Το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης – Επιστήμης – Τεχνολογίας της ΔΕΘ δημοσίευσε ανοιχτή πρόσκληση για κατάθεση φακέλου συμμετοχής έως τις 20 Ιουνίου 2017. Καλεί νέους, φοιτητές και επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται σε δημιουργικούς τομείς: σύγχρονη τέχνη, μουσική, χορό, μόδα, design, τεχνολογία και προγραμματισμός, να καταθέσουν φάκελο συμμετοχής.

Καλούνται, έτσι, οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν έργα που ανιχνεύουν τα όρια και τα κοινά πεδία της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Artecitya – Οραματιζόμενοι την Πόλη του Αύριο (2014-2018)»

Πρόσκληση Συμμετοχής

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να ανιχνεύσει τη σχέση και τις διασταυρώσεις μεταξύ τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας. Να αφουγκραστεί τη σύγχρονη αντίληψη περί δια-καλλιτεχνικότητας και διεπιστημονικότητας των δημιουργικών πεδίων. Να αναζητήσει τις καινοτομίες που μπορεί να προκύψουν, όταν οι παραπάνω τομείς συναντιούνται και ανταλλάσσουν τεχνογνωσία και εμπειρία.

Τα έργα μπορεί να χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα (εγκαταστάσεις – εννοιολογικές, δημόσιου χώρου, διαδραστικές, μικτής τεχνικής με βίντεο, ήχο, φως ή άλλα μέσα, kinect, virtual ή augmented reality, κινητικά αντικείμενα ή γλυπτά, performance, χορό, μουσική, μόδα, design, εφαρμογές για smartphones / tablets, digital art, κ.ά.). Από τους φακέλους που θα κατατεθούν, θα επιλεγούν υφιστάμενα και προτεινόμενα έργα. Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή.

Για την υποβολή της πρότασής σας παρακαλώ συμπληρώστε και υποβάλετε την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε διαθέσιμη εδώ έως τις 20 Ιουνίου 2017.

Σχετικά με το Φεστιβάλ Τέχνης – Επιστήμης – Τεχνολογίας του Artecitya της ΔΕΘ

Η πρώτη εκδοχή του Φεστιβάλ, τον Σεπτέμβριο του 2016, παρουσιάστηκε πλάι στο προ υπάρχον Φεστιβάλ eGaming και υπήρξε ιδιαίτερα πετυχημένη. Προσέλκυσε μεγάλο αριθμό κοινού όλων των ηλικιών (Περισσότερα εδώ).

Φέτος, το Φεστιβάλ Τέχνης – Επιστήμης – Τεχνολογίας ανεξαρτητοποιείται χωρικά και πρόκειται να καταλάβει έναν ανεξάρτητο χώρο 2.700 τετραγωνικών μέτρων. Στο περίπτερο 2 της HELEXPO στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης, της μεγαλύτερης εμπορικής έκθεσης της χώρας. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης προσελκύει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό εκθετών και εκδηλώσεων. Καλύπτουν τεράστια γκάμα θεματικών και τεράστιο αριθμό επισκεπτών (250.000 για το 2016). Το Φεστιβάλ, λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της 82ης ΔΕΘ, στις 9-17 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Στήσιμο – Εργαστήρια – Έκθεση

Το στήσιμο της έκθεσης θα γίνει μέσα από ένα ανοιχτό εργαστήριο με ειδικούς, διάρκειας περίπου 10 ημερών πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης (1-9 Σεπτεμβρίου). Οι ειδικοί και το πρόγραμμα των εργαστηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η διοργάνωση παρέχει τον εξοπλισμό παρουσίασης και το στήσιμο των έργων με εξειδικευμένους τεχνικούς. Δεν προβλέπεται αμοιβή / κάλυψη εξόδων για την δημιουργία καινούριου έργου. Η διοργάνωση δεν καλύπτει το ταξίδι και την διαμονή στην Θεσσαλονίκη για όσους διαμένουν εκτός.

Σημαντικές πληροφορίες

  • Διοργάνωση: ΔΕΘ – Helexpo
  • Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λυδία Χατζηιακώβου (ArtBOX.gr)
  • Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Κενανίδου
  • Προθεσμία υποβολής φακέλου: 20 Ιουνίου 2017
  • Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: ως τις 30 Ιουνίου 2017*
  • Εργαστήρια-στήσιμο: 1-8 Σεπτεμβρίου 2017*
  • Φεστιβάλ: 9-17 Σεπτεμβρίου 2017
  • *Οι ημερομηνίες ενδέχεται να αλλάξουν. Σε τέτοια περίπτωση, οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν έγκαιρα.
Προηγούμενο άρθροStamp Festival | Open Calls στον τομέα του video art (Θεσσαλονίκη)
Επόμενο άρθροUnderground Festival 2017 – Τον Σεπτέμβριο στο Underground