O Ευριπίδης Αλτιντζόγλου   παρουσιάζει την ατομική του έκθεση με  τίτλο «Grand Detour» στο Beton7 Gallery   από 19 Φεβρουαρίου έως  4 Μαρτίου 2016.

Ο Ευριπίδης Αλτιντζόγλου επιστρέφει στο Beton7 Gallery με μια νέα ομάδα έργων που διερευνούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σε σχέση με την κρίση του ύστερου καπιταλισμού. Η συλλογή των έργων δεν αναφέρεται απλώς σε κοινωνικοοικονομικά φαινόμενα και στις συνέπειες τους, αλλά επιχειρεί να εντείνει την παραγωγή νέων μορφών πολιτικής δράσης. Πιστός στο avant-garde ήθος,  ο Αλτιντζόγλου αντλεί τις μεθόδους του  από τις ριζοσπαστικές προσεγγίσεις της Καταστασιακής (Situationism), ενώ καινοτομεί με τη χρήση αντικειμένων «κλοπής» ως τρόπο δημιουργικής παραγωγής.

Ο Ευριπίδης Αλτιντζόγλου γεννήθηκε στη Δράμα το 1978. Ενθουσιασμένος από την Conceptual Art, το 1996 ξεκινά σπουδές στο τμήμα Καλών Τεχνών του University of Wolverhampton με ειδίκευση στην γλυπτική, υπό την επίβλεψη του David Bainbridge (ιδρυτικό μέλος του Conceptual Art group, Art & Language). Συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο ίδρυμα επιλέγοντας κατευθύνσεις που θα διευρύνουν την πρακτική του (MA, Fine Art as Social Practice) αλλά και τις θεωρητικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις του (PhD, Dualism and the Critical Languages of Portraiture). Το 2011 ιδρύει το διεθνές ερευνητικό περιοδικό Desearch, παρέχοντας την δυνατότητα σε νέους ερευνητές να δημοσιεύσουν την δουλειά τους και για το οποίο σύντομα κερδίζει Βρετανικές και Ευρωπαϊκές διακρίσεις. Από το 2013 εργάζεται ως Senior Lecturer στο τμήμα Φωτογραφίας του Wolverhampton School of Art, University of Wolverhampton. Έχει επίσης συνεπιμεληθεί (με τον Martin Fredriksson) την έκδοση του βιβλίου Revolt and Revolution: The Protester in the 21st Century, εκδόσεις Inter-Disciplinary Press (Οξφόρδη, UK).  Έργα του έχουν εκτεθεί σε ιδιωτικές γκαλερί και κρατικά μουσεία της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Εγκαίνια: 19 Φεβρουαρίου 2016 | 20:00

Διάρκεια: 19 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου 2016

 

Beton7 Gallery: Πύδνας 7, Βοτανικός

info@beton7.com

 

Προηγούμενο άρθροΟ πολυμήχανος Μάρτιν Σκορσέζε
Επόμενο άρθροΕργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής