Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα «Καρμπόν» του Γιώργου Κούβα στο Booksplus. Θα μιλήσουν: ο Στρατής Χαβιαράς, συγγραφέας, ο Διονύσης Σιμόπουλος, αστροφυσικός, η Γιώτα Κριτσέλη, εκδότρια και ο συγγραφέας θα συντονίζει ο Κώστας Μοστράτος.

«Καρμπόν» του Γιώργου Κούβα

Για τον Άρη Κοντό, τον ήρωα του Καρμπόν, μαθαίνουμε πως έχει από μικρός μια ιδιαίτερη σχέση με τους ήχους. Έβγαλε την πρώτη του λαλιά σε ηλικία τρεισήμισι χρονών. Αυτός όμως που άργησε να μιλήσει αποκτά ξαφνικά ευαίσθητη ακοή. Αποκτά τη δυνατότητα, από την πολυθρόνα του διαμερίσματός του, να συλλαμβάνει τους ψίθυρους πίσω από κλειστές πόρτες και τους διαλόγους στα παγκάκια. Με όπλο την διαπεραστική ακοή ξεκινά μια παρεκκλίνουσα πορεία στο βασίλειο των ήχων που θα τον οδηγήσει από το γκρίζο διαμέρισμά του σε καλλιτεχνικά σαλόνια κι από εκεί σε βιβλική εξύψωση, ή μήπως στην αυτοκτονία;

Ένας άνθρωπος αποκτά ξαφνικά ευαίσθητη ακοή. Τα περιστατικά κλιμακώνονται κι ενώ αρχικά ενοχλείται από τη βαβούρα, τελικά αποφασίζει να τη χρησιμοποιήσει προς όφελος του. Έτσι ο ήρωας αντιμετωπίζει ένα προς ένα όλα τα ερωτήματα που τίθενται στο αστικό του διαμέρισμα: Ποιον ένοικο να κρυφακούσει; Πως στήνονται οι ηχοπαγίδες; Κρυφακούγεται το ταλέντο; Τι θα χρειαστεί για να μπορέσει να σπάσει το φράγμα του ήχου της σιωπής και ν’ αγαπήσει τους χτύπους του κορμιού του;

Ακροβατώντας ανάμεσα στο δραματικό και το κωμικό στοιχείο, το ΚΑΡΜΠΟΝ, είτε μιλά για την ηρωική έξοδο από τη μετριότητα της καθημερινής ζωής είτε για την αναζήτηση της προσωπικής ταυτότητας είτε για τη σχέση αυθεντικού και αντιγράφου, παραμένει ανοιχτό σε διαφορετικές αναγνώσεις».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Κούβας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο. Σπούδασε μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έκανε μεταπτυχιακά στη διοίκηση επιχειρήσεων. Από το 2011 ζει στην Ελβετία όπου εργάζεται ως σχεδιαστής καινοτόμων ιατρικών συσκευών. Το 2017 εντάχτηκε στην επιστημονική ομάδα του κέντρου Wyss στη Γενεύη με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών νευροτεχνολογίας για ασθενείς με νευρολογικές δυσλειτουργίες.

Ξεκίνησε τη συγγραφική του δραστηριότητα γράφοντας τεχνικά κείμενα. Δημοσίευσε επιστημονικά άρθρα σε διεθνείς εκδόσεις όπως Springer και Elsevier. Τελευταία, επιχειρεί να ελευθερώσει τις λέξεις από κάθε σύστημα. Παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής στο Ελληνικό Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (2009 & 2010) και σεναρίου στο Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (2009). Γράφει λογοτεχνία. Το «ΚΑΡΜΠΟΝ» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Κίχλη.

Πληροφορίες για το βιβλίο:

  • Τίτλος: ΚΑΡΜΠΟΝ
  • Συγγραφέας: Γιώργος Κούβας
  • Εκδόσεις: Κίχλη
  • Είδος: μυθιστόρημα
  • Σελίδες: 248
  • Σχήμα: 14 x 20,5 cm
  • ISBN: 978-618-5004-61-3
Πληροφορίες για την παρουσίαση:

  • Τοποθεσία: Booksplus
  • Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 37, Αθήνα
  • Ημερομηνία: Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, στις 7 μ.μ.
  • facebook
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση του παραμυθιού της Αλεξίας Βερνίκου «Μέχρι τον ουρανό και πίσω»
Επόμενο άρθροΣερκέι Ραχμάνινοφ: η ζωή μέσα από το έργο του (Μέρος Β’)