Μέσα στην Αυγουστιάτικη πανσέληνο και στον ερχομό του φθινοπώρου, η πόλη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να σας χαρίσει ελεύθερες κινηματογραφικές νύχτες για να σας προετοιμάσει λίγο για τον χειμώνα που έρχεται. Το Artic.gr βρήκε όλα τα Δωρεάν θερινά σινεμά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σας τα παρουσιάζει:

Πρόγραμμα Προβολών για τα  Δωρεάν θερινά σινεμά στην Αθήνα:
Δωρεάν θερινά σινεμά στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος :

Υπαίθριες Προβολές Ταινιών / Park Your Cinema

Το ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζει, φέτος το καλοκαίρι, έναν δεσμό φιλίας με το κινηματογραφικό κοινό της Αθήνας, με μια σειρά εβδομαδιαίων προβολών κλασικών φιλμ. Στο πρώτο Park Your Cinema, οι κινηματογραφικές επιλογές βασίζονται σε vintage έργα, από εκείνα που δημιούργησαν την παράδοση της διασκέδασης στα αθηναϊκά θερινά σινεμά εδώ και τόσες δεκαετίες, καθιερώνοντας τις κλασικές επανεκδόσεις. Από τη δεκαετία του ‘30 μέχρι και τις αρχές του ‘70, τα φιλμ που θα προβληθούν -με χρονολογική σειρά- ανήκουν στη μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου, αγαπιούνται και παρακολουθούνται ξανά και ξανά, όπως συνέβαινε από παλιά κάτω από τον αττικό ουρανό. Τα ενδεχόμενα “εγκατάστασης” αυτών των προβολών είναι ανοιχτά, αφού η έκταση του ΚΠΙΣΝ προσφέρει ουκ ολίγες εναλλακτικές τοποθεσίες για να… “παρκάρει” κανείς ένα υπαίθριο σινεμά!

Σάββατο 20 Αυγούστου, 21:00

Ραντεβού στο Παρίσι / Charade (1968)

Charade
Charade- Audrey Hepburn

Μια γυναίκα καταδιώκεται από τη συμμορία των συνεργατών του νεκρού συζύγου της, οι οποίοι θέλουν να πάρουν πίσω τη λεία μιας μεγάλης ληστείας που έκαναν μαζί, αλλά ο εκλιπών δεν σκόπευε να μοιραστεί. Ένας από αυτούς, ενδεχομένως, είναι και ο δολοφόνος του. Εξαιρετικό πάντρεμα των ειδών του σασπένς θρίλερ και της ρομαντικής κωμωδίας, σε μια αποθέωση διασκεδαστικού σινεμά, με λαμπερό καστ (Audrey Hepburn, Carry Grant) και την πόλη των Παρισίων να πρωταγωνιστεί λειτουργικά στο όλο μυστήριο της πλοκής που σε παρασύρει. Ακόμα μια υποψηφιότητα στην κατηγορία του Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για τον Henry Mancini.

*Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο γκαζόν. Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ψάθα, κουβέρτα ή άλλο ύφασμα για το έδαφος.

Παρασκευή 26 Αυγούστου, 21:00
Μπαρμπαρέλα / Barbarella (1968) | Αγορά
Σκηνοθεσία: Roger Vadim

Η Sophia Loren και η Brigitte Bardot αρνήθηκαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και η Jane Fonda, ως η σύζυγος του Vadim τότε, δεν θα μπορούσε να πει «όχι», δημιουργώντας μια υπερσεξουαλική και θρυλική κινηματογραφική φιγούρα. 

Θεματικά Σαββατοκύριακα: Hitchcock

Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Αυγούστου| Αγορά
Αφιέρωμα στον Alfred Hitchcock
Αφιέρωμα στον Alfred Hitchcock

Το πρώτο θεματικό Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει την προβολή δύο ταινιών σκηνοθετημένες από το θρύλο της μεγάλης οθόνης, Alfred Hitchcock.

Το χέρι που σκοτώνει / Shadow of a doubt (1943)” – Σάββατο 27 Αυγούστου, 21:00

“Σαμποτέρ / Saboteur (1942)” – Κυριακή 28 Αυγούστου, 21:00

Επιμέλεια προβολών – Κείμενα: Ηλίας Φραγκούλης

*Για τη μετάβασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλαναδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.

**H συμμετοχή στην προβολή γίνεται με δελτίο προτεραιότητας, το οποίο θα διανέμεται αυθημερόν στο Κέντρο Επισκεπτών, 30’ πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Το δελτίο προτεραιότητας αφορά σε μεμονωμένη προβολή, και όχι σε ολόκληρο τoν κύκλο.

Πρόγραμμα Προβολών για τα  Δωρεάν θερινά σινεμά στην Θεσσαλονική :
Κινηματογράφος «Τζένη Καρέζη»:

Δευτέρα 29 /8  – Κυριακή 4/9 | Ο Μικρός Πρίγκιπας (παιδική)

 Ο Μικρός Πρίγκιπας
Ο Μικρός Πρίγκιπας

Ένα μικρό κορίτσι που, κλεισμένο στο σπίτι του, διαβάζει εντατικά για να μπει στο καλύτερο κολλέγιο ανακαλύπτει πως δίπλα της κατοικεί ένας παράξενος, αλλά τρυφερός γερο-αεροπόρος, ο οποίος της αφηγείται τη συναρπαστική γνωριμία του με τον Μικρό Πρίγκιπα.

Δευτέρα 5/9 – Κυριακή 11/9 | Παιχνίδι χωρίς κανόνες /Misconduct

Ο Μπεν είναι ένας φιλόδοξος, πετυχημένος δικηγόρος, τον οποίο μια παλιά ερωμένη του προμηθεύει με απόρρητα στοιχεία για τις παρανομίες του πάμπλουτου εραστή της, ιδιοκτήτη μιας φαρμακευτικής εταιρείας. Όταν ο Μπεν αναλάβει να τον οδηγήσει στο δικαστήριο, εκείνη θα βρεθεί νεκρή κι αυτός θα αποδειχτεί ο βασικός ύποπτος.

Κινηματογράφος Τζένη Καρέζη:  Φιλίππου και Μαυρομιχάλη. Τηλέφωνο: 2310600696

Κάθε Τετάρτη  Δωρεάν θερινά σινεμά στο ΦΙΞ inart

Το in art cinema συνεχίζεται και τον Αύγουστο, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, με δωρεάν προβολές ποιοτικών γαλλόφωνων ταινιών κάθε Τετάρτη βράδυ στον υπαίθριο χώρο του ΦΙΞ in art.

24/08/2016 –La fille du 14 juillet – 74 min – Κωμωδία

La fille du 14 juillet
La fille du 14 juillet

Σκηνοθεσία: Antonin Peretjatko

Ο Έκτορας προσπαθεί να αποπλανήσει την Τρικέτ κατά τη διάρκεια των σύντοµων καλοκαιρινών του διακοπών που περικόπηκαν λόγω οικονοµικής κρίσης. Θα τα καταφέρει;

31/08/2016 – Le jour des corneilles – 96 min – Animation

Σκηνοθεσία: Jean-Christophe Dessaint

Ένα αγόρι ζει στο δάσος, µακριά από τους ανθρώπους και παρέα µε τα φαντάσµατα που το στοιχειώνουν. Μέχρι τη µέρα που πηγαίνει στο διπλανό χωριό και συναντά τη µικρή Μανόν

* Kάθε Τετάρτη, 18:00 με αγγλικούς υπότιτλους στην αίθουσα του ΦΙΞ in art και 22:00 με ελληνικούς υπότιτλους στον υπαίθριο χώρο του ΦΙΞ in art. Πληροφορίες: 2310 500 034

Καλοκαιρινές κινηματογραφικές αποδράσεις στον κήπο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης:

Με μια παράσταση με ώρα έναρξης  21:00, στον δημοτικό κινηματογράφο απολαμβάνετε ταινίες στο πλαίσιο αφιερωμάτων σε συνεργασία με το ΦΚΘ και φεστιβάλ  ταινιών μικρού μήκους Δράμας, αλλά και πρεσβείες χωρών με ελεύθερη είσοδο.

Κυριακή 21 Αυγούστου | Gente en sitios / Άνθρωποι στον χώρο (Ισπανία, 2013, 77’) του Χουάν Καβεστάνι

Δευτέρα 22 Αυγούστου | Violette / Βιολέτ (Βέλγιο-Γαλλία, 2013, 132′ ) του Martin Provost

Τρίτη 23 Αυγούστου | «Οι θησαυροί της UNESCO» (Ελλάδα, 46’) Παραγωγη : Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορ. Ελλάδος.

Τετάρτη 24 Αυγούστου | Verdades Verdaderas. La vida de Estela / Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα (Ισπανία, 2011, 99’) του Nicolás Gil

Κυριακή 28 Αυγούστου | Γυαλιά του Τίτου / Titos Brille (Γερμανία, 2014,90′) της Regina Schilling

Δευτέρα 29 Αυγούστου | Paella con ají / Παέγια με πιπεριές (Ισημερινός, 2007, 80’) του Galo Urbina

Τρίτη 30 Αυγούστου | Γη εν όψει / Land in Sicht (Γερμανία, 2013, 93΄) των Antje Kruska και Judith Keil

Τετάρτη 31 Αυγούστου | La Cour de Babel / Η αυλή της Βαβέλ (Βέγιο, 2013, 94’) της Julie Bertucelli

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου | Diamantes Negros/ Μαύρα διαμάντια (Ισπανία – Πορτογαλία, 2013, 94’) του Μιγκέλ Αλκαντούδ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου | Brooklyn (Γαλλία, 2014, 83′ ) του Pascal

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου | Stockholm / Στοκχόλμη (Ισπανία, 2013, 89’) του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου | This ain’ t California (Γερμανία, 2012, 100′) του Marten Persiel

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου | Ma maman est en Amérique, elle a rencontré Buffalo Bill / Η μαμα μου είναι στην Αμερική, συνάντησε τον Μπάφαλο Μπιλ (Γαλλία, 2013, 75’) των Marc Boreal and Thibaud Catel

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου | «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει..» I – 2015

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου | «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει..» II -2015

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου | Τρέξε αν μπορείς/Renn wenn du kannst (Γερμανία, 2010, 116′) του Dietrich Bruggemann

*Δημητρίου- Καραολή & Καπετάν Χάψα – Στον κήπο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης, τηλ. 2310463423

Προηγούμενο άρθροΈκθεση της Gisèle Deneumoustier στη Μεσσήνη.
Επόμενο άρθρο«Θώρακες, άλογα και άνθη» στην Αρχαία Μεσσήνη.