Ο Γιάννης Παξιμαδάκης την Τετάρτη στις 10 Ιανουαρίου θα εμφανιστεί στο Άλικο καφέ που βρίσκεται στην περιοχή του Ψυρρή. Ο Γιάννης Παξιμαδάκης ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει ο Ψαραντώνης, ο Κωστής Αβυσσινός, ο Γερ. Ανδρεάτος, η Μ. Φασουλάκη, o Ηλ. Ανδρουλάκης αλλά και πολλοί άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες.

Στο Άλικο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ρεμπέτικα, ταμπαχανιώτικα και δικές του συνθέσεις.
Μαζί του στο τραγούδι και τη λύρα θα συμμετέχει και ο Μανώλης Λαγουδάκης.

Γιάννης Παξιμαδάκης

Ο Γιάννης Παξιμαδάκης γεννήθηκε στα Κάτω Καστελιανά Μονοφατσίου του Νομού Ηρακλείου το 1975. Τα πρώτα του μουσικά ακούσματα προέρχονται από τα παραδοσιακά γλέντια που παρακολουθούσε ως παιδί στο χωρίο του και τη γύρω περιοχή. Ο Γιάννης έχει ιδιαίτερη αγάπη στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Γι’ αυτόν το ρεμπέτικο δεν είναι μόνο τραγούδι, είναι τρόπος και στάση ζωής.Πρόλαβε τον απόηχό του στα στενά σοκάκια του «Λάκκου» όπου μεγάλωσε. Εκεί, παιδάκι έπαιζε το μπουζουκάκι του ακούγοντας τις συμβουλές των παλιών μερακλήδων που τον καλούσαν στις παρέες τους.

Χρόνια ψάχνει διάφορα είδη του μουσικού μας πολιτισμού και τις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους. Ξέρει ότι το καλό τραγούδι και η καλή μουσική λειτουργούν σαν σχολείο, προτείνοντας τρόπους ζωής για τη χαρά και τη δημιουργία κόντρα στα πολλά πρέπει και όρια του ντουνιά.
Ασχολείται συστηματικά με τη μουσική από τα δεκατρία του χρόνια οπότε και έπιασε για πρώτη φορά το μπουζούκι, όργανο το οποίο έμαθε μόνος του. Στα δεκαέξι αρχίζει να ασχολείται με το κρητικό λαγούτο και στα δεκαεφτά με το μπουλγαρί και τον ταμπουρά. Από τότε ασχολείται επίσης με το ούτι, τον μπαγλαμά, όλα τα ταμπουροειδή ενώ καλλιεργεί και το τραγούδι. Στη δισκογραφία αρχικά συμμετείχε σε δίσκο του αείμνηστου πρωτομάστορα Κωστή Παπαδάκη ή Ναύτη.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Γιάννη Ξυλούρη ή Ψαρογιάννη στο δίσκο «Σαράντα χρόνια Ψαρογιάννης». Αργότερα δημιουργεί ένα προσωπικό CD με ορχηστικά κομμάτια ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής από τις μουσικές εκδόσεις «Σείστρον». Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί το 2004 ο προσωπικός του δίσκος «Με το τραγούδι σε καλώ» με ρεμπέτικα τραγούδια.

Τον τελευταίο καιρό ετοιμάζει μια νέα δισκογραφική δουλειά με παραδοσιακά κρητικά ακούσματα στην οποία θα συμμετέχουν ο Ψαραντώνης, ο Αντώνης Φραγκάκης, ο Φάνης Καρούσος, ο Γιάννης Ρομπογιαννάκης, η Μαρία Φασουλάκη, ο Γιώργος Παπαϊωάννου και άλλοι πολλοί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Παξιμαδάκης εμφανίζεται επαγγελματικά σε συναυλίες, μουσικές βραδιές και νυχτερινά μαγαζιά από την ηλικία των δεκατριών ετών. Σήμερα διδάσκει σε δυο Ωδεία του Νομού Ηρακλείου.

Το «Άλικο καφέ»

Το Άλικο βρίσκεται στου Ψυρρή, στην Αγίου Δημητρίου αρ. 16, σε ένα μεγάλο φωτεινό διώροφο με αυλή. Σας υποδέχεται με καφέ, ρόφημα, φαγητό και ποτό, παιχνίδια, δρώμενα και ωραίες μουσικές. Στο Άλικο το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει πλήθος εκδηλώσεων. Στο πάλκο συμμετέχουν καλλιτέχνες που έχουν ξεχωρίσει και αγαπηθεί από το κοινό.

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: Τετάρτη 10 Ιανουαρίου
  • Ώρα: 21.30
  • Τιμή εισιτηρίου: 3 €
  • Τοποθεσία: Άλικο Καφέ
  • Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή
  • Τηλ. Επικοινωνίας: 2103253272
  • www.aliko-cafe.gr
  • facebook 
Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΤο « electron » της Άννας Στερεοπούλου ταξιδεύει στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΤο συγκρότημα «Polis Ensemble» στις 12/ 1 θα εμφανιστεί στο Άλικο Καφέ