To Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσιάζει την έκθεση Homo Utopicus in Crisis, η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος» και θα διαρκέσει έως τις 19 Μαρτίου 2017.

Η  έκθεση αφορά την συνεύρεση μιας ομάδας 13 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τη Γαλλία. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: Françoise Bonnerot, Μυρτώ Βουνάτσου και Στέλιος Ντεξής, Σύνθια Γεροθανασίου, Εύη Δαμιανάκη, William Gosselin, Θοδωρής Λάλος, Sylvaine Louradour, Αθανασία Παπατζέλου, Μαρία Παπατζέλου, Βάγια Πολίτη, Νάσσος Χαλκίδης και Aurélie Piau.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Οι καλλιτέχνες συντάχθηκαν, για να στοχαστούν και να διασταυρώσουν την έννοια της ουτοπίας με την κρίση που βιώνει η Ελλάδα σήμερα. Το αποτέλεσμα επιχειρεί μια εικαστική προσέγγιση της ουτοπίας. Δυνητικά μπορεί να επιτευχθεί σε προσωπικό ή συλλογικό πλαίσιο, με γνώμονα την τέχνη και δη την καλλιτεχνική σκέψη. Αυτήν την σκέψη η ομάδα προτάσσει ως το ισχυρό αντίδοτο. Ίαση για τα πλήγματα που έχει υποστεί ο άνθρωπος από την κρίση, σε κάθε έκφανση του βίου του.

Επιπλέον των έργων που θα παρουσιαστούν, οι Γάλλοι καλλιτέχνες προσκαλούν το κοινό σε δύο διαδραστικές συναντήσεις με τίτλο «Ουτο-πίστες». Η γαλλική Homo Utopicus: Françoise Bonnerot, William Gosselin, Sylvaine Louradour, Aurélie Piau και Βάγια Πολίτη θα επιχειρήσει να αλληλεπιδράσει με το κοινό. Να προτείνει την ουτοπική διάσταση των πραγμάτων μέσω τέχνης. Με φόντο την ελληνική κρίση, θα διερευνηθεί η δυνατότητα εξόδου από αυτήν. Μέσα από μια στρογγυλή τράπεζα, workshops, και performances.

Πληροφορίες έκθεσης Homo Utopicus in Crisis

  • Χώρος: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού – Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη
  • Εγκαίνια: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00
  • Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιανουαρίου – 19 Μαρτίου 2017
  • Ώρες λειτουργίας: Κάθε μέρα 9.00 – 16.00
  • Είσοδος: Ελεύθερη
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στο τηλ. 231 3306400. Καθώς, και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του πατώντας εδώ.
Προηγούμενο άρθροΗ Επέτειος της Nikon για τα 100 χρόνια λειτουργίας της.
Επόμενο άρθροΆγριο Σιτάρι: έκθεση του Regis Looten στο Black Duck