελικά– η διεθνής συνεργασία; Τι άλλαξε από το Κιότο μέχρι το Παρίσι; Η κλιματική αλλαγή, ένα από τα δυσκολότερα και τα πιο σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, είναι μια εντελώς πραγματική, μια πλανητική απειλή. Συνδέεται µε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, του τρόπου ζωής και οργάνωσης των κοινωνιών µας, του ίδιου του τρόπου ζωής µας. Ενέργεια, τρόφιμα, νομοθεσία, επιχειρηματικές αποφάσεις, τεχνολογία, μεταφορές, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, επιλογή καυσίμων και πολλά άλλα ακόμη πρέπει να συζητηθούν σχεδόν εξαρχής.

Μπορεί η νέα διεθνής συμφωνία να γίνει το όχημα για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλού άνθρακα; Ποιοι είναι οι κατάλληλοι στόχοι; Και πώς όλα αυτά επηρεάζουν την Ελλάδα; Ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές και ποιο το κόστος της αδράνειας στην αντιμετώπιση του προβλήματος; Τέλος, ποιες είναι οι προκλήσεις του συστήματος διακυβέρνησης της κλιματικής αλλαγής από τη διεθνή κοινότητα;

Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

Εμμανουέλα Δούση

Η Εμμανουέλα Δούση είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει Διεθνές Δίκαιο Περιβάλλοντος, Διεθνές Οικονομικό Δίκαιο και Δίκαιο των Διεθνών Οργανισμών. Δίδαξε ως επισκέπτρια καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας και του Πανεπιστημίου της Γκρενόµπλ στη Γαλλία. Διετέλεσε επίσης visiting fellow στο European University Institute στη Φλωρεντία. Έχει δημοσιεύσει τρεις μονογραφίες, καθώς και άρθρα σε ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα περιοδικά, αλλά και σε συλλογικούς τόκους.

Πληροφορίες για το βιβλίο:

  • Τίτλος: Κλιματική Αλλαγή
  • Συγγραφέας: Εμμανουέλα Δούση
  • Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
  • Σειρά: Μικρές Εισαγωγές
  • Διεύθυνση Σειράς: Μπάμπης Παπαδημητρίου
  • Σελίδες: 112
  • ΙSBN: 978-960-569-626-9
  • Τιμή: 10,99 €
Προηγούμενο άρθροΈκτακτο Δελτίο Καιρού του Κώστα Γ. Παπαγεωργίου στο Black Duck Garden
Επόμενο άρθροArch Points 2017 – Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην αρχιτεκτονική