Κυκλοφορεί το βιβλίο της συγγραφέως Ανδρονίκης Δακορού, «Φτερούγισμα προς την ελευθερία», από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Ένα βιβλίο για παιδιά αλλά και για μεγάλους, με κεντρικό θέμα την ανιδιοτελή φιλία, την αγάπη και την ελευθερία.

Φτερούγισμα προς την ελευθερία

25 Απριλίου! Τα γενέθλια του Αλέξανδρου! Και το δώρο του; Το πιο έξυπνο καναρίνι, ο Νέστορας! Οι δυο τους θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι! Τι γίνεται όμως όταν ο Νέστορας θελήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να πετάξει για λίγο ελεύθερος, έξω απ’ το κλουβί του; Μια απίθανη περιπέτεια ξεκινά! Στο ταξίδι του, θα γνωρίσει νέους φίλους και μοναδικές εμπειρίες. Θα καταφέρει να πετύχει το στόχο του; Κι αν ναι, τι θα έχει σημασία τελικά; Ο προορισμός ή η αληθινή φιλία; Μια μοναδική ιστορία που μας ταξιδεύει μακριά… πολύ μακριά… ως την ασημένια μπάλα που φωτίζει τις νύχτες μας, δείχνοντάς μας πως τα πραγματικά συναισθήματα δε “φτερουγίζουν” ποτέ από κοντά μας!

Απόσπασμα από το βιβλίο

”Μα δε θα σου φύγω, απλά θέλω λίγο να πετάξω σαν ελεύθερο πουλί και μετά θα ξαναέρθω! Για λίγο, για πολύ λίγο…Να νιώσω την ξεγνοιασιά κάτω από τον καταγάλανο ουρανό, να με χαιδέψουν οι χρυσές ακτίνες του ήλιου και το βράδυ….να δω επιτέλους- έξω από το κλουβί- το υπέροχο ασημένιο φεγγάρι…..”

Ανδρονίκη Δακορού

H Ανδρονίκη Δακορού, γεννημένη τον Απρίλιο του 1990, είναι απόφοιτη της ελληνογαλλικής σχολής Πειραιά και έχει κάνει σπουδές ελληνικής κλασικής φιλολογίας και ειδικής αγωγής. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε τοπικές εφημερίδες. Η αγάπη της για τη λογοτεχνία καθώς και η ερασιτεχνική συγγραφή βιβλίων την οδήγησαν στη συγγραφή του πρώτου της διηγήματος για παιδιά «Φτερούγισμα προς την ελευθερία».

Εκδόσεις Σιδέρη

Οι Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη ξεκίνησαν το εκδοτικό τους ταξίδι το 1977 και έκτοτε δραστηριοποιούνται στο χώρο του ελληνικού και ξενόγλωσσου βιβλίου. Εκδίδουν επιστημονικά δίγλωσσα λεξικά, οπτικοακουστικές μεθόδους εκμάθησης ξένων γλωσσών, δίγλωσσους διαλόγους επικοινωνίας, ιταλικά εκπαιδευτικά, σχολικά βοηθήματα και πολλά άλλα. Τα τελευταία χρόνια ασχολούνται με το παιδικό και ελληνικό βιβλίο, εκδίδοντας έργα σύγχρονης Νεοελληνικής και Ξένης Λογοτεχνίας.

Πληροφορίες για το βιβλίο

  • Τίτλος: Φτερούγισμα προς την ελευθερία
  • Συγγραφέας: Δακορού Ανδρονίκη
  • ISBN: 9789606604508
  • Εκδότης:  Σιδέρης Μιχάλης
  • Σελίδες: 122
  • Διαστάσεις βιβλίου: 21×14 cm
Προηγούμενο άρθροΈργα τέχνης εμπνευσμένα από τα ομηρικά έπη
Επόμενο άρθροΈκθεση: Ονείρων Απολαύσεις του Γιώργου Καραφωτιά