Οι εκδόσεις Άπαρσις & η Μικέλα Φερούση σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου/θεατρικού έργου: «Η συνέντευξη» την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, 6.30μ.μ. στο Black Duck Multiplarte.

«Η συνέντευξη»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Μαρία Κυριάκη, θεατρική συγγραφέας, διευθύντρια του ηλεκτρ. περιοδικού «Επί σκηνής» και ο Βασίλης Οικονόμου, σκηνοθέτης, ηθοποιός, υπ. Διδάκτωρ Κλ. Αρχαιολογίας Παν/μιου Αθηνών. Συντονίζει η Κατερίνα Θανοπούλου, εκπαιδευτικός-ποιήτρια. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Σοφία Σταυρακάκη, ηθοποιός-συγγραφέας.

Λίγα λόγια για την Μικέλα Φερούση

Η Μικέλα Φερούση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με μεταφράσεις και επιμέλεια λογοτεχνικών κειμένων. Έχει δημοσιεύσει κείμενά της σε ηλεκτρονικούς ιστότοπους και σε έντυπες εκδόσεις.

Εκδόσεις: «Σουλατσάροντας με το τραμ» (περιοδικό Υποβρύχιο, τεύχος 39, 2009), «Ένας μικρός, μεγάλος ανθρωπάκος» (διήγημα, Προσωπογραφίες, εκδόσεις Black Duck, 2011), «Αφωνία» (ποίημα, εκδόσεις Πνοές λόγου και Τέχνης, 2012), «Σταθμός Υπενθύμισης» (χρονογράφημα, «Όσο κρατάει ένας καφές», τεύχος 4, εκδόσεις Black Duck, 2013). «Η ευχή» (διήγημα, ηλεκτρονική συλλογή διηγημάτων 33, εκδόσεις microstory, 2013), «Χάσμα εννοιών» (διήγημα, περιοδικό Λύκος, τεύχος 41, Μάϊος 2013).

Εκδόσεις Άπαρσις

Είμαστε ένας σχετικά νέος εκδοτικός, που ξεκίνησε το «σαλπάρισμα» του το 2010, με μεράκι για το βιβλίο, μένοντας μέχρι σήμερα πιστός στην αξία της έντυπης ποιοτικής έκδοσης, αξιοποιώντας, ταυτόχρονα, σε όφελος του αναγνωστικού κοινού, τις νέες τεχνολογίες. Θεωρώντας το κάθε βιβλίο και, φυσικά, τον συγγραφέα του ως κάτι μοναδικό. Αποφεύγουν τις τυποποιημένες- μαζικές εκδόσεις. Προσέχοντας την κάθε λεπτομέρεια από το χαρτί μέχρι το εξώφυλλο & τη βιβλιοδεσία, τολμώντας αρκετές φορές ειδικές χειροποίητες εκδόσεις.

Αναλαμβάνουν κάθε είδους έκδοση χρησιμοποιώντας πέραν των κλασσικών τρόπων (έκδοση, αυτό-έκδοση) τη λογική της συν-έκδοσης, ενός επί της ουσίας ισότιμου και συνεργατικού τρόπου τόσο στο κόστος όσο και στα κέρδη του κάθε βιβλίου. Θεωρούν ότι ο κάθε δημιουργός έχει δικαίωμα να εκδώσει άμεσα & με χαμηλό κόστος, βλέποντας το έργο του να κυκλοφορεί ελεύθερο παντού και χωρίς παρεμβάσεις.

Πληροφορίες για την παρουσίαση:

  • Τοποθεσία: Black Duck Multiplarte
  • Διεύθυνση: Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα
  • Ημερομηνία και Ώρα: Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, 6.30μ.μ.
  • facebook
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροPiandaemonium – Ρεσιτάλ – Νέοι Καλλιτέχνες – Masterclass στο ΚΠΙΣΝ !
Επόμενο άρθροΠιάνο: ένα διαχρονικά απαραίτητο εργαλείο στην παλέτα κάθε συνθέτη