O ιστορικός κινηματογράφος της Αθήνας «Ανδόρα» επιστρέφει μετά από 7 χρόνια κινηματογραφικής σιωπής στην κατεξοχήν σινεφίλ περιοχή των Αμπελοκήπων. Πλήρως ανακαινισμένη, η «Ανδόρα», στην οδό Σεβαστουπόλεως, ετοιμάζεται πυρετωδώς προκειμένου να μας υποδεχθεί την 1η Μαρτίου. Υπό τη νέα διεύθυνση της εταιρείας διανομής WeirdWave, πρόκειται να απογειώσει τις εμπειρίες μας στο χώρο του σινεμά.

Λίγα λόγια για την ιστορία του κινηματογράφου «Ανδόρα»

Η ονομασία του κινηματογράφου προέρχεται από το πριγκιπάτο των Πυρηναίων, που βρίσκεται μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας. Η «Ανδόρα» λειτούργησε από το 1966, με δυο διακοπές: μία πρόσκαιρη το 1977-1978 και μια μεγαλύτερη το 1985-1991, που ένα τμήμα της είχε μετατραπεί σε θέατρο. Έκλεισε στο τέλος της σεζόν του 2011 για να επιστρέψει τη φετινή χρονιά, προσφέροντάς μας προβολές ταινιών από όλο τον κόσμο.

Μια ολοκαίνουρια εμπειρία σε ένα ιστορικό σινεμά

Εδώ θα ανακαλύψουμε κάθε νέα τάση που διαμορφώνεται στον κινηματογράφο, υπό τις καλύτερες συνθήκες. Αναπαυτικά καθίσματα, σύγχρονες εγκαταστάσεις, τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ήχου και εικόνας υπόσχονται μια ανανεωμένη κινηματογραφική εμπειρία. Έτσι, η «Ανδόρα» καθιερώνεται ως μία από τις πιο άρτιες τεχνικά αίθουσες της πόλης.

Πολυαναμενόμενες ταινίες από τον εκλεκτικό κατάλογο της WeirdWave και όχι μόνο, πάντα όμως με το στίγμα του ανεξάρτητου σινεμά που συμπληρώνει τις κινηματογραφικές αφηγήσεις. Στη ζεστή αίθουσα χωρητικότητας 300 θέσεων, θα μπορούμε να απολαύσουμε πολυβραβευμένες ταινίες πρόσφατης παραγωγής, προσεκτικά επιλεγμένα αφιερώματα και σπάνιες προβολές. Ταινίες καταξιωμένων δημιουργών αλλά και νέων ταλέντων που αξίζει να γνωρίσουμε, αναμένεται να προβληθούν στην «Ανδόρα» που επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο των αθηναϊκών κινηματογραφικών αιθουσών.

Η «Ανδόρα» ανοίγει τους προβολείς της την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018 με την νέα ταινία του σκηνοθέτη Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, «Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα», και περιμένει να την ανακαλύψουμε.

Τα ιστορικά στοιχεία προέρχονται από τη μελέτη του Δημήτρη Φύσσα, «Τα Σινεμά της Αθήνας 1896-2013 – Ιστορίες του Αστικού Τοπίου» (Αθήνα, 2013).

Πληροφορίες

  • Πρεμιέρα: Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018, La villa (2017) – Robert Guédiguian
  • Κινηματογράφος «Ανδόρα»: Σεβαστουπόλεως 117, Αμπελόκηποι (Μετρό: Σταθμός Πανόρμου)
  • Facebook
  • WeirdWave: Αγίου Μελετίου 47, Κυψέλη, 11257, Αθήνα, τηλ.: 210 9410225
Διαβάστε περισσότερα κινηματογραφικά νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΤο Διεθνές Διαγωνιστικό στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΟι αφίσες και οι ελληνικές συμμετοχές στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης