Έκθεση ζωγραφικής "Γη, Αήρ και Ύδωρ"«Η αναποφάσιστη, μυστήρια μέχρι χθες θάλασσα, τώρα έκλεβε την παράσταση. Τα κύματα βουνά, λευκές ταινίες κατά μήκος του κοντινού, ασαφούς ορίζοντα, έρχονταν μανιασμένα μέσα από το θαμπό τοπίο. Στις ακτές ξεθύμαιναν…»

 Την ποίηση αυτών των εικόνων μας καλεί να βιώσουμε μέσω της ζωγραφικής τέχνης,ο Κωνσταντίνος Γαρύφαλλος  στην ατομική του έκθεση με τίτλο  «Γη, Αήρ & Ύδωρ» .

 

 

 

 

 

 

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στη γκαλερί του Bluck Duck.Η έκθεση αποτελείται από 35 έργα ελαιογραφίας και ακουαρέλας στα οποία αναπαριστώνται τοπία που συνταιριάζουν τα 3 από τα τέσσερα θεμελιώδη για τη ζωή στοιχεία ,σύμφωνα με την αρχαία φιλοσοφία. 

 Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2014 στην Άνδρο, τη γενέτειρα του καλλιτέχνη, όπου στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία.

 

 Δήλωση του καλλιτέχνη


 «Συνάντηση άλλοτε πράα, άλλοτε βίαιη. Στοιχεία που κάποτε μεταλλάσσονται σε στοιχειά. Στοιχειά ποτισμένα, καταδιωκόμενα ή αναδεικνυόμενα από το πανταχού παρόν φως, με την επίδραση του οποίου αποκτούν την πρόσκαιρη ταυτότητά τους και συνυπάρχουν», όπως λέει χαρακτηριστικά ο ζωγράφος.

 «… Η ακουαρέλα ενσαρκώνει την ανυπομονησία, ενώ η ελαιογραφία την υπομονή. Με την ακουαρέλα μπορείς να εκφράσεις χαοτικές, εκρηκτικές, ατίθασες καταστάσεις, ενώ με την ελαιογραφία τα αντίθετα. Οι ακουαρέλες αντιπροσωπεύουν το μοναδικό και το μονόδρομο (βασική ιδιότητα της φύσης), ενώ με τις ελαιογραφίες οικοδομείς, διορθώνεις, πλάθεις…».

 

Λίγα λόγια για τον Κώστα Γαρύφαλλο


 Καθηγητής Φυσικών Επιστημών, ζωγράφος και συγγραφέας, ο Κώστας Γαρύφαλλος μένει μόνιμα στην Άνδρο.  Η σχέση του με τη ζωγραφική είχε αναπτυχθεί από τα παιδικά του χρόνια, αλλά άρχισε να ασχολείται συστηματικά με αυτήν στα φοιτητικά του χρόνια, οπότε και μελέτησε την ιστορία της τέχνης. Από κει και πέρα, η ζωγραφική έγινε για εκείνον μια εσωτερική ανάγκη και μαζί της ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση.Έχει στο ενεργητικό του 20 ατομικές εκθέσεις  και έχει συμμετάσχει σε 6 ομαδικές.

Το καλοκαίρι του 2010 παρουσίασε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου το βιβλίο του «Ηχώ – Εικόνες –Είδωλα», ένα λεύκωμα με φωτογραφίες, ζωγραφικά έργα του, κείμενα δικά του, αλλά και μεγάλων λογοτεχνών (Παπαδιαμάντη – Ελύτη – Σεφέρη – Ρίτσου – Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου – Ψυχάρη – Εμπειρίκου κ.α.), του οποίου τον πρόλογο έχει γράψει ο Μανώλης Γλέζος.

Τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με τη ζωγραφική, ασχολείται και με τη συγγραφή διηγημάτων, αποδεικνύοντας ότι οι πνευματικές και καλλιτεχνικές του αναζητήσεις συνεχίζονται και εντείνονται με την πάροδο του χρόνου, παίρνοντας μια πιο ολιστική μορφή.

 

Πληροφορίες 


Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 25 Νοεμβρίου στις 20:30
Διάρκεια έκθεσης: 25 Νοεμβρίου – 7 Δεκεμβρίου 2014
Ώρες: 13:00 – 22:00 καθημερινά , Κυριακή 18:00 – 22:00

BlackDuckGallery
Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα

τηλέφωνο: 210 3234760
www.blackduck.gr,
info@blackduck.gr

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΜεταφορά του 8ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest στη Χαλκίδα από τις 13 έως 16 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΔέκα εξαιρετικοί αλλά υποτιμημένοι σκηνοθέτες του Ιαπωνικού κινηματογράφου