« Η γιορτή της Παράδοσης », έχει τίτλο η εκδήλωση που διοργανώνει στις 6 Σεπτεμβρίου ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ένα κομμάτι της είναι αφιερωμένο σε μεγάλα ονόματα της λαϊκής μας παράδοσης, όπως τον Χρόνη Αηδονίδη, το Νίκο Καρατάσο, το Νίκο και τη Γιασεμή Σαραγούδα, τoν Πετρολούκα Χαλκιά, το Νίκο και το Κώστα Φιλιππίδη. Στην μουσική αυτή παράσταση θα συμμετάσχουν πολιτιστικοί σύλλογοι, όπου έχοντας μαζί τους μουσικούς και χορευτές θα αναδείξουν το πλούσιο λαϊκό πολιτισμό και την κουλτούρα που υπάρχει στην χώρα μας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

« Η γιορτή της Παράδοσης », μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Κορυφαίου εκπρόσωποι του Λαϊκού μας Πολιτισμού, δεξιοτέχνες ο καθένας στο είδος τους, όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Νίκος Καρατάσος, ο Νίκος και η Γιασεμή Σαραγούδα, o Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Νίκος και ο Κώστας Φιλιππίδης θα τιμηθούν στην μεγάλη εκδήλωση «Η γιορτή της Παράδοσης» , η οποία οργανώνεται από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου .

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, διοργανώνει μια συναυλία για τον πολιτισμό και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς  και την αφιερώνει στην Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και την επέτειο των 70 χρόνων Ομίλων UNESCO.

Ο πλούτος και η μεγάλη ποικιλία της δημοτικής μας παράδοσης και του Λαϊκού Πολιτισμού παρουσιάζονται μέσα από ένα φαντασμαγορικό θέαμα με άρωμα Ελλάδας και τη συμμετοχή 20 μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων και 1000 χορευτών.

Στην μουσική παράσταση «Η γιορτή της Παράδοσης» συμμετέχουν οι:

Πολιτιστικός και αθλητικός Σύλλογος Ακρωτηρίου-Θήρας, Χορευτική Ομάδας Σαλαμίνας «Έρευνα», Πολιτιστικός Σύλλογος «Παραδοσιακοί Δρόμοι», Ελληνικός Σύλλογος Παραδοσιακών και Μοντέρνων Χορών «ΗΓΕΧΟΡΟΣ», Ένωση Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «ο Φάρος», Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ», Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Μηνά Κερατσινίου, Ομάδα Χορού Σύλλογου Κερατσινίου «ΞΕΣΥΡΤΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», Ι.Ν. Βλαχερνών Κερατσινίου, Ένωση Κρητών Περιστερίου « ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ», ΕΛΚΕΛΑΜ, Xορευτικός Σύλλογος «Μάκιστος» Μαντουδίου, Χορευτικός Σύλλογος «Οι ρίζες» Ψαχνών, Χορευτικός Σύλλογος Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης», Χορευτικός Σύλλογος «Παναγιά Φανερωμένη» Ν. Αρτάκης, Χορευτικό Τμήμα Δήμου Κηφισιάς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες για την συναυλία:

  • Ημέρα: Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου
  • Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
  • Διεύθυνση: Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32
  • Ώρα έναρξη: 19:30
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Facebook
Προηγούμενο άρθροΗ Μέρα με τα Χρώματα επιστρέφει στις 10/09 στο Φράγμα της Θέρμης!
Επόμενο άρθροΗ συναυλία «Παραμύθια και Μαγεία» στις 7/09 στην Λίμνη Βουλιαγμένης