Οι Εκδόσεις Μαρία Δ. Ψαθά και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ενώσεως Συντακτών με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη συγγραφική «γέννηση» της θρυλικής ηρωίδας του Δημήτρη Ψαθά Μαντάμ Σουσού, παρουσιάζουν το «Συλλεκτικό λεύκωμα–ημερολόγιο της Μαντάμ Σουσούς 2018». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, ώρα 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική. Η τραγουδίστρια Χριστίνα Μαξούρη θα τραγουδήσει αγαπημένα τραγούδια από την παράσταση της Μαντάμ Σουσούς στο «Παλλάς». Με τη συνοδία του πιανίστα Κώστα Γιαξόγλου, όπως το ομώνυμο τραγούδι που συνέθεσε η Μαρίζα Ρίζου για την φετεινή παράσταση αλλά και παλιότερα τραγούδια της Σουσούς που συνέθεσαν οι: Διονύσης Τσακνής (1998) και Λεό Ραπίτης (1940).

Συλλεκτικό λεύκωμα–ημερολόγιο της Μαντάμ Σουσού 2018

Προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και της τέχνης, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συνθέτες και τραγουδιστές που έλαβαν μέρος στις θεατρικές ή τηλεοπτικές παρουσιάσεις της «ατίθασης» ηρωίδας του Δημήτρη Ψαθά θα δώσουν το παρών μιλώντας για τη δική τους εμπειρία ερμηνεύοντας , σκηνοθετώντας ή συνθέτοντας μουσική, σε ένα αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει ομιλίες αλλά και ζωντανή μουσική.

Στο Συλλεκτικό λεύκωμα–ημερολόγιο της Μαντάμ Σουσού οι πρωταγωνιστές που εικονίζονται μέσα στις 53 φωτογραφίες του «Συλλεκτικού ημερολογίου της Μαντάμ Σουσούς 2018» θα μιλήσουν για τη δική τους εμπειρία παίζοντας στο έργο: η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Άλκις Κούρκουλος, πρωταγωνιστές στο φετεινό ανέβασμα της Μαντάμ Σουσούς στο «Παλλάς». Επίσης θα συμμετέχει η  η Φωτεινή Μπαξεβάνη, Σουσού στο ΚΘΒΕ το 2011. Ο Νίκος Γαλανός, αριστοκράτης Καντακουζηνός στο πλευρό της Άννας Παναγιωτοπούλου στο θέατρο «Βρετάνια» το 1998. Τέλος θα μιλήσει ο Δημήτρης Καλλιβωκάς, Καντακουζηνός στο πλευρό της Άννας Παϊταζή, στην πρώτη παρουσίαση της Μαντάμ Σουσούς στην τηλεόραση το 1972 σε σενάριο Δημήτρη Ψαθά.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού της Ιδρύματος, Μαρία Αντωνιάδου. Την συζήτηση θα συντονίσει η κόρη του συγγραφέα και εκδότρια των Απάντων του Μαρία Ψαθά. Στην παρουσίαση θα παραστεί και η αγαπημένη όλων Μαντάμ Σουσούς , Άννα Παναγιωτοπούλου σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις της.

Πληροφορίες για την παρουσίαση:

  • Τοποθεσία: ΕΣΗΕΑ
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας 20 και Βουκουρεστίου, α΄όροφος
  • Ημερομηνία και Ώρα: Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, ώρα 7.00 μ.μ
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου: «Πόρτα Νο 12» της Ρόμυς Βασιλειάδου
Επόμενο άρθροΗ Ζωή Παπαδοπούλου και ο Κώστας Μακεδόνας στη σκηνή του Κρεμλίνο