Το KinderDocs παρουσιάζει το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ Nowhere to hide του Zaradasht Ahmed στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 στην Αθήνα και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Σύνοψη του Nowhere to Hide

Ένα καθηλωτικό, ταξίδι στη ζωή του νοσηλευτή και πατέρα τεσσάρων παιδιών Νόρι Σαρίφ, κατά τη διάρκεια πέντε ετών και δραματικών αλλαγών σε μία από τις πιο επικίνδυνες και απρόσιτες περιοχές, στο «τρίγωνο του θανάτου», στο κεντρικό Ιράκ. Ύστερα από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ το 2011, και καθώς κινηματογραφεί ιστορίες συνανθρώπων του, ο Νόρι με την οικογένεια του μαζί και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Όταν, το 2014, ο ISIS προελαύνει και καταλαμβάνει την πόλη της Τζαλάουλα, ο Νόρι, στην προσπάθειά του να σώσει την οικογένειά του, αναγκάζεται να στρέψει την κάμερα στον εαυτό του.
Δείτε το Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Lswb3g0NAY0

Περισσότερες λεπτομέρειες για το ντοκιμαντέρ Nowhere to Hide

 Μια συγκλονιστική ταινία για τους πρόσφυγες και το μεταναστευτικό μέσα από τη ζωή μιας οικογένειας στο κεντρικό Ιράκ. Ένα αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ γυρισμένο κατά τη διάρκεια πέντε ετών.
  • Σκηνοθεσία, Σενάριο: Zaradasht Ahmed
  • Χώρες: Νορβηγία, Σουηδία
  • Διάρκεια: 86′
  • Έτος: 2016
Προβολές του Nowhere to hide

Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ώρα 12:00
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη
για το ευρύ κοινό
Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ώρα 12:00
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138
για το ευρύ κοινό
Η ταινία θα προβληθεί και ειδικά για σχολεία την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ώρα 10:00, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Για μαθητές Γ’ Γυμνασίου & Λυκείου & Φοιτητές
Το Ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στα Αραβικά με Ελληνικούς Υπότιτλους.
Μετά την προβολή στην Αθήνα θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την ταινία, το προσφυγικό και τη δημοσιογραφική και ειδησεογραφική κάλυψη σε εμπόλεμες ζώνες και χώρες σε κρίση. Καλεσμένοι ο δημοσιογράφος και παραγωγός του BBC Κώστας Καλέργης, ο φωτοδημοσιογράφος Γιώργος Μουτάφης και η Μαριάννα Οικονόμου, Σκηνοθέτης (The Longest Run).
Καλεσμένος στη Θεσσαλονίκη ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Δίκαιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Τι είναι το KinderDocs

Καλώς ήρθατε για δεύτερη χρονιά στο KinderDocs, τo φεστιβάλ ντοκιμαντέρ με βραβευμένες ταινίες φτιαγμένες για παιδιά και νέους, αλλά και εκπαιδευτικούς, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείες, θείους, νονούς, νονές και τους φίλους σας. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τη μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ και να δοκιμάσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας, με αφορμή ιστορίες που μας αφορούν όλους και μιλάνε για εφηβεία, φιλία, εκπαίδευση, δημιουργικότητα, έκφραση, ψυχολογία, οικογενειακές σχέσεις, τέχνη, μετανάστευση, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδίκτυο, περιβάλλον. Κάθε ταινία, έμπνευση για δημιουργικό διάλογο και δράσεις, με στόχο τη δημιουργία των νέων, σκεπτόμενων θεατών του αύριο, σήμερα. Το KinderDocs διαρκεί από τον Οκτώβριο 2017 έως τον Απρίλιο 2018.
Οι προβολές και οι παράλληλες δράσεις διαρκούν μία έως μιάμιση ώρα. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
To φεστιβάλ KinderDocs διοργανώνει η εταιρεία Kouzi Productions σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Με την υποστήριξη του idfa, του μεγαλύτερου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο, στο Άμστερνταμ, και του doxs!, του παλαιότερου και σημαντικότερου γερμανικού φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους.
KinderDocs για σχολεία

Τα ντοκιμαντέρ του KinderDocs αποτελούν εργαλείο και πηγή έμπνευσης για τον σύγχρονο εκπαιδευτικό που αναζητά πηγές για το μάθημά του (π.χ. Θεματική Εβδομάδα). Στις ειδικά σχεδιασμένες προβολές για σχολεία, το πρόγραμμα πλαισιώνεται με συζήτηση και δράσεις με αφορμή τις ταινίες, με εκλεκτούς καλεσμένους. Οι ταινίες είναι κατάλληλες για μαθητές Δημοτικού από 8 ετών έως μαθητές Λυκείου και μπορούν να ενταχθούν στο μάθημα ή να δώσουν αφορμή για δημιουργική συζήτηση με στόχο την καλύτερη συνοχή και το «δέσιμο» της τάξης σε ομάδα. Κάθε ταινία έχει ανάλογη ηλικιακή σήμανση και συνοδεύεται από λίστα με τις διάφορες θεματικές που καλύπτει. Για όποιον επιθυμεί, διατίθεται εκπαιδευτικό υλικό για την προετοιμασία των μαθητών τόσο πριν την προβολή όσο και για τη μετέπειτα αξιοποίηση της εμπειρίας του ντοκιμαντέρ στη σχολική τάξη.
Πληροφορίες για τις προβολές

  • Αθήνα
Οι προβολές του KinderDocs στην Αθήνα γίνονται Τετάρτη ώρα 10:00 (για σχολεία) και Κυριακή ώρα 12:00 (για όλους) στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Τηλ.: 210 3453111.
Για να φέρετε το σχολείο σας ή να κάνετε ομαδική κράτηση στο KinderDocs (Τετάρτη) παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη, Τ: 210 3671067-9 (Δευτέρα–Πέμπτη 10.00-14.00).
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ εισιτηρίων από 05/10/2017 στο ταμείο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, Πέμπτη & Κυριακή 10:00-18:00, Παρασκευή & Σάββατο 10:00-22:00.
  • Θεσσαλονίκη
Οι προβολές του KinderDocs στην Θεσσαλονίκη γίνονται Παρασκευή* ώρα 10:00 (για σχολεία) και Σάββατο ώρα 12:00 (για όλους), στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Τηλ.: 2310 240002.
*εκτός από την προβολή στις 16.11 που θα πραγματοποιηθεί κατ’ εξαίρεση ημέρα Πέμπτη.
Για να φέρετε το σχολείο σας ή να κάνετε ομαδική κράτηση στο KinderDocs (Παρασκευή) παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικών Προγραμμάτων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Τ: 2310240002 (Πέμπτη–Σάββατο 9.00-17.00, Κυριακή 11.00-15.00)
Για να διοργανωθεί το δικό σας KinderDocs σε άλλη πόλη της Ελλάδος επικοινωνήστε στο email: info@kinderdocs.com
Προηγούμενο άρθροJazz trio με Kasabele, Μπενετάτο και Καρκαβέλια στις 19/11
Επόμενο άρθροΜια έκθεση για τα κατοικίδια ζώα στο Black Duck στις 23/11