Το Jazz Point, με γιορτινή διάθεση διοργανώνει στον ατμοσφαιρικό του χώρο μοναδικές μουσικές παραστάσεις με νέους μουσικούς καλλιτέχνες!

Booknotes | soundtracks της λογοτεχνίας

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, η μουσική και η ποίηση ενώνονται! Ο ποιητής Γιάννης Στίγκας συναντά τον Πάρη Γκαγκαστάθη στο πιάνο και τον Μάνο Λούτα στον κοντραμπάσο. Το αποτέλεσμα; Μια αυτοσχέδια διαστημική πτήση πάνω από συννεφιασμένα μέτωπα.

  • Με την επιμέλεια της ΜάΓια και την υποστήριξη της Bookpress
  • Ώρα έναρξης: 21:00
Afrodyssey Orchestra

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, οι καταπληκτικοί Afrodyssey Orchestra οι οποίοι έχουν κερδίσει τόσο το κοινό όσο και εκπληκτικές κριτικές από δημοσιογράφους, ξαναχτυπούν και πάλι στο Jazz Point!

Το συγκρότημα ιδρύθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 2013 .Το ρεπερτόριό τους είναι επηρεασμένο από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη Jazz, τη Funk, την ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση.
Οι Afrodyssey Orchestra δημιουργούν το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής που παίζουν. Χρησιμοποιούν όργανα, άγνωστα για το ευρύ κοινό, όπως το Kamelen Ngoni που είναι ένα είδος Αφρικανικής άρπας, και το Balafon που είναι ο Αφρικανός πρόγονος της Marimba και του Vibraphone. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει ωστόσο και πρωτότυπες διασκευές γνωστών κομματιών της Αφρικανικής ηπείρου, από την Burkina Fasso μέχρι την Αιθιοπία ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει και στοιχεία από την ελληνική μουσική παράδοση.

  • Ημερομηνία: Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου
  • Εισιτήρια: 5€ με το πρώτο ποτό για την αξία των μουσικών
  • Ώρα: Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00 , ώρα έναρξης 23:00
  • Οι μουσικοί είναι:
    Konstantinos Arvanitis – Guitar
    Vassilios Ikonomidis – Percussion, Balafon, Keyboard
    Christos Konstantinidis – Drums
    Vasilis Papastamopoulos – Bass
    Narayan Protin – Djembe, Congas, Kamelen Ngoni
    Thodoris Rellos – Saxophones
Afrodyssey orchestra
Οι Afrodyssey orchestra στο Jazz Point ανήμερα των Χριστουγέννων!
Alone Together Trio

Εδώ και περίπου ένα χρόνο ο κιθαρίστας Πέτρος Ζορμπάς, ο κοντραμπασίστας Θοδωρής Μαραϊδώνης και η drummer Ευαγγελία Σταύρου ενώνονται, δουλεύουν συστηματικά και παρουσιάζουν στην αθηναϊκή jazz σκηνή, τη μουσική που αγαπούν ιδιαίτερα. To trio παίζει κυρίως jazz standarts, αλλά και δικές του συνθέσεις. Οι πρωτότυπες ενορχηστρώσεις και χρήση της γλώσσας της jazz, επιτρέπουν στα μέλη να  εκφραστούν τόσο ατομικά (Alone) όσο και συλλογικά (Together). Φέτος εμφανίζονται για πρώτη φορά στο χώρο του Jazz point με γιορτινή διάθεση και πολύ κέφι για ένα ταξίδι στο δικό τους Jazz σύμπαν!

  • Ημερομηνία: Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου
  • Εισιτήρια: 4€ με το πρώτο ποτό για την αξία των μουσικών
  • Ώρα: Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 , ώρα έναρξης 22:00
  • Οι μουσικοί είναι:
    Petros Zorbas (guitar)
    Thodoris Maraidonis (double bass)
    Evaggelia Stavrou (drums)
All Together Trio
Οι All Together Trio στο Jazz Point στις 27/12
Η Salina μαζί με αγαπημένους καλλιτέχνες ως guests

Η Σαλίνα Γαβαλά έρχεται στο Jazz point για 4 Παρασκευές! Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, 5 και 12 Ιανουαρίου, απολαύστε μια μοναδική, αισθησιακή φωνή που ήδη έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις!

Οι συνεργασίες της είναι αρκετά σημαντικές. Αξίζει να αναφερθούμε σε αυτή με τον Γιώργο Καραδήμο στο «Θα ‘ρθει ξανά», με τους C-Real στο «Τίποτ’ άλλο μη λες», με τον Χρήστο Δάντη στο «Όπως θέλω εγώ», τον Γιάννη Κότσιρα «πάλι θα στη δώσω την καρδιά» αλλά και τον Αντώνη Μιτζέλο, τον Στέφανο Κορκολή, τον Βασίλη Λέκκα, την Sunny Μπαλτζή, το Νίκο Αντύπα, το Νίκο Μωραΐτη, τον Μάνο Ξυδούς,  κ.ά. Έχει εμφανιστεί επίσης στο πλευρό του Μπάμπη Στόκα ως Coach στο X-Factor.

Απολαύστε την σε δικά της κομμάτια όπως το «Ο Άνθρωπος» και άλλα ερωτικά από τη συλλογή της «Ηδονές-Οδύνες», καθώς και σε γνωστά τραγούδια από την ελληνική και ξένη σκηνή. Μαζί της, guests-έκπληξη! Ένας διαφορετικός καλλιτέχνης κάθε φορά, θα είναι μαζί με τη Σαλίνα για να τη συνοδεύσει και να δώσει τη δική του πινελιά στη βραδιά!

  • Εισιτήρια: 5€ με το πρώτο ποτό για την αξία των μουσικών
  • Ώρα: Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00 , ώρα έναρξης 23:00
Salina Gavala
Η Σαλίνα Γαβαλά μαζί με guests καλλιτέχνες στο Jazz Point από 29/12
Περισσότερες πληροφορίες

  • Χώρος: Jazz Point
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας 18, Σύνταγμα, Αθήνα
  • Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 9803398, 6942022500
  • Facebook 
Διαβάστε περισσότερα Μουσικά νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροCinema Paradiso Project | «Χριστούγεννα στον Κινηματογράφο» στις 26/12
Επόμενο άρθρο«3 Βραδιές Γιορτή» στο PASSPORT Κεραμεικός- Το Artic.gr ήταν εκεί.