Ο Αμερικανός συγγραφέας George Saunders είναι ο φετινός μεγάλος νικητής του The Man Booker Prize για το μυθιστόρημά του «Λήθη και Λίνκολν».

Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της αγγλόφωνης λογοτεχνίας.

The Man Booker Prize 2017 – George Saunders

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο Γκίλντχολ του Λονδίνου χθες, Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017. Η Lola Young, πρόεδρος της επιτροπής, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η μορφή και το ύφος αυτού του εντελώς πρωτότυπου μυθιστορήματος αποκαλύπτει μια πνευματώδη και έντονα συγκινητική αφήγηση. Η ιστορία με τις στοιχειωμένες ψυχές στη μεταθανάτια ζωή του νεαρού γιου του Αβραάμ Λίνκολν, δημιουργεί με τρόπο παράδοξο μια ζωντανή ανάμνηση των χαρακτήρων που κατοικούν στον άλλον κόσμο. Το Λήθη και Λίνκολν, έχει τις ρίζες του στην Ιστορία, παίζει με αυτή και διερευνά το νόημα και την εμπειρία της ενσυναίσθησης».

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ίκαρος στις 2 Οκτωβρίου, σε μετάφραση του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη.

Λήθη και Λίνκολν

Πώς ζούμε και πώς αγαπάμε, όταν ξέρουμε ότι όλα αυτά που μας νοιάζουν κάποια στιγμή θα πάψουν να υπάρχουν;

Φεβρουάριος 1862. Ο Αμερικανικός Εμφύλιος μαίνεται, ενώ ο αγαπημένος εντεκάχρονος γιος του προέδρου Λίνκολν βρίσκεται βαριά άρρωστος και, παρά τις προβλέψεις για ανάρρωση, τελικά πεθαίνει.

Στις 22 Φεβρουαρίου του 1862, δύο μέρες μετά τον θάνατό του, ο Γουίλι Λίνκολν κηδεύτηκε σε μαρμάρινη κρύπτη στο κοιμητήριο της Τζόρτζταουν.

Εκείνο το βράδυ, ο Αβραάμ Λίνκολν φθάνει μόνος στο νεκροταφείο, θέλοντας να περάσει χρόνο με το άψυχο σώμα του γιου του. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα φαντάσματα αυτών που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή και αυτών που έχουν πεθάνει, από καιρό, συνυπάρχουν· μια μνημειώδης μάχη πραγματοποιείται για την ψυχή του μικρού Γουίλι.

Με έναυσμα αυτό το ιστορικό γεγονός, o George Saunders, αφηγείται μια αξέχαστη καλειδοσκοπική ιστορία για την οικογενειακή αγάπη, την απώλεια, αλλά και τις δυνάμεις του καλού και του κακού.

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • Τίτλος: Λήθη και Λίνκολν
  • Συγγραφέας: George Saunders
  • Εκδόσεις Ίκαρος
  • Σελίδες: 472
  • Διαστάσεις: 13.5 X 20.5 εκ.
  • ISBN: 978-960-572-185-5
  • Τιμή: 14,85
Διαβάστε περισσότερα Λογοτεχνικά Νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΤέρατα: Το μιούζικαλ του Γιώργου Θεοφάνους έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο!
Επόμενο άρθροΤο κουτί του Σιλάν από την Άλκηστη Χαλκιά και τις εκδόσεις Ίκαρος