Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, εγκαινιάζεται στη Gallery “7” η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Μωραϊτου – Μαρκιανού,  με τίτλο Δοκιμές – Ερεθίσματa . Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

H Κατερίνα Μωραϊτου – Μαρκιανού μας μιλάει για την δουλειά της

« Από μικρή μου άρεσε να παρατηρώ και να αποτυπώνω ανθρώπους και ιδιαίτερα πρόσωπα. Τα τελευταία χρόνια έχω επικεντρωθεί στο θέμα αυτό  ακολουθώντας το ένστικτό μου και οποιαδήποτε ιδέα μου βγαίνει αυθόρμητα, δουλεύοντας με μολύβι και δοκιμάζοντας μαζί  το χρώμα. Επιλέγω να ζωγραφίσω οποιοδήποτε  πρόσωπο με εμπνέει για να αποτυπώσω την ιστορία του, τις πράξεις του, τα συναισθήματά του, τον χαρακτήρα  του ή ό,τι  άλλο με συγκινεί ή μου κεντρίζει το ενδιαφέρον στη ζωή του. ΄Ετσι, τα έργα μου έχουν να κάνουν με θέματα που μας απασχολούν όλους  όπως η ομορφιά, η φιλαρέσκεια, η φήμη, η κατάθλιψη, η άμιλλα, η εξουσία, η τραγωδία, η αδικία, η υγεία, η χαρά, η αισιοδοξία  και πάνω απ’όλα η αγάπη».

Κατερίνα Μωραϊτου

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη- Κατερίνα Μωραϊτου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Καλές Τέχνες και Σκηνογραφία-Ενδυματολογία στο Finchley Arts Center  και στο Central-Saint Martins στο Λονδίνο. Επέστρεψε στην Ελλάδα και δούλεψε με τον Γ.Μετζικώφ, βοηθώντας τον σε εκθέσεις  και σε θεατρικές παραστάσεις, καθώς και με την Ντένη  Βαχλιώτη και  τον Σ.Λαζαρίδη, φτιάχνοντας  κουστούμια  και  σκηνικά. Στη συνέχεια, ανέλαβε τη διακόσμηση και ανακαίνιση της αλυσίδας  των ξενοδοχείων «Αμαλία», με το οποίο και εξακολουθεί να ασχολείται. Τα τελευταία  τρία  χρόνια αφοσιώθηκε κατά κύριο λόγο στη ζωγραφική και συγκεκριμένα σε  πορτραίτα  με βασικό υλικό το μολύβι. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές  εκθέσεις και  αυτή είναι η 1η ατομική της.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στη Gallery “7”

  • Χώρος: Gallery 7, Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Αθήνα
  • Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Ιανουαρίου
  • Διάρκεια Έκθεσης: Πέμπτη 4 Ιανουαρίου  – Σάββατο 27 Ιανουαρίου
  •  Ώρες και Ημέρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11 – 2  μ.μ. & 6 – 9 μ.μ. | Τετάρτη – Σάββατο : 11 – 3 μ.μ.
  • Είσοδος: Ελεύθερη
  • Επικοινωνία: 2103612050
  • http://www.gallery7.gr/
Διαβάστε περισσότερα Εικαστικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΤο τελευταίο τραίνο του Φ. Κους: «Θέλω κάποτε να ζήσω τη ζωή μου»
Επόμενο άρθροΤο δωμάτιο των θαυμάτων: Μια ταινία του Τοντ Χέινς