Η κίνηση στο Θέατρο – Σεμινάριο Χορού στο Skrow Theater

«Η κίνηση στο Θέατρο», το σεμινάριο χορού με τη Φαίδρα Σούτου πραγματοποιείται στο Skrow Theater κάθε Σάββατο από 17 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου 2018. Σκέψη, κίνηση, διαίσθηση, λόγος, έμπνευση και φαντασία, στοιχεία συνεχώς μεταβαλλόμενα, στοιχεία που διέπουν το σώμα και την αναπνοή του κάθε ερμηνευτή δημιουργώντας μια κινητική γλώσσα.

Λίγα λόγια για το σεμινάριο «Η κίνηση στο Θέατρο»

Βασισμένοι σε αυτά τα στοιχεία οι συμμετέχοντες θα ανιχνεύσουν, θα ερμηνεύσουν και θα τεκμηριώσουν την ανθρώπινη κίνηση. Μέσα από ένα ζωντανό σώμα που βασίζεται στο εδώ και το τώρα θα ανακαλύψουν και θα χτίσουνε μια γλώσσα επικοινωνίας, εκείνη που υποδεικνύει η θεατρική δράση. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορευτές. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπερνά τα 10 άτομα.

Το σεμινάριο απαρτίζεται από δυο μέρη:

α) Βασισμένοι στη τεχνική “Release technique: From Body to Spirit” οι συμμετέχοντες πρόκειται να εργαστούν πάνω στη συνειδητότητα του σώματος με κεντρικό πυρήνα τη σπονδυλική στήλη. Μέσα από μια αλληλουχία ασκήσεων με επίκεντρο την αναπνοή του ερμηνευτή θα ενδυναμώσουνε μυϊκές ομάδες, θα επανατοποθετήσουνε και θα ζωντανέψουνε τη σπονδυλική στήλη.

β) Επιλέγοντας σκηνές του Σαιξπηρικού ρεπερτορίου θα αποκωδικοποιήσουνε το σωματικό λεξιλόγιο του ρόλου.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν τα στοιχεία τους (όνομα & τηλέφωνο) και το βιογραφικό τους και να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους στο skrow_works@skrowtheater.com.

Λίγα λόγια για τη Φαίδρα Σούτου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στη Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου και από τη Κρατική Ακαδημία της Βάρνας στη Βουλγαρία (δίπλωμα Vaganova). Επιπρόσθετα, φοίτησε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Εμπρός και είναι τελειόφοιτη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακόμη, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει εργαστεί και ως performer, έχει επιμεληθεί τη κίνηση και χορογραφία θεατρικών παραστάσεων και έχει εργασθεί ως βοηθός σκηνοθέτη και χορογράφου. Έχει παραδώσει Master Classes σωματικού θεάτρου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών /Ελευσίνα / Θήβα  υπό τη καθοδήγηση του σκηνοθέτη Lee Bruer, καθώς και σε άλλες σχολές και χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2005 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο νέας χορογράφου από την Ευρωπαϊκή Γενιά Νέων Καλλιτεχνών. Το 2007 ίδρυσε την ομάδα TROUT physical theater με βασικό συνεργάτη  τον μουσικοσυνθέτη William Αντωνίου. Υπήρξε αρθρογράφος στο περιοδικό «Περίστυλον» του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα την κίνηση και τον πολιτισμό. Διδάσκει σύγχρονο χορό, physical theater, αυτοσχεδιασμό σε ομάδες θεατρικές, σχολές καθώς και personal training.

Πληροφορίες σεμιναρίου στο Skrow Theater

  • Τοποθεσία: Skrow Theater
  • Διεύθυνση: Αρχελάου 5, Παγκράτι (Αθήνα)
  • Διάρκεια: κάθε Σάββατο από 17 Φεβρουαρίου έως 31 Μαρτίου 2018
  • Ώρες Σεμιναρίου: 15:00 – 18:00
  • Τιμή Σεμιναρίου: 120 ευρώ για τα 7 μαθήματα
  • Τηλέφωνο για πληροφορίες: 210 7235842 (Καθημερινά: 11:00-14:00 & 17:00-20:00)
  • Official Site, Facebook

 

 

Διαβάστε περισσότερα θεατρικά νέα εδώ


Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή