Και ας έχουμε μπει πλέον στο 2017, η δημοφιλής εταιρεία κατασκευής εναέριων μη-επανδρωμένων μηχανημάτων Drone Dji ανακοίνωσε πριν από μερικές βδομάδες τους νικητές του Διαγωνισμού SkyPixel για τις καλύτερες φωτογραφίες που λήφθηκαν το 2016 από κάμερες drone.

Για όσους δε γνωρίζουν, το επονομαζόμενο SkyPixel αποτελεί μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και διαμοιρασμού φωτογραφιών αποκλειστικά από Drone. Τελεί υπό την ηγεσία της Dji και διοργανώνει πλέον ετήσιους διαγωνισμούς φωτογραφίας σε αυτόν τον νεοσύστατο τομέα.

Τo νέο πεδίο της φωτογραφίας Drone

Ο καθένας σίγουρα θα έχει ακουστά την εταιρεία Dji. Αν όχι την ίδια, οπωσδήποτε θα έχει δεί ένα από τα προϊόντα της, τα οποία δεν είναι άλλα πέρα από τα γνωστά Ιπτάμενα Drone. Σίγουρα είναι η πιο γνωστή εταιρεία στον τομέα των Drone Cameras με την σειρά Phantom. Πέρα από την γνωστότερη αυτή σειρά drone διατηρεί πολλές ακόμα. Αυτές είναι σειρές υπό τη μορφή μηχανημάτων Drone, πιο εξειδικευμένων, καθώς και φωτογραφικών μηχανών και περιφερειακών για να τα πλαισιώσουν.

Εδώ και περίπου 4 χρόνια η φωτογραφία Drone έχει αρχίσει να εξελίσσεται σε έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό τομέα. Από τότε που τα Drones ξεκίνησαν να έχουν ενσωματωμένες κάμερες η δημιουργία ενός νέου φωτογραφικού τομέα ήταν επόμενη. Τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις τούς παρουσιάζουν ιλιγγιώδη αύξηση. Αυτό είναι λογικό αφού με την υψηλή ποιότητα εικόνας και βίντεο που προσφέρουν είναι κάτι νέο και δελεαστικό για το αγοραστικό κοινό. Είτε το κοινό αυτό προέρχεται από ερασιτεχνικούς ή επαγγελματικούς χώρους η φωτογραφία Drone είναι προσβάσιμη στον καθένα εφόσον εκείνος μπορεί να αποκτήσει το μέσο.

Η δημοφιλία του μέσου αυτού επιβεβαιώνεται και από την ύπαρξη του SkyPixel καθώς και από την ευρεία συμμετοχή των χρηστών και φωτογράφων σε αυτό. Είναι απαραίτητο να πούμε επομένως πως η φωτογραφία και οι φωτογράφοι Drone αποτελούν πια υποκατηγορία με παγκόσμια απήχηση. Τα Drone έχουν διανοίξει ένα νέο πεδίο φωτογραφίας το οποίο οπωσδήποτε όσο εξελίσσεται η τεχνολογία που το στηρίζει θα αποκτά διαρκώς νέες πτυχές και εκφράσεις.

Οι νικητές του Διαγωνισμού SkyPixel

Μετά από την εισαγωγή είναι αναγκαίο να δείξουμε ορισμένες από τις νικητήριες φωτογραφίες.

Exploration, Hanbing Wang. 1η θέση στην κατηγορία "Beauty" Professional του διαγωνισμού Skypixel.
Exploration, Hanbing Wang. 1η θέση στην κατηγορία “Beauty” Professional του διαγωνισμού Skypixel.
Overbridge, Cheng Han. 1η θέση στην κατηγορία "Beauty" Professional του διαγωνισμού Skypixel.
Overbridge, Cheng Han. 1η θέση στην κατηγορία “Beauty” Professional του διαγωνισμού Skypixel.

Δίνουμε την ιστοσελίδα για τον Διαγωνισμό Skypixel όπου περιέχονται όλες οι νικητήριες φωτογραφίες και κατηγορίες.

Προηγούμενο άρθροΚυριακάτικα Πρωινά από την Κ.Ο.Θ. για το Ορφανοτροφείο Μέλισσα
Επόμενο άρθροΝέα ταινία και βιβλίο εμπνευσμένα από τον John Lennon
Σταύρος Βαλσάμης
Φοιτητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Tμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Κύριο ενδιαφέρον η κλασσική αναλογική και σύγχρονη φωτογραφία καθώς επίσης οι λογοτεχνικές και εικαστικές τέχνες.