Παρουσίαση βιβλίου: «Ημερολόγιο μιας επιστροφής, Αφηγήματα» του Τηλέμαχου Χυτήρη

Παρουσίαση βιβλίου: «Ημερολόγιο μιας επιστροφής, Αφηγήματα» του Τηλέμαχου Χυτήρη

Παρουσίαση του βιβλίου «Ημερολόγιο μιας επιστροφής, Αφηγήματα» του Τηλέμαχου Χυτήρη
Παρουσίαση του βιβλίου «Ημερολόγιο μιας επιστροφής, Αφηγήματα» του Τηλέμαχου Χυτήρη από τις εκδόσεις Μελάνι

Οι Εκδόσεις Μελάνι και το βιβλιοπωλείο IANOS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Τηλέμαχου Χυτήρη «Ημερολόγιο μιας επιστροφής, Αφηγήματα», την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, στις 20:30, στον ΙΑΝΟ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος και η Έλενα Χουζούρη, συγγραφέας.

Ημερολόγιο μιας επιστροφής, Αφηγήματα

Τρεις ιστορίες, τρία αφηγήματα, τρεις νουβέλες. Μια εντελώς άλλη ματιά, με απρόβλεπτα προσωπικά γεγονότα και φόντο το πέρασμα από τη δικτατορία στη μεταπολίτευση. Τρία κείμενα που τα διακρίνει η αμεσότητα, η παραστατική περιγραφή και το χιούμορ. Ένα βιβλίο που μας φέρνει μπροστά στη μικροϊστορία και τους ανθρώπινους χυμούς της.

Περιγραφή προσωπικών στιγμών και καταστάσεων, που προσδιορίζουν τον χαρακτήρα και την ταυτότητα των πρωταγωνιστών σε μια κοινωνία σε σύγχυση. Απρόβλεπτα γεγονότα με παράδοξη συνέχεια και χωρίς τέλος.

Ένα βιβλίο άμεσης γραφής κι αυτογνωσίας, που με τον τρόπο του, από τα μικρά, τα καθημερινά, μας κάνει να στοχαζόμαστε τα μεγάλα.

Κυρίως όμως, ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα και με ενδιαφέρον, από την αρχή μέχρι το τέλος, ενίοτε με ένα πικρό χαμόγελο. Όπως διαβάζεται και η ζωή μας, άλλωστε.

Τηλέμαχος Χυτήρης

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης γεννήθηκε στις Κουραμάδες της Κέρκυρας το 1945. Ο πατέρας του υπήρξε γνωστός λόγιος του νησιού. Σπούδασε γεωπονική στην Πίζα και φιλοσοφία στη Φλωρεντία. Εκεί έγραψε τα πρώτα του ποιήματα μετέχοντας σε διαγωνισμούς ιταλικής ποίησης. Η πρώτη του συλλογή «Ποιήματα εκ προμελέτης» εκδόθηκε το 1973 (Κέδρος), έκτοτε εξέδωσε οκτώ ποιητικές συλλογές και τη μετάφραση των ιταλικών ποιημάτων του Γιώργου Σαραντάρη (Γαβριηλίδης 2016). Το 2003 από τις εκδόσεις PHI εκδόθηκαν στα γαλλικά ποιήματά του με τον τίτλο «La fin du discours».

Τα έτη 1979-81 διηύθυνε την ετήσια πολιτιστική έκδοση «Χρονικό» που εξέδιδε το Πνευματικό και Καλλιτεχνικό Κέντρο ΩΡΑ του Ασα-ντούρ Μπαχαριάν. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις Οπτικής Ποίησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 1993 εκλέχτηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του Ανδρέα Παπανδρέου και πολλές φορές Υπουργός (Τύπου, Πολιτισμού) μέχρι το 2012 που αποχώρησε από την πολιτική.

Πληροφορίες για την παρουσίαση:

  • Τοποθεσία: βιβλιοπωλείο IANOS
  • Διεύθυνση: Σταδίου 24, Αθήνα
  • Ημερομηνία και Ώρα: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, στις 20:30
  • facebook
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply