Η Γεωργία Νταγάκη παράλληλα με τη χειμερινή της περιοδεία και λίγο πριν από τις προγραμματισμένες της παραστάσεις στο εξωτερικό, επιστρέφει στην καρδιά της Αθήνας. Για τρεις μοναδικές εμφανίσεις, τις Παρασκευές 2, 9 και 16 Μαρτίου θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

Μετά από την πολύ επιτυχημένη χειμερινή της περιοδεία τόσο με τις sold out παραστάσεις της ανά την Ελλάδα όσο και με το αστείρευτο πάθος και την ενέργεια που τη χαρακτηρίζει επί σκηνής, επιστρέφει ξανά στην Αθήνα παρέα με τη μοναδική της μπάντα που «ροκάρει» παραδοσιακά και όχι μόνο!

Μια καρδιά που «δε λέει να μάθει» κι όλο κάνει το «ίδιο λάθος» γίνεται «Σύννεφο» και μας ταξιδεύει σε νέα και παλιά, πάντα διασκευασμένα, τραγούδια με ροκ – παραδοσιακό ήχο που την χαρακτηρίζει αλλά παράλληλα που συγκινεί και ψυχαγωγεί βαθιά το κοινό. Σε συνδυασμό πάντα με αυτό το πάθος, την ενέργεια αλλά και την αλήθεια που την χαρακτηρίζει σε κάθε της ερμηνεία σε κάθε της βήμα.

Γεωργία Νταγάκη

Η Γεωργία Νταγάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή τo Ρέθυμνο Κρήτης. Από την ηλικία των 12 χρόνων ξεκίνησε μαθήματα κρητικής λύρας ενώ παράλληλα ξεκίνησε πιάνο, φωνητική, θεωρία και αρμονία της μουσικής.
Από αρκετά μικρή ηλικία ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και έχει συνεργαστεί με πολλούς παραδοσιακούς μουσικούς. Αλλά και με ερμηνευτές της έντεχνης σκηνής, μια και το ρεπερτόριο της είναι ευρύτερο.

Το πρώτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2006 με τίτλο «Στην άκρη αυτού του κόσμου». Με την κρητική λύρα να πρωτοστατεί, αυτή η δουλειά βασίζεται στους παραδοσιακούς ρυθμούς της Κρήτης, ιδωμένους όμως μέσα από το πρίσμα της νέας χιλιετίας.

Μοντέρνα στοιχεία και δυναμικές ενορχηστρώσεις, που επιμελήθηκε ο Μάνος Πυροβολάκης, χαρακτηρίζουν τα 9 ανέκδοτα τραγούδια και τις δύο διασκευές του άλμπουμ. Επιχειρεί να συνδέσει αρμονικά τον ήχο της Κρήτης με την έντεχνη ελληνική μουσική.

Τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα, από την γερμανική εταιρεία NETWORK το album «secret love» με διασκευές και τρία καινούργια τραγούδια σε παραγωγή του Νίκου Ζουδιάρη.

Περισσότερες Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: Παρασκευή 2, 9 και 16 Μαρτίου
  • Ώρα έναρξης: 22.30
  • Τοποθεσία: Μουσική σκηνή Σφίγγα
  • Διεύθυνση: Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
  • Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
  • Τιμή εισόδου στο μπαρ: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί
  • https://www.sfiga.gr/
Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα εδώ

 

Προηγούμενο άρθροInemuri από την ομάδα Past Perfect στο Tempus Verum
Επόμενο άρθρο«Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα»: η νέα ταινία του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν