Ο Στέλιος Ράμφος θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Καλώς άρχειν και άρχεσθαι» τον Ευριπίδη στην Κηφισιά την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 19:00 και θα συνομιλήσει με το κοινό.

Καλώς άρχειν και άρχεσθαι

Μέσα από το «Καλώς άρχειν και άρχεσθαι» ο Στέλιος Ράμφος ερμηνεύει τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλους. Τα «Πολιτικά» μιλούν για πολίτευμα και όχι για συνάθροιση. Πολίτευμα είναι ένας τρόπος κυριαρχίας του λόγου σε συγκεκριμένο πληθυσμό. Χωρίς πολίτευμα, χωρίς ανώτερο τελικό σκοπό δεν έχουμε πόλη. Η πόλις είναι ανθρώπινο δημιούργημα με σκοπό ένα αγαθό: Την ειρηνική συνύπαρξη και προκοπή των ανθρώπων.

Στέλιος Ράμφος

Ο Στέλιος Ράμφος γεννήθηκε στην Αθήνα (1939). Φιλόσοφος, πανεπιστημιακός, συγγραφέας δοκιμίων. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και από το 1965 Φιλοσοφία στο Παρίσι όπου και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Βενσέν (1969-1974). Επέστρεψε και εγκαταστάθηκε οριστικά στην Ελλάδα το 1974.

Η πλούσια βιβλιογραφία του αντικατοπτρίζει τις πνευματικές αναζητήσεις του, τις θέσεις και τις προτάσεις του αναφορικά με τον μαρξισμό, την οικουμενικότητα του ελληνικού πολιτισμού, τους συσχετισμούς της σύγχρονης πνευματικής δημιουργίας με την ελληνορθόδοξη παράδοση. Στην εργοβιογραφία του περιλαμβάνεται πλούσια αρθρογραφία με αναφορές σ’ αυτά τα γνωσιακά πεδία, δημοσιευμένα σε περιοδικά όπως «Ευθύνη», «Ερουρέμ», «Ινδικτος». Στην Αθήνα δίδαξε κατά το παρελθόν, μεταξύ άλλων, στο Ίδρυμα Γουλανδρή-Χορν, ενώ τώρα διδάσκει στο Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη.

Πληροφορίες για το βιβλίο:

  • Τίτλος: Καλώς άρχειν και άρχεσθαι
  • Συγγραφέας: Στέλιος Ράμφος
  • Εκδόσεις: Αρμός
  • Κυκλοφορία: 2017
  • Σελίδες: 208
  • ISBN: 978-960-615-065-4
  • Τιμή: € 15,00
Εκδόσεις Αρμός:

Ο Εκδοτικός οίκος Αρμός ιδρύθηκε το 1989. Αθεράπευτα ερωτευμένος με την εκδοτική διαδικασία από τα φοιτητικά του χρόνια, ὁ Γιώργος Χατζηϊακώβου, εξαιτίας της εμπλοκής του εκείνη την εποχή στην έκδοση των περιοδικών «Ψωμί και Κρασί» και «Σημάδια», θήτευσε κατ’ αρχάς με ιδιαίτερη επιτυχία για τέσσερα περίπου χρόνια στις εκδόσεις «Μήνυμα». Μετά την στρατιωτική του θητεία, ιδρύει τις εκδόσεις «APMOΣ». Οι Εκδόσεις Αρμός, έχουν εκδώσει και αριθμούν στον κατάλογό τους, περισσότερους από 1000 τίτλους βιβλίων.

Πληροφορίες για την παρουσίαση:

  • Τοποθεσία: Ευριπίδης στην Κηφισιά
  • Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 310
  • Ημερομηνία και Ώρα: Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 19:00
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθρο«Εγκώμιο για τα μαθηματικά» του Αλαίν Μπαντιού από τις εκδόσεις Πατάκη
Επόμενο άρθροΣτο Πατάρι του Gutenberg: «Κ.Π. Καβάφης – Τα Ποιήματα»