Καλά Χριστούγεννα και χαρούμενες γιορτές από το Artic.gr

Καλά Χριστούγεννα και χαρούμενες γιορτές από το Artic.gr

Τα Χριστούγεννα είναι ίσως η πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου για μικρούς και μεγάλους. Η γιορτινή ατμόσφαιρα, τα πολλά γλυκίσματα, η επανένωση της οικογενείας και οι όμορφες στιγμές γύρω από το γιορτινό τραπέζι, τα δώρα και τα δεκάδες στολίδια χαρακτηρίζουν τις όμορφες αυτές μέρες. Η ζεστασιά και η αγαλλίαση μας πλημμυρίζουν θαλπωρή. Με τη συνοδεία των υπέροχων Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, των όμορφων ταινιών, των δεκάδων λιχουδιών και φυσικά των θεσπέσιων αρωμάτων  μπορούμε όλοι να νιώσουμε παιδιά ξανά για λίγες ημέρες πιστεύοντας και πάλι, ακόμα και στον Άγιο Βασίλη!!!

Φυσικά δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί, τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων η κατάθλιψη κυριαρχεί στις ψυχές μερικών ανθρώπων και η μοναξιά κάνει πιο αισθητή την παρουσία της από κάθε άλλη μέρα του χρόνου. Δυστυχώς οι μέρες αυτές για κάποιους συνανθρώπους μας είναι ημέρες δυστυχίας και πόνου, ας μην τους ξεχάσουμε λοιπόν και ας τους ανοίξουμε την πόρτα μας, να μοιραστούμε μαζί τους λίγη από τη χαρά και την συντροφιά μας. Άνθρωποι ηλικιωμένοι, άνθρωποι φτωχοί, άνθρωποι μοναχικοί, έχουν την ανάγκη μας και μια πρόσκληση ή μια επίσκεψη μπορεί να αλλάξει για αυτούς αλλά και για εμάς τη σημασία αλλά και το χρώμα των φετινών γιορτών. Τα Χριστούγεννα άλλωστε είναι γιορτή αγάπης και η αξίας του μοιράσματος είναι ανείπωτη, δεν χρειάζεται να έχουμε πολλά υλικά αγαθά για να είμαστε ευτυχισμένοι, αρκεί να έχουμε πολλά συναισθήματα και ήσυχη συνείδηση.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους λοιπόν και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος! Μην ξεχνάτε να αγαπάτε, να μοιράζεστε, να δίνετε και φυσικά να χαίρεστε την κάθε στιγμή!

Καλά Χριστούγεννα

Για το τέλος και ένα υπέροχο ποίημα του Γεωργίου Δροσίνη με τίτλο «Νύχτα Χριστουγεννιάτικη»

Την άγια νύχτα τη Χριστουγεννιάτικη
λυγούν τα πόδια
και προσκυνούν γονατιστά στη φάτνη τους
τα άδολα βόδια.

Κι ο ζευγολάτης ξάγρυπνος θωρώντας τα
σταυροκοπιέται
και λέει με πίστη απ’ της ψυχής τ’ απόβαθα
Χριστός γεννιέται!

Την άγια νύχτα τη Χριστουγεννιάτικη
κάποιοι ποιμένες
ξυπνούν από φωνές ύμνων μεσούρανες
στη γη σταλμένες.

Κι ακούοντας τα Ωσαννά απ΄ αγγέλων στόματα
στον σκόρπιο αέρα
τα διαλαλούν σε χειμαδιά λιοφώτιστα
με την φλογέρα.

Την άγια νύχτα τη Χριστουγεννιάτικη
ποιος δεν το ξέρει
των μάγων κάθε χρόνο τα μεσάνυχτα
λάμπει το αστέρι.

Κι όποιος το βρει μες στ΄ άλλα αστέρια ανάμεσα
και δεν το χάσει,
σε μια άλλη Βηθλεέμ ακολουθώντας το
μπορεί να φτάσει.

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply