Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. στο γιορτινό Booknotes πριν τα Χριστούγεννα, φιλοξενείται ο ποιητής Γιάννης Στίγκας. Η έκτη ποιητική του συλλογή «Εξυπερύ σημαίνει χάνομαι» (Μικρή Άρκτος, 2017) συναντά τον Πάρι Γκαγκαστάθη στο πιάνο και τον Μάνο Λούτα στο κοντραμπάσο, για μια αυτοσχέδια διαστημική πτήση πάνω από τα συννεφιασμένα μέτωπα.

Γιάννης Στίγκας

Ο Γιάννης Στίγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε ιατρική. Το 2004 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο «Η αλητεία του αίματος». Έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά, βουλγάρικα και σέρβικα.

Booknotes

Jazz σημαίνει πόλη και αυτοσχεδιασμός. Ο απρόβλεπτος ρυθμός της πόλης έφερε την προηγούμενη σεζόν στο Jazz Point 23 συγγραφείς, 33 μουσικούς, 15 ηθοποιούς και 11 ομιλητές, ένωσε τα ταλέντα τους και μας ταξίδεψε σε δεκαεπτά φανταστικές χώρες. Την ίδια πρόθεση έχουμε και φέτος. Ένας συγγραφέας με το βιβλίο του (ποίηση ή πεζογραφία), ένας ομιλητής κι ένας αναγνώστης πλαισιώνονται από μουσικούς που «ξαναγράφουν» με νότες το λογοτεχνικό έργο. Η επιλεγμένη μουσική πηγάζει από το ύφος κάθε βιβλίου ώστε να αποδώσει την ατμόσφαιρα της λογοτεχνίας, σε μια σειρά από ζωντανά soundtracks. Κάθε δύο εβδομάδες, βράδυ Τρίτης, ένα νέο μουσικό σχήμα μεταφέρει στο πεντάγραμμο το βιβλίο που παρουσιάζεται.

Οι βραδιές Booknotes κινούνται σε ρυθμούς τζαζ, μπλουζ, ροκ, πανκ, ηλεκτρονικής, δημοτικής, κλασικής μουσικής (και όποιου άλλου στυλ ζητά η λογοτεχνία) – με ελεύθερο τζαμάρισμα και παζλ μουσικών επιλογών μέχρι πρωτότυπες συνθέσεις και μελοποίηση˙ στο Jazz Point, όπου οι τέχνες ανοίγουν μεταξύ τους διάλογο και κάθε βιβλίο βρίσκει τη μουσική του.

Με το βιβλιομουσικό πρότζεκτ Booknotes να έχει γίνει συνήθεια, η λογοτεχνία γράφεται με νότες και φέτος! Επανήλθαμε ανανεωμένοι για τη νέα σεζόν προτείνοντας στο αθηναϊκό κοινό ένα διαφορετικό είδος βιβλιοπαρουσιάσεων, όπου κάθε συνάντηση συγγραφέων, μουσικών και ηθοποιών καταλήγει σε ένα απρόσμενο, γοητευτικό σχήμα.

Πληροφορίες για το Booknotes:

  • Τοποθεσία: Jazz Point
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας 41, Αθήνα
  • Ημερομηνία και Ώρα: Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ.
  • facebook
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Ελάχιστη κατανάλωση: 5 €
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθρο«Βουβό κύμα», «Μα πότε θα φτάσει αυτός ο Μάγος;», «Ο Αρκουδάκος οδηγεί ασθενοφόρο!»
Επόμενο άρθροΤο Χελιδόνι του Guillem Clua: Ποιος είμαι εγώ στ’αλήθεια;