Γιώργος Γιαννίμπας: «Το μιούζικαλ είναι συνειδητή μου επιλογή»

Γιώργος Γιαννίμπας: «Το μιούζικαλ είναι συνειδητή μου επιλογή»

Ο Γιώργος Γιαννίμπας είναι ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης, που καταπιάνεται με επιτυχία με ποικίλα καλλιτεχνικά πεδία. Απόφοιτος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Ίασμος» και με σπουδές στο τραγούδι, ο ίδιος κατορθώνει μέσα από τις επιλογές του να εναρμονίζει την αγάπη του για το θέατρο και τη μουσική. Στο παρελθόν τον γνωρίσαμε μέσα από διάσημα μιούζικαλ όπως, «Οικογένεια Άνταμς» στο θέατρο Βέμπο, «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» στο Θέατρο Badminton, «Annie το μιούζικαλ», Θέατρον Ακροπόλ, κ.ά.

Φέτος, τον συναντάμε επίσης σε δύο μιούζικαλ: «Τέρατα: Το μιούζικαλ» του Γιώργου Θεοφάνους που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού στο Σύγχρονο Θέατρο και «Jesus Christ Superstar» σε σκηνοθεσία Θ. Μαρσέλλου που θα ανέβει από αρχές Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ακροπόλ. Ο ταλαντούχος ηθοποιός και τραγουδιστής, μιλά στο Artic.gr για τα συγκεκριμένα μιούζικαλ, καθώς και για τους Jazzin Barks με τους οποίους θα εμφανιστεί αυτή την Παρασκευή 10/11 στο El Convento del Arte στις 22.00 σε ένα Live με Jazz, Swing, Blues και Rock & Roll μελωδίες.

Λυδία: – Την περίοδο αυτή σε βρίσκουμε στο Terata-The Musical που παρουσιάζεται στο Σύγχρονο θέατρο. Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση.

Γιώργος Γιαννίμπας: – Τα «Terata» είναι ένα 4D παιδικό μιούζικαλ του Γιώργου Θεοφάνους, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού. Πρωταγωνιστές είναι μεταλλαγμένοι άνθρωποι, τέρατα δηλαδή, που ζουν μέσα στη γη, στη Χωματοτερατερή όπως λέμε και στο έργο, μετά τον τελευταίο πόλεμο με τους ανθρώπους για το νερό. Τα τέρατα λοιπόν έρχονται να σχολιάσουν τη σύγχρονη, παγκόσμια καθημερινότητα. Η βία, ο εκφοβισμός, η κατάχρηση εξουσίας, τπ περιβάλλον, η ανακύκλωση, η διαφορετικότητα και η ευθύνη που έχουμε μικροί και μεγάλοι για τον πλανήτη που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, είναι μερικά από τα θέματα που καταπιάνεται η παράσταση μας. Με λίγα λόγια είναι μια σύγχρονη ιστορία, με δράση, μουσική και τραγούδια, γεμάτη μηνύματα και προβληματισμούς για το μέλλον των ανθρώπων.

Λυδία: – Ποια στοιχεία της παράστασης Terata-The Musical θα έλεγες πως εξιτάρουν το παιδικό κοινό και ποια το ενήλικο;

Γιώργος Γιαννίμπας: – Η αλήθεια είναι πως παρόλο που η παράσταση θεωρείται παιδικό μιούζικαλ έχει την αντίστοιχη απήχηση και στο ενήλικο κοινό. Οι μικροί μας φίλοι ενθουσιάζονται από την αρχή, μόνο και μόνο στο άκουσμα των τεράτων, πόσο μάλλον όταν μας βλέπουν μέσα στα μαγικά κοστούμια της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου. Τα ειδικά εφέ της παράστασης έρχονται μαζί με την ιστορία, τα τραγούδια και τη διάδραση, να ξεσηκώσουν τα παιδιά. Οι μεγαλύτεροι παρασύρονται και συγκινούνται κυριώς από το κείμενο, θυμούνται τα λάθη του παρελθόντος, ταυτίζονται με κομμάτια της ιστορίας και προβληματίζονται για το μέλλον.

TERATA-The Musical
Τέρατα: Το μιούζικαλ του Γιώργου Θεοφάνους στο Σύγχρονο Θέατρο

Λυδία: – Στο δεύτερο μισό της σεζόν θα σε δούμε στο Jesus Christ Superstar που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Ακροπόλ. Πώς νιώθεις για τη συνεργασία αυτή;

Γιώργος Γιαννίμπας: – Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία φυσικά. Αρχικά είναι η 5η χρονιά που συνεργάζομαι με τη Θ. Μαρσέλλου, μετά τα μιούζικαλ «Οικογένεια Άνταμς» και «Άννυ» και τώρα θα συναντηθούμε σε ένα εξαιρετικό μιούζικαλ, rock opera, του A. L. Webber, το Jesus Christ Superstar, που έχει αφήσει ιστορία και θα ανεβέι το Φεβρουάριο στο θέατρο Ακροπόλ. Το να σε επιλέγουν για συνεργάτη για 5η  συνεχή χρονιά είναι τιμητικό και δείχνει την εκτίμηση των ανθρώπων στο πρόσωπο σου ως επαγγελματία, άρα είναι ένας λόγος παραπάνω να είμαι χαρούμενος.

Λυδία: – Με βάση τις φετινές σου καλλιτεχνικές επιλογές, θα έλεγες ότι έχεις κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στο είδος του μιούζικαλ;

Γιώργος Γιαννίμπας: – Θα έλεγα με βάση όλες τις επιλογές μου ως τώρα. Είμαι ηθοποιός και τραγουδιστής, όταν οι δύο αυτές τέχνες συναντώνται είναι το ιδανικό για μένα. Άρα θα έλεγα ότι συνειδητά από το 2009 περίπου που ξεκίνησα στο θέατρο, η πλειοψηφία των επιλογών μου έχουν να κάνουν με τον χώρο του μιούζικαλ.

Λυδία: – Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μιούζικαλ με το οποίο θα ήθελες να ασχοληθείς στο μέλλον;

Γιώργος Γιαννίμπας: – Πολλά θα έλεγα, ήδη πολλά από αυτά που είχα όνειρο έχουν γίνει πραγματικότητα. Με μια γρήγορη σκέψη, Les Miserables, Aladdin, Phantom of the opera είναι τα τρία πρώτα που μου ήρθαν στο μυαλό.

Λυδία: – Πέρα από το θεατρικό κομμάτι, ακολουθείς και το δρόμο του τραγουδιού, καθώς θα σε δούμε ξανά στη σκηνή του El Convento del Arte με τους Jazzin Barks. Πες μας λίγα λόγια για το συγκεκριμένο live που θα δούμε.

Γιώργος Γιαννίμπας: – Πρώτα ήμουν τραγουδιστής και μετά έγινα ηθοποιός, αυτή η πρώτη αγάπη δεν ξεχνιέται. Έτσι πριν από ένα χρόνο μαζί με εξαιρετικούς συναδέλφους, φτιάξαμε μια μπάντα με πιάνο (Brian Voll), κιθάρα (Χρήστος Χλης), Ντραμς (Μιχάλης Σκουτέλης) και Κοντραμπάσο (Χάρης Πανταζής).

Παίζουμε σε ρυθμούς jazz, swing, blues και διασκευάζουμε πολλά mainstream, pop τραγούδια σε αυτό το ύφος. Αυτή την Παρασκευή 10/11, παίζουμε στο El Convento del Arte στις 22.00 και θα χαρούμε να σας παρασύρουμε στους ρυθμούς μας.

Γιώργος Γιαννίμπας και Jazzin Barks
Ο τραγουδιστής και ηθοποιός Γιώργος Γιαννίμπας, μαζί με τους Jazzin Barks, θα επιστρέψουν για να μας παρουσιάσουν ένα Live με Jazz, Swing, Blues και Rock & Roll μελωδίες.

Λυδία: – Πώς καλλιεργήθηκε η σχέση σου με το τραγούδι και πώς κατάφερες να τη συνδυάσεις με το θέατρο;

Γιώργος Γιαννίμπας: – Είναι από αυτά που ξέρεις από πολύ νωρίς πως θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις. Νομίζω γύρω στα 16, όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά σοβαρά, μαθήματα φωνητικής, ήξερα πως αυτό θέλω να κάνω. Επαφή με τη μουσική όμως είχα από πολύ μικρός, καθώς η μητέρα μου δίδασκε και διδάσκει πιάνο, έτσι νομίζω ήταν κάπου στα 5 μου όταν έπαιξα πρώτη φορά σε κοινό. Γύρω στα 18 ήδη τραγουδούσα επαγγελματικά και γύρω στα 20 μου ήρθε η πρώτη πρόταση για μιούζικαλ. Κατά τη διάρκεια των προβών ανακάλυψα αυτόν τον μαγικό κόσμο και μπήκε μέσα μου το μικρόβιο του ηθοποιού. Έτσι την επόμενη χρονιά γράφτηκα σε δραματική σχολή και ευτυχώς για μένα από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχω σταματήσει να εργάζομαι στο θέατρο.

 

Πληροφορίες παράστασης Terata: The Musical 
Πληροφορίες George And The Jazzin Barks Live

 

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply