Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ηριδανός το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Τειρεσία Λυγερού, «Η Μαύρη Κάντιλακ», με ήρωα τον αστυνόμο Σεβαστιανό.

Η Μαύρη Κάντιλακ

Μια πολύ περίεργη δολοφονία νεαρής γυναίκας προβληματίζει τον αστυνόμο Σεβαστιανό ο οποίος ψάχνοντας την άκρη του νήματος έρχεται αντιμέτωπος με παλιούς του γνώριμους που έπιασαν την καλή, με ναρκομανείς και πρόσωπα της υψηλής κοινωνίας. Μια σειρά από περίεργες δολοφονίες αποπροσανατολίζουν τον αστυνόμο ο οποίος αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να ξεφύγει από τις πολιτικές του εμμονές και το οικογενειακό του παρελθόν προκειμένου να φτάσει στο τέλος της υπόθεσης.

Αστυνομική λογοτεχνία με εγκληματική ατμοσφαιρικότητα, αίμα, κυνισμό και… σαρκασμό για μια ξεπεσμένη κοινωνία των δήθεν και των κάπως με μια ρετρό αισθητική. O Tειρεσίας Λυγερός σαφώς επηρεασμένος από την πένα του Γιάννη Μαρή, συνθέτει τον αστυνόμο Σεβαστιανό ως μια συνέχεια του Γιώργου Μπέκα, σε μια πιο κυνική και σαρκαστική εκδοχή με πολύ χιούμορ.

Τειρεσίας Λυγερός

Ο Τειρεσίας Λυγερός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ανατολική Μεσόγειο. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα περνάει στο Αιγαίο σε σκονισμένα γραφεία, ανάμεσα σε βιβλία και χειρόγραφες σημειώσεις. Έπειτα από διάφορες δημοσιεύσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, εκδίδει το πρώτο του μυθιστόρημα Η Μαύρη Κάντιλακ.

Εκδόσεις Ηριδανός

Οι εκδόσεις Ηριδανός ιδρύθηκαν το 1956 από τον Αλέκο Παπακώστα. Με ανάδοχο τον Στρατή Τσίρκα, ο Ηριδανός αποτέλεσε έναν χώρο πνευματικής συνδιαλλαγής και δημιουργικής συνάντησης της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνικής παραγωγής.

Ξεκινώντας από το πολιτικό δοκίμιο, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας η πολιτική σειρά συμπληρώνεται και με την περιοδική έκδοση του Ηριδανού με διευθυντή τον Λεωνίδα Κύρκο. Το 1974 εγκαινιάζεται η λογοτεχνική σειρά με υπεύθυνο εκδόσεων τον Δημήτρη Ραυτόπουλο. Η προσεκτική επιλογή των τίτλων, με γνώμονα την ποιότητα και όχι την ποσότητα, συνδυάζεται με την εξαιρετική μετάφραση.

Κεφαλαιώδη κείμενα των Μπαλζάκ, Φλωμπέρ, Ντιντερό, Ντοστογιέφσκι και άλλων προσφέρονται στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό σε μεταφράσεις που υπογράφουν ορισμένοι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νεοελληνικής ποίησης και πεζογραφίας, ο Βάρναλης, ο Κοτζιάς, ο Δικταίος, ο Τσίρκας, ο Ασλάνογλου και ο Αλεξάνδρου.

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • Τίτλος: Η μαύρη κάντιλακ
  • Συγγραφέας: Τειρεσίας Λυγερός
  • Εκδόσεις Ηριδανός
  • Διαστάσεις: 14 x 21
  • ISBN: 9789603353775
  • Σελίδες: 144

 

Προηγούμενο άρθροΗ όπερα «Τροβατόρε» του Βέρντι από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο
Επόμενο άρθρο«Ιστορία της αναρχίας» του Μαξ Νεττλάου από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια