Η φαιδρή κηδεία του Οδυσσέα Λουντάντε-Νίκος Α. Καραγεώργος

Η φαιδρή κηδεία του Οδυσσέα Λουντάντε-Νίκος Α. Καραγεώργος

Η φαιδρή κηδεία του Οδυσσέα Λουντάντε-Νίκος Α. Καραγεώργος
Η φαιδρή κηδεία του Οδυσσέα Λουντάντε του Νίκου Α. Καραγεώργου κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης

Η φαιδρή κηδεία του Οδυσσέα Λουντάντε είναι η νέα νουβέλα του Νίκου Α. Καραγεώργου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.
Κυρίαρχο στοιχείο του έργου, αυτό που διέπει τη νουβέλα από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι ο περιστασιακός διεμβολισμός ενός τραγικού γεγονότος,όπως ο θάνατος από κωμικά περιστατικά ή διαλόγους.

Η φαιδρή κηδεία του Οδυσσέα Λουντάντε

Ο αφηγητής ξεκινάει από την Αθήνα για να παρευρεθεί στην κηδεία του αγαπημένου του φίλου, Οδυσσέα Λουντάντε, σ’ένα μικρό χωριό του νομού Μεσσηνίας. Φθάνοντας όμως στην εγκαταλειμμένη εκκλησία του χωριού, θα γίνει μάρτυρας μιας σειράς απροσδόκητων περιστατικών όπου το τραγικό εναλλάσσεται διαρκώς με το γκροτέσκο. Από την πρώτη στιγμή αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη κηδεία. Τα σουρεαλιστικά στοιχεία περιπλέκονται με τα πραγματικά και ανάμεσα στις ανθρώπινες φιγούρες περιφέρεται ένας σκελετός με ροπή προς τη φιλοσοφία.Η Φαιδρή κηδεία του Οδυσσέα Λουντάντε είναι μια ιστορία για τη λεπτή, διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο πένθιμο και στο γελοίο. Η σοβαρή χροιά δίνει τη θέση της στην αστεία έτσι ώστε, μέσα από την ασταμάτητη αλληλοδιαδοχή, καμία από τις δύο να μην διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία. Το δραματικό αποδομείται από το κωμικό και αντιστρόφως, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο την αντιφατική κρούστα που αιωρείται πάνω από τα πρόσωπα, αυτή την αχνή κρούστα από «μικρά διαμαντάκια συγκροτημένης λογικής και αβυσσαλέου παράλογου».

Ο συγγραφέας

Ο Νίκος Α. Καραγεώργος γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1978. Διαμένει έως τώρα στην αγαπημένη του πόλη, την Αθήνα. Από τα σχολικά χρόνια ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με ειδίκευση στους τομείς Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας ως σύμβουλος πωλήσεων. Η λογοτεχνική του εμφάνισης έγινε το 2013 με τη συλλογή διηγημάτων «Κάτω από τη φωτιά η μουσική». Με τον Γιάννη Καραγεώργο έχουν δημιουργήσει και διαχειρίζονται το λογοτεχνικό ιστολόγιο Βιβλιοβασίες(https://vivliovasies.wordpress.com/)

Νίκος Α. Καραγεώργος
Νίκος Α. Καραγεώργος
Πληροφορίες βιβλίου
  • Όνομα συγγραφέα: Νίκος Α. Καραγεώργος
  • Τίτλος: Η φαιδρή κηδεία του Οδυσσέα Λουντάντε
  • Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Γαβριηλίδης
  • Είδος: Νουβέλα
  • Σελίδες: 152
  • ISBN: 9789605763534
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: Οκτώβριος 2015
  • Social Media: http://www.gavrielidesbooks.gr/

 

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply