Ο Γιώργος Μαργαρίτης εμφανίζεται στη σκηνή του Kremlino στις 16 και 23 Δεκεμβρίου με ένα μοναδικό αφιέρωμα στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης σε ένα μοναδικό μουσικό θέαμα

O σπουδαίος ερμηνευτής Γιώργος Μαργαρίτης πλαισιωμένος από μια εξαιρετική ορχήστρα, θα παρουσιάσει ένα μοναδικό αφιέρωμα στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι στο Kremlino στον Πειραιά στις 16 και 23 Δεκεμβρίου.

Με τραγούδια των κορυφαίων του ρεμπέτικου και της προσωπικής του διαδρομής, σε ένα  αυθεντικό πρόγραμμα, ο  μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, πραγματοποιεί ενα μουσικό σεργιάνι σε όλα εκείνα τα τραγούδια που κατά καιρούς σιγοτραγουδάμε.

«Κελί 33», «Ακου τι θα πω», «Δραπετσώνα», «Πεθαίνω για σένα», «Εσυ μου μιλάς στην καρδιά μου», «5 Έλληνες στον Αδη», είναι λίγα μόνο από τα μεγάλα τραγούδια, ενός ρεπερτορίου που εκπλήσσει και συγκινεί με τον ξεχωριστό τρόπο του, ο Γιώργος Μαργαρίτης..

Ο Γιώργος Μαργαρίτης και η μουσική του πορεία

Γεννήθηκε στο χωριό Πετρωτό του νομού Τρικάλων. Έχει μικρασιατική καταγωγή από την μεριά του πατέρα του, καθώς ο παππούς Κώστας Μαργαρίτης ήταν από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. Είναι γόνος φτωχής οικογένειας και έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια με πολλές στερήσεις.

Από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στο τραγούδι και όταν στα 13 του χρόνια συνάντησε τον Τσιτσάνη, αυτός τον παρότρυνε να κατέβει αργότερα στην Αθήνα να τον βρει, όπως και έκανε στα 15 του, λαμβάνοντας θερμή υποδοχή. Επαγγελματικά με το τραγούδι ασχολήθηκε όταν απολύθηκε από την στρατιωτική του θητεία, στα τέλη της δεκαετίας του 60΄ με αρχές του 70΄, τραγουδώντας σε διάφορα νυχτερινά κέντρα και αποκτώντας γνώση και εμπειρίες. Στην δισκογραφία μπήκε το 1981 με τον δίσκο «Εσύ μιλάς στην καρδιά μου», ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε χρυσός.

Μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει πάνω από 20 προσωπικούς δίσκους και έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς του κλασικού λαϊκου και όχι μόνο, βασιζόμενος πάντα στο δικό του ιδιαίτερο αυθεντικό λαϊκό στυλ. Θεωρείται από τους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του και από τους κύριους εκπρόσωπους της μεγάλης θεσσαλικής σχολής.

Πληροφορίες για το μουσικό γεγονός:

  • Ημέρες διεξαγωγής: 16 και 23 Δεκεμβρίου 2017
  • Χώρος: Κρεμλίνο
  • Διεύθυνση: Καραΐσκου 119, Πειραιάς (Πλατεία Κοραή)
  • Ώρα έναρξης: 22:30
  • Τιμή εισόδου: 13 ευρώ με κρασί ή μπύρα, Φοιτητικό εισιτήριο / Ανέργων: 11 ευρώ
  • Προπώληση: viva.gr
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 410 0010
  • Facebook
  • Χορηγός επικοινωνίας: artic.gr
artic.gr
artic.gr

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΤάσος Κώνστας «ΚαραγκιοζοΧριστούγεννα μετά μουσικής»
Επόμενο άρθρο«Η Λούνα και το γαλάζιο δωμάτιο» από τις εκδόσεις Επόμενος Σταθμός