«ΑΥΤΟ–ΑΜΥΝΕΣ» | Μια έκθεση στη Γκαλερί Κέννεντυ

«ΑΥΤΟ–ΑΜΥΝΕΣ» | Μια έκθεση στη Γκαλερί Κέννεντυ

«ΑΥΤΟ–ΑΜΥΝΕΣ» | Μια έκθεση στη Γκαλερί Κέννεντυ
Στο πλαίσιο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «ΑΥΤΟ–ΑΜΥΝΕΣ», εγκαινιάζεται την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 19:30, η performance της Κλεώνης Μανουσάκη.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA), παρουσιάζουν στο πλαίσιο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «ΑΥΤΟ–ΑΜΥΝΕΣ», performance της Κλεώνης Μανουσάκη. Θα προηγηθεί ξενάγηση από τις ιστορικούς τέχνης και επιμελήτριες της έκθεσης, Λουΐζα Καραπιδάκη και Κλεοπάτρα Φατούρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου, και ώρα 19:30 στην γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Μερικές σκέψεις της καλλιτέχνιδας για την perfomance

Για την performance, η Κλεώνη Μανουσάκη αναφέρει: «Οι προκλήσεις της μέρας μας καλούν να ξεπεράσουμε τις ταυτότητες που έχουμε δημιουργήσει, να αναλάβουμε διαφορετικούς ρόλους και ευθύνες. Ίσως ο καλύτερος τρόπος αυτοάμυνας να είναι η προετοιμασία και δεδομένου ότι δεν ξέρουμε για τι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, η πρόκληση είναι τεράστια αλλά και ενδιαφέρουσα. Η άσκηση διαφορετικών ρόλων και αξιών μπορεί να είναι ένας τρόπος. Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστεί να κοιτάξουμε πέρα από αυτό που γνωρίζουμε ως ανθρώπινο. Η performance αναζητά νέους ρόλους και τρόπους προετοιμασίας, για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίζουμε».

Τι θα δούμε στην έκθεση «ΑΥΤΟ–ΑΜΥΝΕΣ»

Οι «ΑΥΤΟ–ΑΜΥΝΕΣ», είναι προϊόν συνεργασίας τριών επιμελητριών από την Ελλάδα και την Νορβηγία, της Λουΐζας Καραπιδάκη, της Κλεοπάτρας Φατούρου και της Elisabeth Romberg. Η έκθεση βασίζεται στο «μανιφέστο» της Charlotte Lindsay, που μιλά για τις προσωπικές άμυνες που υψώνει ο καθένας μας απέναντι σε αυτά που μας βάλλουν. Οι επιμελήτριες της έκθεσης ζήτησαν από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες να σκεφτούν τι είναι αυτό που θίγει ιδιαίτερα τον καθένα προσωπικά και πώς μπορούν να το χειριστούν θωρακίζοντας τον εαυτό τους από τη φθορά και τον πόνο που μπορεί να τους προκαλέσει. Δημιούργησαν έτσι τις δικές τους «πανοπλίες», και τις παρουσιάζουν στο κοινό ως αναφορά στις επιθέσεις που δεχόμαστε καθημερινά.

Στην έκθεση που διαρκεί μέχρι και τις 7 Μαρτίου 2018 παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα, τη Νορβηγία, την Σουηδία και την Γαλλία.

Ξενάγηση στην έκθεση & Performance της Κλεώνης Μανουσάκη

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες

Charles Fréger, Elisabeth Haarr, François L’Hotel, Charlotte Lindsay, Γιάννης Αδαμάκης, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Χρύσα Βέργη, Γιώργος Γιώτσας, Μαρία Γρηγορίου, Αφροδίτη Λίτη, Καλλιρρόη Μαρούδα, Μαρία Μάστορη, Δημήτρης Ντάσιος, Ελένη Τζάτζαλος

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση

  • Χώρος:  γκαλερί Κέννεντυ, Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα)
  • Επιμέλεια : Λουΐζα Καραπιδάκη, Κλεοπάτρα Φατούρου, Elisabeth Romberg
  • Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, 19:30
  • Διάρκεια έκθεσης: 15 Φεβρουαρίου – 7 Μαρτίου 2018
  • Ώρες και Ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00 | Σάββατο: 10:30 – 14:30 | Κυριακή κλειστά
  • Είσοδος: ελεύθερη
  • Επικοινωνία: 210 3680052
  • www.hau.gr/culture
Διαβάστε περισσότερα Εικαστικά Νέα εδώ

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply