Την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 18.00, θα εγκαινιαστεί στο Contemporary Space Athens η έκθεση του Βασιλείου Αράπη με τίτλο Γήινα και υπερβατικά. Την ίδια ημέρα, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του νέου του βιβλίου. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 30 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό για την έκθεση και τις εισηγήσεις.

Λίγα λόγια για την έκθεση Γήινα και υπερβατικά

Λίγα λόγια από τον Βασίλειο Αράπη πάνω στις σκέψεις και τις βασικές δεδομένες της δουλειάς του:

«Η έκφραση επιβεβαιώνεται μέσω δυο βασικών τρόπων. Ο πρώτος, είναι εκείνος ο οποίος επιβεβαιώνεται μέσω των προσωπικών ευαισθησιών και αισθημάτων του εκφραστή, βάσει των πέντε αισθήσεων. Έχουμε να κάνουμε με μια ρεαλιστική, αλλά ιδεολογικής βάσης απεικόνιση ή έκφραση της δεχόμενης ή της ορατής εικόνας ενός αντικειμένου ή κατάστασης κλπ.

Θα έλεγα ότι ικανοποιούμαι και εκφράζομαι στον γραπτό λόγο και στην καλλιτεχνική απεικόνιση μέσω «εικονικής πραγματικότητας». Στην εικονική πραγματικότητα όλες οι καταστάσεις τις οποίες απεικονίζει ή εκφράζει ο καλλιτέχνης και ο επιστήμονας, δεν προέρχεται παρά από τα επίπεδα του μη-ορατού άμεσα ή και συνήθως του μη δυνάμενου σε όραση.

Θα έλεγα εν κατακλείδι, ότι τα ζωγραφικά μου ολογράμματα, δεν είναι γεννήματα μιας κάποιας αχαλίνωτης φαντασίας. Είναι ολογράμματα διαφόρων επιπέδων συνείδησης της ζωής του Σύνπαντος βασισμένα στις δεδομένες μιας επιστημονικής προσέγγισης της πραγματικότητας. Η οποία προσέγγιση συνήθως διαφεύγει κατά πολύ της συνείδησης του ευρέως  κοινού».

Γήινα και υπερβατικά, Βασίλειος Αράπης
Γήινα και υπερβατικά: ατομική έκθεση και παρουσίαση νέου βιβλίου του Βασιλείου Αράπη στο Contemporary Space Athens από 7 Απριλίου.
Παράλληλες εκδηλώσεις

Από την έναρξη της έκθεσης μέχρι το τέλος της θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο οι παρακάτω εισηγήσεις:

Παρασκευή 7 Απριλίου, 19.00
Παρουσίαση του  έργου του καλλιτέχνη και Δρ. στην Φιλοσοφία των επιστημών Βασιλείου Αράπη από τον Δρ. Αστροφυσικό-Μαθηματικό του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Μάνο Δανέζη.

Τετάρτη 19 Απριλίου, 19.00 – 21.00
Εισήγηση με θέμα «Περί τέχνης» από τον Βασίλειο Αράπη και παρουσίαση των βιβλίων του «ΛΕΞΕΙΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ» και «ΔΥΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Ή ΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ Ι-ΙΙ». Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.

Τετάρτη 26 Απριλίου, 19.00 – 21.00
Εισήγηση με θέμα «ΑΒΑΤΟΝ-ΒΑΤΟΝ (ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ)» από τον Βασίλειο Αράπη. Θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.

Γήινα και υπερβατικά, Βασίλειος Αράπης
Γήινα και υπερβατικά: ατομική έκθεση και παρουσίαση νέου βιβλίου του Βασιλείου Αράπη στο Contemporary Space Athens από 7 Απριλίου.
Πληροφορίες κοινού

  • Χώρος: Contemporary Space Athens | Μητροπόλεως 74, 10563, Πλάκα, Αθήνα
  • Επικονωνία: Τηλ. +30 210 342 8511 | Fax +30 210 342 8512
  • Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 18.00
  • Παρουσίαση βιβλίου: Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 19.00
  • Διάρκεια έκθεσης: 07/04/2017 – 30/4/2017
  • Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή, 14.00 – 21.00
  • Είσοδος: Ελεύθερη
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Βασίλειο Αράπη πατήστε εδώ.
  • Facebook Event
Προηγούμενο άρθροΓεωγραφικό μήκος και πλάτος 24.5658/38.9068: Η εικαστική καταγραφή της Σκύρου από το Βασίλη Καρακατσάνη
Επόμενο άρθροΡεσιτάλ σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι «Μ’ ένα τραγούδι άρχισε ο κόσμος και μ’ ένα τραγούδι θα τελειώσει» τη Μ.Τρίτη 11 Απριλίου