Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ», μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, ξεκινάει τον δεύτερο κύκλο με ένα αμιγώς μουσικό πρόγραμμα από 8 έως 11 Αυγούστου 2019. Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» βάζει πλώρη από το λιμάνι του Γαλαξιδίου έως τις πόλεις της Δωρίδας: Ποτιδάνεια, Λιδωρίκι και Γλύφα. Σημαντικές μουσικές παρουσίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονης μουσικής έκφρασης από το έντεχνο, το μουσικό θέατρο, τη jazz, τη βαλκανική, αλλά και την ποπ σκηνή θα λάβουν χώρα σε πανέμορφους φυσικούς χώρους της κάθε πόλης ξεχωριστά.

Πρόγραμμα Δεύτερου Κύκλου Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»

Πέμπτη 8 Αυγούστου: Μίκης Θεοδωράκης «Επιφάνεια Αβέρωφ» στο Κεντρί –Γαλαξίδι στις 21:00

Νίκος Ευθυμιάδης - Λουκία Βαλάση - Αλέξης Κωστάλας («Το Λάλον Ύδωρ»)
Ο μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης θα διευθύνει το κορυφαίο έργο των Μίκη Θεοδωράκη – Γιώργου Σεφέρη, «Επιφάνεια Αβέρωφ» με τη μικτή Χορωδία Ορφέας, τον Αλέξη Κωστάλα (αφηγητή), τη Λουκία Βαλάση (τραγούδι), και λαϊκό μουσικό σύνολο στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ».

Ο μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης θα διευθύνει το κορυφαίο έργο – λαϊκή καντάτα – των Μίκη Θεοδωράκη – Γιώργου Σεφέρη, «Επιφάνεια Αβέρωφ» με τη μικτή Χορωδία Ορφέας, τον Αλέξη Κωστάλα (αφηγητή), τη Λουκία Βαλάση (τραγούδι), και λαϊκό μουσικό σύνολο. Η μικτή Χορωδία «Ορφέας» Ιτέας του Δήμου Δελφών συγκαταλέγεται σε μία από τις καλύτερες ελληνικές χορωδίες με διεθνή δραστηριότητα. Το πρόγραμμα θα διανθιστεί με πασίγνωστα τραγούδια του μεγάλου έλληνα συνθέτη.

Η λαϊκή καντάτα «Επιφάνεια Αβέρωφ» θεωρείται κορυφαία σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη πάνω σε ποίηση του Νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ολυμπιά στο Παρίσι, με αφηγητή τον Υβ Μοντάν και λαϊκό τραγουδιστή τον Αντώνη Καλογιάννη τα χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα. Ο Νίκος Ευθυμιάδης έχει διευθύνει τη λαϊκή καντάτα «Επιφάνεια Αβέρωφ», σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με την Συμφωνική Ορχήστρα του Ράζγκραντ Βουλγαρίας, με αφηγητές τους Νίκο Κούρκουλο , Χρήστο Τσάγκα και τραγουδιστές τους κλασικούς ερμηνευτές του Μίκη Θεοδωράκη, Πέτρο Πανδή και Αντώνη Καλογιάννη. Ο μαέστρος έχει επανειλημμένα συνεργαστεί με τον Μ. Θεοδωράκη με αποκορύφωμα την παρουσίαση του Ρέκβιεμ (Ακολουθία εις Κεκοιμημένους) στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών, το 1993.

Η Λουκία Βαλάση, νέα καταξιωμένη τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια και σολίστ στο σαντούρι, έχει περιοδεύσει δίπλα σε διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Σταθμός στην καλλιτεχνική της πορεία αποτέλεσε η δημιουργία του πρώτου της videoclip που γυρίστηκε στον Όλυμπο ερμηνεύοντας το αριστουργηματικό δημιούργημα «Νύχτα μαγικιά», συνδέοντας με αυτόν τον τρόπο, το Μ. Θεοδωράκη με το μυθικό βουνό της αρχαιότητας, καθώς και το νέο βιντεοκλίπ με θέμα «Ύμνος της Ειρήνης» που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Α’ Αρχαίου θεάτρου Λάρισας με σκοπό την ανάδειξη του ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Μικτή Χορωδία Ορφέας («Το Λάλον Ύδωρ»)
Ο μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης θα διευθύνει το κορυφαίο έργο των Μίκη Θεοδωράκη – Γιώργου Σεφέρη, «Επιφάνεια Αβέρωφ» με τη μικτή Χορωδία Ορφέας, τον Αλέξη Κωστάλα (αφηγητή), τη Λουκία Βαλάση (τραγούδι), και λαϊκό μουσικό σύνολο στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ».

Συντελεστές

  • Διεύθυνση: Νίκος Ευθυμιάδης
  • Αφήγηση: Αλέξης Κωστάλας
  • Τραγούδι: Λουκία Βαλάση (συμμετέχει λαϊκό μουσικό σύνολο)
  • Μπουζούκι: Ηλίας  Τσάρας
  • Κιθάρα: Γιάννης Σούφρας
  • Κιθάρα: Ευθύμης Ντούρος
  • Κρουστά: Γιάννης Παρασκευάς
  • Μπάσσο: Ηλίας Καλύβας
  • Πιάνο: Λίλα-Βιολέττα Σούσση

Πληροφορίες

  • Είσοδος: 10 ευρώ (Κάτω των δώδεκα ετών δωρεάν)

Παρασκευή 9 Αυγούστου: «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή στο Θέατρο Ποτιδάνειας Δωρίδας στις 21:00


Ερωτόκριτος («Το Λάλον Ύδωρ»)
Η μουσική του  «Ερωτόκριτου» του Δημήτρη Μαραμή έχει διαγράψει μία μεγάλη πορεία μέσα στο χρόνο και παρουσιάζεται φέτος στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ».

Η μουσική του  «Ερωτόκριτου» του Δημήτρη Μαραμή έχει διαγράψει μία μεγάλη πορεία μέσα στο χρόνο, ξεκινώντας από τη θεατρική μουσική το 2011 στο Θέατρο Ακροπόλ, το ολοκληρωμένο σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2017, και φτάνοντας στην πλήρη συναυλιακή του μορφή με τους Vamos Ensemble από την Κρήτη το 2019. H πρωτοποριακή μουσική προσέγγιση του Ερωτόκριτου από τον Δημήτρη Μαραµή απέσπασε διθυραµβικές κριτικές κι ενθουσίασε το κοινό όπου κι αν το παρακολούθησε σε ολόκληρη τη χώρα, είτε στη σκηνική είτε στη συναυλιακή του εκδοχή.

Το έργο παρουσιάζεται από τους Vamos Ensemble σε μία νέα συναυλιακή ενορχήστρωση από το Θανάση Παπαθανασίου (μέλος κι ενορχηστρωτή των Vamos). Οι Vamos Ensemble είναι ένα μουσικό σύνολο με όψη και σύνθεση μικρής συμφωνικής ορχήστρας που αποτελείται από μουσικούς οι οποίοι κατοικούν στην Κρήτη. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν από πέντε χρόνια και έχουν σαν ορμητήριο το χωριό του Βάμου στα Χανιά. Ερμηνεύουν μουσικές του κόσμου, δοσμένες με τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό των ιδιαίτερων και σύγχρονων ενορχηστρώσεων τους, δημιουργώντας ένα μοναδικά δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

Vamos Ensemble («Το Λάλον Ύδωρ»)
Το έργο «Ερωτόκριτος» παρουσιάζεται από τους Vamos Ensemble σε μία νέα συναυλιακή ενορχήστρωση από το Θανάση Παπαθανασίου (μέλος κι ενορχηστρωτή των Vamos) στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ».

Συντελεστές

  • Πιάνο | Αφήγηση: Δημήτρης Μαραμής
  • Τραγούδι: Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος), Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), Ιωάννα Φόρτη (Παραµάνα) μαζί με τους Vamos Ensemble  και τον συνθέτη στο

Πληροφορίες

  • Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Μειωμένο: 5 ευρώ

Σάββατο 10 Αυγούστου: «Mode Plagal» στο Λιδωρίκι Δωρίδας – Πλατεία Βαθειάς στις 21:00 (Ελεύθερη Είσοδος)


Mode Plagal («Το Λάλον Ύδωρ»)
Οι Mode Plagal, το συγκρότημα που χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία της jazz, δημιούργησε ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα, θα παίξουν στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ».

Οι Mode Plagal είναι ένα συγκρότημα που χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία της jazz, δημιούργησε ένα ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα, με αναφορές κατά κύριο λόγο στην ελληνική, στην αφροαμερικάνικη παράδοση αλλά και σε βαλκανικούς και rythm’n blues ήχους. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 οι Mode Plagal ακροβατούν με μαεστρία ανάμεσα σε όλα αυτά τα στοιχεία και συνδυάζοντάς τα με τον αυθορμητισμό το χιούμορ και το κέφι τους, έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα δικό τους μοναδικά αναγνωρίσιμο ήχο. Σήμερα μετά από τρεις δεκαετίες και αμέτρητες σημαντικές συνεργασίες με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, συνεχίζουν να εξελίσσονται και να πειραματίζονται, παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά ένα πρωτότυπο σενάριο μουσικής έκφρασης.

Συντελεστές

  • Σαξόφωνο soprano-alto | Τραγούδι: Θοδωρής Ρέλλος
  • Ηλεκτρική κιθάρα | Τραγούδι: Κλέων Αντωνίου
  • Μπάσο: Αντώνης Μαράτος
  • Ντραμς: Τάκης Κανέλλος
  • Πλήκτρα: Florian Micuta

Κυριακή 11 Αυγούστου: «Ίαν Στρατής» στη Γλύφα Δωρίδας (Κεντρική Πλατεία) στις 21:00 (Ελεύθερη Είσοδος)


Ίαν Στρατής («Το Λάλον Ύδωρ»)
Ο Ίαν Στρατής μαζί με την εξαμελή μπάντα του, έχουν ετοιμάσει ένα ξεσηκωτικό και χορευτικό, καλοκαιρινό πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει το κοινό στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ».

Επιλέγοντας παγκόσμιες επιτυχίες των Justin Timberlake, Bruno Mars, Michael Jackson και πολλών άλλων, αλλά και το δικό του «Amazing», o Ίαν Στρατής μαζί με την εξαμελή μπάντα του, έχουν ετοιμάσει ένα ξεσηκωτικό και χορευτικό, καλοκαιρινό πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει το κοινό. Ο Ίαν Στρατής διανύει την πιο δημιουργική περίοδο της καριέρας του. Μετά τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στα  musical «Εβίτα», «Hair», «Grease», «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης», «Cats» και τις εμφανίσεις με τη House Band στο Σταυρό του Νότου, κυκλοφόρησε την πρώτη solo δουλειά του με τίτλο «Amazing» που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Color Day Festival 2018.

Συντελεστές

  • Τραγούδι: Ίαν Στρατής
  • Φωνητικά: Κατερίνα Σούσουλα, Ευγενία Λιάκου
  • Ντραμς: Ηλίας Σαμαρτζής
  • Μπάσο: Πέτρος Βασιλειάδης
  • Πλήκτρα: Γιώργος Κουρέλης
  • Κιθάρα: Αλέξανδρος Δεσποτίδης
Πληροφορίες

  • Προπώληση: Ticket Services (Eκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 στην Στοά Πεσμαζόγλου, Τηλεφωνικά: 2107234567, Online)
  • Official Site, Facebook

 

 

Διαβάστε περισσότερα θεατρικά νέα εδώ
Προηγούμενο άρθροΗλέκτρα/Ορέστης: Η αιματοβαμμένη ιστορία των Ατρειδών και η Comédie-Française 
Επόμενο άρθροΕργαστήρι Κίνησης και Αυτοσχεδιασμού στο Θεατρικό Μουσείο της Νάξου
Μαριάννα Μωυσίδου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζει σε δραματική σχολή και είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Από μικρή της άρεσε να γράφει και από το 2015 ασχολείται και διαδικτυακά με αυτό. Αγαπάει τις τέχνες, τον ήλιο, τα ταξίδια και τη σκυλίτσα της.