Πρόσφατα η Hasselblad, η γνωστή εταιρεία φωτογραφικών ειδών στούντιο, προσέλαβε τον φωτογράφο Ming Thein, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, κάτι το οποίο αποτελεί πρωτοπορία για τις εταιρείες φωτογραφίας.

Η Πρωτοπορία της πρόσληψης του φωτογράφου Ming Thein

Ο λόγος για τον οποίο η πρόσληψη αυτή αποτελεί πρωτοπορία είναι επειδή η Hasselblad είναι η πρώτη εταιρεία η οποία προσλαμβάνει φωτογράφο για την θέση του υπεύθυνου στρατηγικής. Είναι κατανοητό να προκαλεί έκπληξη μια τέτοια κίνηση εφόσον ο Thein σαν φωτογράφος αποκτάει μια θέση η οποία συνδέεται στενά με τον οικονομικό και διοικητικό τομέα μιας εταιρείας. Κάτι το οποίο μπορεί να αποτελεί άγνωστο πεδίο για έναν φωτογράφο.

Στην ιδιαίτερη αυτή περίπτωση ο Thein ενδεχομένως να βοηθήσει στην πρόοδο της Hasselblad εφόσον με την εμπειρία του δύναται να προσδώσει εξειδικευμένη αντίληψη και κατεύθυνση ώστε να επανέλθει η Hasselblad στην κορυφή του πεδίου της.

Άλλωστε είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, η Hasselblad είχε πέσει σχετικά στην υπόληψη των «ακολούθων» της. Ο λόγος στα προϊόντα της, που κατείχαν πολύ υψηλές τιμές. Η ποιότητα τους αν και πολύ υψηλή είχε πολύ πιο προσιτό και πρακτικό ανταγωνισμό.

Κύριο παράδειγμα αυτού είναι η διαμάχη στο mirrorless πεδίο με την Hasselblad X1D και την ανταγωνιστική Fuji GFX 50s. Η διαφορά ήταν κατά κύριο λόγο στην αρκετά μειωμένη τιμή της Fuji παρόλο που προσέφερε σχετικά όμοια χαρακτηριστικά. (50 Megapixel κτλ.)

Γιατί συγκεκριμένα τον Ming Thein;

Ο Ming Thein σίγουρα δεν αποτελεί νέα προσθήκη στην φωτογραφική κοινότητα. Αντίθετα διατηρεί φωτογραφικό μπλόγκ και εργάζεται στον τομέα της διαφημιστικής φωτογραφίας. Όντας για πολύ καιρό επίσης πρεσβευτής της ίδιας της εταιρείας, χρησιμοποιούσε και προωθούσε τα προϊόντα της. Επομένως αποτελεί ένα ικανό άτομο και μια μάλλον σωστή εταιρική κίνηση.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο ρόλος του είναι πολύ ευρύς. Πέρα από τη συμμετοχή στη διαχείριση της πελατειακής εμπειρίας και της εταιρικής καινοτομίας αναφέρει πως σίγουρα θα παίξει και έναν ρόλο στη διαδικασία της παραγωγής και της διαχείρισης των προϊόντων.

Σίγουρα πρόκειται για ένα άτομο που γνωρίζει την εταιρεία και δηλώνει μια σαφή κατεύθυνση, τώρα μένει να δούμε τις εξελίξεις και κατά πόσο αυτές θα είναι θετικές.

 

Προηγούμενο άρθροΤαινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Το cinéma στο Σινεμά από 2/4 έως και 4/4
Επόμενο άρθροΦωτογραφίζοντας τον πλανήτη Δία – Οι Εξωπραγματικές εικόνες της NASA από το Juno Spacecraft
Σταύρος Βαλσάμης
Φοιτητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Tμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Κύριο ενδιαφέρον η κλασσική αναλογική και σύγχρονη φωτογραφία καθώς επίσης οι λογοτεχνικές και εικαστικές τέχνες.