Στα πλαίσια του Φεστιβάλ της Τήνου, δύο κάτοικοι δημιουργούν για πρώτη φορά ένα art gathering στο νησί. Οι εικαστικές τέχνες -που λειτουργούν ως κεντρικός άξονας- σε συνδυασμό με τη μουσική, το χορό, το θέατρο και το κινηματογράφο θα πλαισιώσουν το Kinono_1 δημιουργώντας μια διαδραστική πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, κατοίκων και επισκεπτών.

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Δράμας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, φορείς της Α.Σ.Κ.Τ., το φεστιβάλ Μηδέν, τοπικούς φορείς και ακαδημαϊκούς το πρόγραμμα του Kinono_1 περιλαμβάνει εκθέσεις, ομιλίες, workshops, συναυλίες, προβολές ταινιών μικρού μήκους, video art, παραστάσεις θεάτρου και χορού.

Τι σημαίνει όμως Κinono_1;

Σύμφωνα με την ορολογία: κοινωνῶ -έω= εχω η πράττω σε κοινωνία με κάποιον, έχω μερίδιο η συμμετέχω σε κάτι μαζί με κάποιον άλλον
Σημαίνει Συμμετέχω. Ρήμα μεταβατικό και αμετάβατο.Δίνω και παίρνω, συνδιαλέγομαι, αντιδρώ, παίρνω μέρος στην τέχνη. Λογίζω την τέχνη όχι ως θέαμα, αλλά ως παρορμητική δύναμη, παράγοντα συνένωσης και αλλαγής που έρχεται μέσα από το νέο.

Αυτός είναι και ο κεντρικός στόχος του Kinono_1. Να ενώσει, να αλλάξει, να αναδείξει την καλλιτεχνική πρόταση νέων δημιουργών με κέντρο την Τήνο. Να δώσει μια νέα πνοή στο νησί. Μια ανανεωτική και πρωτοποριακή ώθηση.

Για 14 ημέρες, 50 καλλιτέχνες θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να «κοινωνήσουν» σε ένα καλλιτεχνικό μονοπάτι τέχνης που εκτείνεται σε 6 διαφορετικούς χώρους του νησιού, μέσω των εικαστικών δημιουργημάτων τους.

Οι Big Nose Attack, Nightstalker, Jumbo ya ya καθώς και 15 εικαστικοί από την A.Σ.Κ.Τ είναι μερικοί μόνο από τους δημιουργούς που θα συμμετέχουν στη μεγάλη καλλιτεχνική συνάντηση.

Πρόκειται για μια  μοναδική και πρωτόγνωρη εμπερία τόσο για το νησί της Τήνου αυτό καθ’ αυτ’ο, όσο και για το θεάμον κοινό.

 Πληροφορίες Kinono_1:

Διάρκεια: 11 έως 24 Αυγούστου 2016

Τιμές εισιτηρίων: €5-€10. Τα workshops, οι ομιλίες και οι προβολές ταινιών έχουν ελεύθερη είσοδο.

Καλλιτεχνική επιμέλεια και Διοργάνωση: Χρήστος Αρτέμης, Μάριος Βιδάλης

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:  http://www.kinono.org/programm/

 

Προηγούμενο άρθρο1460 ArtDays – 4 χρόνια ArtWall
Επόμενο άρθροΘα Σε Περιμένω, Πάντα (La Corrispondenza) – Κριτική