«Φινλανδοί Αρχιτέκτονες»: Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

«Φινλανδοί Αρχιτέκτονες»: Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση με τίτλο: «Φινλανδοί Αρχιτέκτονες: Με το βλέμμα στην Ελλάδα. Σκίτσα και φωτογραφίες», θα φιλοξενηθεί στο κτήριο της οδού Πειραιώς 138 του Μουσείου Μπενάκη. Τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν στις 12 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:30, ενώ η θα διαρκέσει από τις 13 Ιανουαρίου μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2017.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου Μπενάκη: «Η Φινλανδία του βορρά και η Ελλάδα του νότου μοιάζει να είναι μακριά αλλά είναι ωστόσο κοντά, ή τουλάχιστον πολύ πιο κοντά από όσο το φαντάζεται κανείς με την πρώτη ματιά. Τα ταξίδια, κυρίως εκείνα των Φιλανδών του 19ου και του 20ού αιώνα, ανέδειξαν τη σχέση αυτή ως σχέση με την αρχαιότητα και σε ένα μικρότερο βαθμό με τον τόπο και τη νεώτερη αρχιτεκτονική του.». Επίσης, σχετικά με το περιεχόμενο της έκθεσης: «Φινλανδοί Αρχιτέκτονες: Με το βλέμμα στην Ελλάδα. Σκίτσα και φωτογραφίες», σημειώνεται ότι: «Η έκθεση παρουσιάζει σχέδια και φωτογραφίες από την Ελλάδα, Φινλανδών αρχιτεκτόνων, όπως οι: G.T.C. Chiewitz (1815-1862), Jacob Ahrenberg (1847-1914), Usko Nyström (1861-1925), Hilding Ekelund(1893-1984) και Alvar Aalto (1898-1976). Το οπτικό υλικό συνοδεύουν αποσπάσματα από τα κείμενά τους. Οι αρχιτέκτονες αυτοί ταξίδεψαν στην Ελλάδα με σκοπό να μελετήσουν από κοντά τα επιτεύγματα της κλασικής αρχιτεκτονικής, την οποία χρησιμοποίησαν ως πρότυπο στα δικά τους έργα.».

Μουσείο Μπενάκη- Πειραιώς 138
Το κτήριο του Μουσείου Μπενάκη όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση- Πειραιώς 138

Την έκθεση: «Φινλανδοί Αρχιτέκτονες: Με το βλέμμα στην Ελλάδα. Σκίτσα και φωτογραφίες» διοργανώνουν το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, σε συνεργασία με το Φινλανδικό Ινστιτούτο και το Μουσείο Μπενάκη. Επιπλέον, η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Φινλανδίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11:00 σχετική συζήτηση: «Στρογγυλή τράπεζα με θέμα Φινλανδία – Ελλάδα. Ο τόπος και η αρχιτεκτονική του». Σε αυτή θα συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Τουρνικιώτης- Καθηγητής ΕΜΠ, Dr Timo Tuomi- Διευθυντής του Μουσείου της πόλης του Espoo, Dr Jari Pakkanen- Διευθυντής Φινλανδικού Ινστιτούτου και Μαρία Μαρτζούκου- φιλόλογος- Φινλανδικό Ινστιτούτο.

Εισιτήρια Έκθεσης: 6€ και 3€

Σύνδεσμοι: Η επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης

NO COMMENTS

Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή

Leave a Reply