Αυτό το καλοκαίρι ακολουθήστε την ΑΜΑΚΑ Ιούλιο και Αύγουστο, σε τέσσερις πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις και εργαστήρια στη Λευκάδα.

Και στα τέσσερα εργαστήρια προσφέρεται έκπτωση 15% για τους εργαζόμενους  και εθελοντές της ΑΜΑΚΑ. Καθώς και για τους φίλους που έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενα εργαστήρια μας και για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 15/07/2017.

Βιωματικό Σεμινάριο Θεραπείας μέσω της Τέχνης

Πότε – Πού: 26- 30 Ιουλίου 2017, Λευκάδα

Απευθύνεται σε: επαγγελματίες του Ανθρωπιστικού Τομέα

Ένα μοναδικό εντατικό βιωματικό σεμινάριο Θεραπείας μέσω της Τέχνης για την καλλιέργεια της πνευματικής αντοχής. Καθώς και για την αντιμετώπιση και πρόληψη του στρες της εργασίας.

Στις τρεις ημέρες του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα επεξεργαστούν την έννοια του δευτερογενούς τραύματος. Θα επιλύσουν εσωτερικές διαμάχες και θα διδαχθούν πρακτικούς τρόπους διαχείρισης των δυσκολιών της καθημερινότητας.

Τα εικαστικά, η μουσική, η δημιουργική γραφή, η συνειδητή διατροφή, ο χορός και ο καθοδηγούμενος διαλογισμός θα είναι τα βασικά εργαλεία. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην όμορφη Λευκάδα, σε ένα μικρό ορεινό χωριό. Θα δοθεί, έτσι, η ευκαιρία στους συμμετέχοντες για βόλτες στη φύση και τη θάλασσα.

Περισσότερες πληροφορίες, δήλωση συμμετοχής και αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. Ο αριθμός συμμετοχής είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Εργαστήριο Φωτογραφίας – Ντοκιμαντέρ Nomad

Πότε – Πού: 3-11 Αυγούστου 2017, Πίνδος- Λευκάδα

Απευθύνεται σε: ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους

Τα σεμινάρια της ΑΜΑΚΑ Ιούλιο και Αύγουστο δεν σταματούν εδώ. Στις αρχές του Αυγούστου στο βιωματικό αυτό σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν στην ορεινή Πίνδο στη βορειοδυτική Ελλάδα και στο νησί της Λευκάδας στο Ιόνιο. Το εργαστήριο είναι ανοικτό σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους. Όσοι θέλουν να εμβαθύνουν και να διευρύνουν τη γνώση τους για τη φωτογραφία τεκμηρίωσης και την οπτική αφήγηση. Καθώς, και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία.

Το εργαστήριο θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν ένα μεγάλο εύρος τοπίων έξω από την τουριστική πεπατημένη. Από την πεζοπορία στα βουνά και τα δάση και το κολύμπι σε παρθένα ποτάμια, μέχρι την εξερεύνηση απίθανων ανεξερεύνητων παραλιών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε τοπικές γιορτές, καθώς και στο Φεστιβάλ τη Βωβούσας. Το φεστιβάλ αυτό γιορτάζει τη φύση και τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από τη φωτογραφία, τη βίντεο-τέχνη και το σινεμά.

Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες, εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στείλτε mail στα: myrtopapadopoulos@gmail.com ή/και info@amaka.gr

Εργαστήρι Κατασκευής με πέτρα

Πότε – Πού: 7-12 Αυγούστου 2017, Λευκάδα 

Λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΑΜΑΚΑ έχει την τιμή να φιλοξενεί τον ξακουστό πετρά Μαστρο- Μανώλη, από την Κρήτη, για μια μοναδική εκπαιδευτική εβδομάδα.

Ο Μαστρο–Μανώλης θα μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά του σωστού χτισίματος με πέτρα. Πέρυσι το καλοκαίρ η ομάδα έχτισε μια παραδοσιακή μάντρα δέκα μέτρων. Φέτος θα ασχοληθούμε με την κατασκευή παραδοσιακής πεζούλας και ξερολιθιάς. Μία από τις πιο σημαντικές τεχνικές για την διατήρηση της ευφορίας του εδάφους και την κατασκευή παραδοσιακού πέτρινου ξυλόφουρνου. Ο Μάστρο-Μανώλης με καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης εδώ και 60 χρόνια χτίζει ασταμάτητα. Κατέχοντας όλες τις πατροπαράδοτες τεχνικές, αποφάσισε να διδάξει τις νέες γενιές, για να μη χαθεί αυτή η πολύτιμη τέχνη. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στην όμορφη Λευκάδα στο ιδιόκτητο κτήμα της ΑΜΑΚΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.

ΑΜΑΚΑ Ιούλιο και Αύγουστο
Εργαστήρι κατασκευής με πέτρα – Καλοκαιρινά εργαστήρια και σεμινάρια από την ΑΜΑΚΑ Ιούλιο και Αύγουστο
Εργαστήριο Φυσικής Δόμησης

Πότε – Πού: 25-28 Αυγούστου 2017, Λευκάδα

Και μόλις ο καιρός δροσίσει…πιάνουμε δουλειά στη γη. Σε συνεργασία με το cob, η ΑΜΑΚΑ θα διοργανώσει ένα πρότυπο εργαστήριο φυσικής δόμησης. Η επαφή του ανθρώπου με την φύση είναι θεραπευτική. Ιδιαίτερα η ενασχόληση με το χώμα και τη γη εμπλουτίζει τον άνθρωπο με πολύτιμες εμπειρίες και εσωτερική γνώση.

Το εργαστήριο θα έχει διάρκεια τέσσερις γεμάτες ημέρες. Ούτως, ώστε οι συμμετέχοντες να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τα φυσικά υλικά, τους τρόπους δόμησης. Καθώς και για να έχουν αρκετό χρόνο να πειραματιστούν με όλα αυτά πρακτικά. Στόχος θα είναι να φτιάξουν όλοι μαζί μια υπαίθρια κουζίνα και ένα ξυλόφουρνο, από όπου και στο τέλος θα φάμε όλοι μαζί το εορταστικό φαγητό!

Οι συμμετέχοντες θα μυηθούν και στον μαγικό κόσμο της οικολογικής θεραπείας της τέχνης: eco-art therapy. Θα μάθουν πώς μπορούν να χρησιμοποιούν τα στοιχεία της φύσης μέσα σε μια θεραπευτική διαδικασία κάθαρσης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την μορφή του σεμιναρίου, εδώ.

ΑΜΑΚΑ Ιούλιο και Αύγουστο
Εργαστήριο φυσικής δόμησης – Καλοκαιρινά εργαστήρια και σεμινάρια από την ΑΜΑΚΑ Ιούλιο και Αύγουστο
Σημαντικοί σύνδεσμοι εργαστηρίων ΑΜΑΚΑ Ιούλιο και Αύγουστο

Προηγούμενο άρθροWhat a wonderful, wonderful world… του Ανδρέα Σάββα στο Art Wall Project Space έως 4/7
Επόμενο άρθροΚυκλοφορεί το βιβλίο «Πετρούπολη» του Αντρέι Μπέλυ από τις εκδόσεις Κίχλη