Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Σ.Ε.Φ.

Για 9η φορά διοργανώνεται φέτος το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Έως σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που διοργανώνεται στην Ελλάδα, σημειώνοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών και συμμετεχόντων.

Το ελληνικό μέλι

Το μέλι είναι ένα από τα ελληνικά προϊόντα με μεγάλη αναγνώριση διεθνώς. Χαρακτηρίζεται από θαυμάσια αρώματα, εξαιρετική πυκνότητα και πλούσια γεύση. Η γεύση του όμως δεν είναι ο μόνος λόγος που βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Το μέλι αποτελεί ένα τρόφιμο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και το σημαντικότερο γλυκαντικό της μεσογειακής διατροφής. Αποτελεί πηγή ενέργειας και ταυτόχρονα ευχαρίστησης , αποτελώντας έτσι ένα τρόφιμο μεγάλης βιολογικής αξίας.

festival ellinikou meliou proion
Για την παραγωγή ενός κιλού μέλι οι μέλισσες επισκέπτονται πάνω από τέσσερα εκατομμύρια φυτά. Η ποιότητα του μελιού επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από τα είδη των φυτών που επισκέπτονται.

Το φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία ανάδειξης της σημασίας του μελιού ως τροφίμου και γνωστοποίησης της πολύπλοκης και γοητευτικής πορείας της παραγωγής του. Σκοπός του φεστιβάλ ελληνικού μελιού είναι επιπλέον  να αναδειχθεί ο πλούτος και η αξία των προϊόντων μέλισσας. Η έκθεση που διοργανώνεται στα πλαίσια του φεστιβάλ είναι ένας τρόπος ενημέρωσης των εξελίξεων στην παραγωγή και μια ευκαιρία επιμόρφωσης και ενημέρωσης των εμπλεκόμενων στον τομέα μελισσοκομίας. Παράλληλα, θα αποτελέσει έναν ιδανικό χώρο για αναβάθμιση της εμπορικής αξίας των προϊόντων και την περαιτέρω εξέλιξη τους. Αν μη τι άλλο , το τριήμερο φεστιβάλ θα επιτρέψει σε όλους τους παραγωγούς να προβάλουν τα προϊόντα, τους εξοπλισμούς και τις υπηρεσίες τους.

Το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

Περισσότεροι από 250 παραγωγοί θα βρίσκονται στο στάδιο ειρήνης και φιλίας  στην διάρκεια του Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού. Μέλι από πολλές και διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, μαζί με παραδοσιακά κεράσματα και εδέσματα θα περιμένουν τους επισκέπτες, οι οποίοι έπειτα θα έχουν την δυνατότητα να βαθμολογήσουν όλες τις κατηγορίες μελιού.

Γευσιγνωσίες, μελωμένα φρούτα και πολλές ακόμη γαστρονομικές παρουσιάσεις θα αναδείξουν τις γευστικές αποχρώσεις του μελιού, ενώ οι διατροφολόγοι θα ενημερώνουν για τις θρεπτική αξία και τις ιδιαιτερότητες του μελιού.

festival ellinikou meliou proionta
Εικόνα από προηγούμενη έκθεση προϊόντων στο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις τόσο για τους επαγγελματικά εμπλεκόμενους όσο και για το κοινό. Ενδεικτικά, θα πραγματοποιηθεί γαστρονομικός διαγωνισμός παραδοσιακών εδεσμάτων με βασικό συστατικό το μέλι, καθώς και εκδηλώσεις για τους μικρούς επισκέπτες με θέμα τον μικρόκοσμο της μέλισσας.

Τέλος, το συνεδριακό τμήμα της έκθεσης, περιέχει πληθώρα θεμάτων που θα αναλυθούν, δίνοντας έτσι έναυσμα για περισσότερες επενδύσεις και καλύπτοντας όλες τις πτυχές της παραγωγής και του εμπορίου των προϊόντων μελισσοκομίας.

Πληροφορίες:
  • Ημερομηνίες:   Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 12πμ-9μμ, Σαββατο 2 Δεκεμβρίου 9πμ-9μμ, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 9πμ-9μμ.
  • Διεύθυνση:  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Πειραιάς, 185 33
  • Τιμή εισόδου:  Γενική είσοδος 2 ευρώ,  Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 12 ετών και ΑΜΕΑ
  • Ιστότοπος: greekhoneyfestival.gr
  • Social Media: Facebook event , Facebook page


Σημείωση: Το σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έγκριση του διαχειριστή