Η NEW STAR διοργανώνει εκδήλωση τιμής στον Φιντέλ Κάστρο με ντοκιμαντέρ και ταινίες για τον Φιντέλ και την Κούβα με Ελεύθερη Είσοδο. Η πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα άνοιξε βιβλίο συλλυπητηρίων. Το βιβλίο θα παραμείνει ανοικτό το Σάββατο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι. Στο φουαγιέ του ΑΛΚΥΟΝΙΣ συγκεντρώνουμε επίσης συλλυπητήρια μηνύματα για όσους δεν προλαβαίνουν τις ώρες λειτουργίας της πρεσβείας. Όσοι είναι εκτός Αθηνών μπορούν να στείλουν το μήνυμά τους στο Εmail: newstarcine@gmail.com και να το καταχωρήσουμε για λογαριασμό τους, στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Καθημερινά από τις 12.00 έως τις 24.00 από σήμερα έως την Τετάρτη 7/12. Την Πέμπτη 8/12 θα παραδώσουμε το βιβλίο συλλυπητηρίων στην Πρεσβεία της Κούβας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/12: Αφιέρωμα στον  Φιντέλ Κάστρο 

14.00 Εl Primer Delegado/ Ο Πρώτος Αντιπρόσωπος, Κολλεκτίβα Σκηνοθετών, Σ.Αλβάρεζ

15.00 Διεθνηστική Αλληλεγγύη – Πατρίδα είναι η Ανθρωπότητα, Μανουέλ Πέρες Παρέδες

16.30 ΠΛΑΓΙΑ ΧΙΡΟΝ , ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ του Μανουέλ Χερέρα

17.00 Η κουβανική ευλογία, του Omelio Borroto Leiseca 

17.30 Φιδέλ: Μία Μέρα με τον Κομαντάντε, Τζιάννι Μίνα

Σκηνοθεσία: Gianni Mina
Διανομή: NEW STAR
Μοντάζ: Antonio Fusco
Φωτογραφία: Roberto Girometti
Γλώσσα: Ισπανικά
Μεταγλώττιση: Ιταλικά
Διάρκεια: 57΄, Έτος:1987

ΟΦιντέλ Κάστρο μιλά για την προσωπική του σχέση με τον Τσε. Οι αποκαλύψεις του σε συνδυασμό με το σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό απ’ ευθείας από τα αρχεία της Κούβας αποκτούν εξαιρετικό ιστορικό-πολιτικό ενδιαφέρον, αφού για πρώτη φορά ο Κομαντάντε αναφέρεται σε άγνωστες πτυχές της συντροφικής, αφοσιωμένης φιλίας του με τον μεγάλο επαναστάτη. Μια φιλία που άρχισε στο Μεξικό τη δεκαετία του ’50 κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της επανάστασης. Ο Φιντέλ Κάστρο αναπολεί το θάρρος, την εντιμότητα, αλλά και την αυταπάρνηση του συντρόφου του, ταγμένου στο όνειρο της απελευθέρωσης της Λατινικής Αμερικής. Συγχρόνως, καταθέτει τη δική του ανάλυση για τους παράγοντες που εμπόδισαν την υλοποίηση του σχεδίου του Τσε και τελικά οδήγησαν στη δολοφονία του στις 8 Οκτωβρίου 1967.

18.30  ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΒΟΥΝΟ του Guillermo Centeno και Alejandro Gil

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Θεντένο, Αλεχάντρο Χιλ, Αλεχάντρο Ραμίρεθ, Ραφαέλ Σολίς
Κείμενα: Γκιγιέρμο Θεντένο
Μουσική: Χοσέ Γαλίνο
Μοντάζ: Ρικάρντο Μιράντα
Διάρκεια: 53΄

Με βαθύ καλλιτεχνικό αισθητήριο και ειλικρίνεια, το ντοκιμαντέρ «Το Φωτεινό Βουνό» σκιαγραφεί το πορτραίτο μιας ιδιαίτερης κοινότητας όπου τίποτα δεν είναι απόλυτα βέβαιο εκτός από την ελπίδα. Πρόκειται για ένα μέρος όπου κάθε παιδί που γεννιέται σημάνει την έναρξη νέων και περισσότερων παιδικών ονείρων. Το ντοκιμαντέρ προβάλλει την συνεργασία των Κουβανών Γιατρών με τους ανθρώπους του Τρίτου κόσμου και τονίζει το μήνυμα της αλληλεγγύης και του ουμανισμού με φόντο το ορφανοτροφείο «Montana de Luz».

Αλκυονίς New Star Art Cinema

  • Διεύθυνση: Ιουλιανού 42-46 (στάση ΗΣΑΠ Βικτώρια)
  • Τηλ.: 2108220008, 2108220023
  • Εισιτήρια: Πέμ.-Δευτ. € 7,00, Τρ., Τετ. € 5,00, παιδ., φοιτ. & άνω των 65 € 5,00, άνεργοι € 3,00, οικογ. πακέτο 3 ατόμων € 10. Κάθε Δευτ. 2 άτομα με ένα εισιτήριο.
  • Site | Facebook Page 
Προηγούμενο άρθροΟ Πέτρος Φυσσούν έφυγε από τη ζωή στα 83 του χρόνια
Επόμενο άρθροΕυτυχισμένες Μέρες: Κριτική της παράστασης