Το Φρανκενστάιν REC είναι η νέα, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ταινία τρόμου που ετοιμάζει ο χαρισματικός δημιουργός Κώστας Ζάπας. Μετά από πολύμηνες διεργασίες και κάστινγκ ο σκηνοθέτης κατέληξε στους τρεις νεαρούς πρωταγωνιστές του. Αυτοί θα είναι ο Άγγελος Βαλέρας, η Έλλη Τσιτσιπά και ο Φώτης Χριστόπουλος. Η ταινία θα είναι μία διεθνής συμπαραγωγή και, παρ’ όλο που βρίσκεται ακόμα στα «σκαριά», μας έχει κάνει ήδη να ανυπομονούμε!

Φρανκενστάιν REC- Οι τρεις πρωταγωνιστές

Οι τρεις νεαροί πρωταγωνιστές της ταινίας «Φρανκενστάιν REC», είναι ο Άγγελος Βαλέρας (γνωστός από την ταινία «Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη»), η Έλλη Τσιτσιπά (πρωτοεμφανιζόμενη) και ο Φώτης Χριστόπουλος (γνωστός από το χιπ χοπ συγκρότημα Over Dose).
Για πρώτη φορά παγκοσμίως στην ιστορία των κινηματογραφήσεων του Φρανκενστάιν οι πρωταγωνιστές έχουν την πραγματική ερμηνευτική ηλικία του μυθιστορηματικού κόσμου της Μαίρη Σέλλεϋ, που έγραψε για τον νεαρό έφηβο φοιτητή της ιατρικής Βίκτορ Φρανκενστάιν, την αρραβωνιαστικιά του Ελίζαμπεθ Λαβέντσα και τον επιστήθιο φίλο τους Χένρι Κλερβάλ.

Frankenstein-Valeras-Tsitsipa-Xristopoulos
Φρανκενστάιν REC: Οι τρεις νεαροί πρωταγωνιστές.
Φρανκενστάιν REC- Τι γνωρίζουμε έως τώρα

Τη διεθνή διανομή της ταινίας ανέλαβε η γερμανική Asgard International γνωστή από τις ταινίες Keoma Rises, Arachne, The Jester from Transylvania κ.α.
Την μουσική της ταινίας υπογράφει ο συνθέτης Shigeru Umebayashi, παγκόσμια γνωστός από τις ταινίες: «Ιπτάμενα στιλέτα», «Η κατάρα του χρυσού λουλουδιού» του Ζανγκ Γιμού, “Hannibal rising” του Πίτερ Βέμπερ και “A Single Man” του Τομ Φορντ.

Frankenstein-valeras
Ο Άγγελος Βαλέρας

Τα special effects και animation της ταινίας ανέλαβε ο Παναγιώτης Ράππας γνωστός από την συνεργασία του με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στο Λονδίνο και στο AMBLIN-Universal Studio (μετέπειτα DreamWorks) καθώς και με τις εταιρίες Disney, Paramount, Columbia, Fox, MGM, Warner Bros, DreamWorks, Universal, Filmax. Ο Παναγιώτης Ράππας είναι ισόβιο μέλος της Αμερικανικής Academy of Motion Pictures Arts and Science, των γνωστών Όσκαρ.

Frankenstein-tsitsipa
Η Έλλη Τσιτσιπά

Παραγωγός είναι ο Γρηγόρης Αθανασίου, δύο φορές επιλεγμένος ως ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παραγωγούς κινηματογράφου, Cannes Film Festival (European Film Promotion) και Toronto Film Festival (Toronto Producers Lab).
Την σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Κώστας Ζάπας, ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς κινηματογραφικούς δημιουργούς κατά το διεθνή τύπο.
Η ταινία θα γυριστεί στην Ελλάδα με διεθνείς guest star και συνεργάτες. Επίσης θα βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Κώστα Ζάπα που κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Το σενάριο της ταινίας έχει επιλεγεί στα καλύτερα του κόσμου στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (Toronto IFF – Toronto Producers Lab), της Κορέας (Puchon IFF – Network of Asian Fantastic Films), της Σαγκάης (Shanghai IFF – The Chinese SIFF project) και της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki IFF – Crossroads Co-Production).

Frankenstein-xristopoulos
Ο Φώτης Χριστόπουλος
Πληροφορίες για την ταινία

  • Τίτλος: Φρανκενστάιν REC
  • Σκηνοθεσία + Σενάριο: Κώστας Ζάππας
  • Πρωταγωνιστές: Άγγελος Βαλέρας, Έλλη Τσιτσιπά, Φώτης Χριστόπουλος
  • Παραγωγή: Γρηγόρης Αθανασίου
  • Είδος: Τρόμου
  • Μουσική: Shigeru Umebayashi
  • Special effects και animation: Παναγιώτης Ράππας
  • Σκηνικά και κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
  • Φωτογραφία: Μιχάλης Μπούρης
  • Εταιρία διανομής: Asgard International
  • Εταιρία παραγωγής: Minus Pictures (Greece) με την συνεργασία των εταιριών Dreamfilms Gmbh (Germany), Oticons (Bulgaria), Rappas Films (Greece), Sems A.E. (Greece) και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
  • link του facebook της Minus Pictures 
  • link του facebook page της ταινίας
  • IMDb
Προηγούμενο άρθρο«Μικρό χρονικό τρέλας» του Αύγουστου Κορτώ στο «Κρεμλίνο»
Επόμενο άρθροGoing in Style (Εκδίκηση με Στυλ) -Το εντυπωσιακό remake